Cum să incluzi corect secțiunea despre mine în CV

despre mine cv exemplu

Create your resume in minutes

Secțiunea „Despre mine” este un tip de introducere a CV-ului care oferă o scurtă prezentare a trecutului tău profesional, a competențelor relevante din CV-ul tău și a principalelor realizări. O secțiune „Despre mine” este similară în practică cu un rezumat de CV, dar cu un ton mai conversațional.

Această categorie este foarte importantă pentru prima impresie pe care un candidat o lasă unui viitor angajator. Felul în care te vinzi este de interes pentru viitorul tău angajator pentru că acest lucru spune multe despre tine, despre personalitatea ta și despre felul în care te raportezi la nivel profesional

Elementele de bază ale secțiunii „Despre mine” a CV-ului sunt:

  • Titlul profesional
  • Competențele și calificările relevante
  • Obiectivele profesionale

În ciuda prevalenței sale, „despre mine” nu este o secțiune ușor de scris. Trebuie să scrii despre tine, ceea ce este destul de greu în sine; de asemenea, trebuie să o faci să fie interesantă, astfel încât oamenii să dorească să citească restul profilului, portofoliul etc.

Acum, imaginează-ți că trebuie să scrii „despre mine” pentru CV-ul tău, ceea ce nu poate fi decât mai greu, deoarece trebuie să faci toate cele de mai sus și, în același timp, să conectezi cuvintele pe care le folosești pentru a-ți descrie în CV la rolul special pentru care candidezi. Poate fi o sarcină foarte descurajantă.

Deși scrierea unei categorii bune „despre mine” în CV este dificilă, a avea o astfel de secțiune bine scrisă în CV-ul tău poate fi deosebit de util.

O rubrică „despre mine” bună ajută să atragă atenția recrutorului. Astfel, CV-ul tău are mai multe șanse să fie preluat de recrutor. Și, în plus, îi permite HR-ului să vă înțeleagă rapid și eficient punctele forte și calificările, răspunzând succint la următoarele două întrebări:

  • Cine sunteți?
  • De ce ar trebui să fiți angajat?
💡TIPS & TRICKS: Șabloanele noastre de CV-uri te vor ajuta să construiești secțiunea despre mine în așa fel încât să faci o primă impresie extraordinară.

Mai jos, vei găsi o listă de informații pe care să le cuprinzi în secțiunea „Despre mine” a CV-ului împreună cu câteva exemple.

Descrie-te în cele mai potrivite cuvinte

Secțiunea „Despre mine” adaugă un plus CV-ului tău prin utilizarea unor exemple specifice ale competențelor pe care le enumerați în CV. Încearcă să încorporezi atât cuvinte descriptive, cât și verbe de acțiune care să-ți pună în valoare personalitatea și să identifice brandul profesional personal pe care dorești să-l prezinți.

Printre verbele de acțiune pe care le poți folosi se numără am elaborat, am învățat, am crescut vânzările, am adus randament, am promovat. Cât despre expresii, iată câteva exemple care îți pot aduce un plus în procesul de recrutare:

  • Sunt o persoană calmă în fața rutinei, atentă, dar nici ritmul alert de lucru nu mă sperie.
  • Sunt deschis la inovații.
  • În situații dificile, pot lua o decizie singur, deși prefer munca în echipă, în care există o interacțiune și o discuție constructivă a problemei cu colegii mei.
  • Consider că atmosfera prietenoasă într-o echipă este importantă; avantajul pentru mine este cultura corporatistă a companiei.
  • Apreciez respectul reciproc la locul de muncă și nu las ca opinia personală să influențeze calitatea muncii mele.
  • Pot îndeplini sarcinile atribuite la fel de bine în echipe cu instrucțiuni clare și în proiecte în care inițiativa mea este binevenită.
  • Consider că punctele mele forte sunt abilitățile de planificare pe termen lung – încerc întotdeauna să finalizez bine sarcina stabilită și să mă încadrez în termenele stabilite.

Cuantificarea experienței

Secțiunea „despre mine” este locul ideal pentru a evidenția cele mai mari realizări profesionale ale tale, folosind descrieri care îți cuantifică valoarea. Aici au un mare rol verbele și cuvintele de acțiune, dar și datele concrete pe care le poți include succint.

Nu e necesar să fii modest în ceea ce privește realizările tale, e important să scrii cât mai multe detalii care îți aduc un avantaj în fața altor candidați. Menționează mai ales câți ani de experiență ai.

Dacă experiența ta nu însumează mulți ani, mizează pe cifre privind rezultatele activității tale profesionale.

Cum să scrii despre tine într-un CV

Pentru a avea o secțiune de succes, e foarte important să urmezi câțiva pași. Bineînțeles, în funcție de fiecare caz în parte, aceste lucruri pot fi completate.

Identifică-te din punct de vedere profesional. Primul pas este să identifici cine ești din punct de vedere profesional. Cei mai mulți oameni folosesc titlul actual al locului de muncă, dar poți folosi și cuvinte descriptive precum „profesionist debutant” sau „absolvent recent al unei facultăți cu onoruri” dacă nu ai experiență profesională. Cel mai important când vine vorba de acest aspect este să fii sincer. Nu inventa funcții, ci privește obiectiv profesionistul din tine. De asemenea, e bine să folosești termeni cunoscuți în procesele de recrutare, nu meserii inventate.

Descrie lucrurile pe care vrei să le evidențiezi. Secțiunea „despre mine” ar trebui să evidențieze lucrurile care te fac cel mai puternic candidat pentru postul pentru care candidezi. Aici ar trebui să evidențiezi informațiile care te fac să ieși cel mai mult în evidență față de ceilalți candidați. Poți evidenția abilitățile tale, experiența de muncă relevantă, realizările profesionale, motivul pentru care ești pasionat de industrie sau o combinație a mai multor astfel de lucruri. Și aici sinceritatea este foarte importantă. La fel de importantă este capacitatea de a rezuma cele mai esențiale lucruri pe care un recrutor trebuie să le știe despre tine.

Descrie obiectivele profesionale. Secțiunea „despre mine” a CV-ului tău ar trebui să se încheie cu o declarație despre obiectivele tale profesionale pe termen scurt și lung și despre modul în care acestea se referă la postul pentru care candidezi. Aici te ajută să citești fișa postului pentru care candidezi pentru a lua de acolo cuvinte cheie ca să le mulezi pe experiența ta profesională. În acest fel, folosind aceste cuvinte cheie, vei putea anticipa anumite întrebări ale recrutorului, cum ar fi dacă știi să faci un anumit lucru sau dacă ai o anumită valoare sau un anumit atu. Această adaptare a cuvintelor cheie din experiența ta profesională te va ajuta să pari și mai profesionist în fața viitorului tău angajator.

Exemple de categorie „Despre mine” în CV-uri

Niciun text despre mine nu seamănă cu altul. Asta pentru că avem experiențe diferite și pentru că suntem în căutarea unor joburi diferite. Așadar, e bine să consulți descrieri din diferite arii astfel încât să vezi cum să-ți construiești cât mai bine textul tău.

💡TIPS & TRICKS: Iată câteva exemple de secțiuni de CV „despre mine” scrise pentru persoane din diverse industrii. Și nu uita, poți folosi șabloanele noastre pentru a-ți îmbunătăți această secțiune.

Serviciul Clienți

CORECT
Specialist în servicii pentru clienți prietenos și profesionist, cu o experiență vastă în rezolvarea plângerilor și problemelor escaladate ale clienților. Aptitudini interpersonale puternice dovedite prin satisfacția clienților și premii de recunoaștere a colegilor. Soluționez probleme creativ și am creat un nou program de fidelizare a clienților care a crescut loialitatea clienților cu 30%. Caut un post de supervizor al echipei de servicii pentru clienți pentru a continua dezvoltarea carierei în management.

Management

CORECT
Supervizor de vânzări cu experiență vastă în conducerea echipelor prin exemplu și prin feedback și coaching, caută să își extindă dezvoltarea carierei într-un post de manager de vânzări. Am contribuit la formarea noilor angajați, ajutând departamentul de formare să dezvolte noi materiale care au crescut satisfacția angajaților și productivitatea cu 20%.

Student la facultate

CORECT
Absolventă cu onoruri de la Universitatea din București, foarte organizată și orientată spre detalii, în căutarea unui post de începător ca contabilă. Am servit ca tutore pentru cursuri precum contabilitate generală, bugetare și previziuni, precum și principii și legislație contabilă.

Grafic designer

CORECT
Un designer grafic foarte creativ și cu experiență. Cunosc bine Adobe Creative Apps, tipografie și HTML. Am experiență de lucru în marketing și design grafic în ultimii șase ani și am o înțelegere deplină a identităților de brand și a dezvoltării de brand. Doresc să îmi extind cariera de designer grafic în design 3D în cadrul unor branduri de consum cunoscute.

Profesor

CORECT
Un profesor de gimnaziu sociabil și entuziast, cu peste 10 ani de experiență în predarea adolescenților cu nevoi speciale. Am primit anual un grad de satisfacție de 80% atât din partea colegilor, cât și a elevilor. Caut un rol de director de școli cu nevoi speciale pentru a-mi continua pasiunea de profesor.

Designer interior

CORECT
Designer de interior certificat, cu peste 5 ani de experiență în design interior comercial și design digital. Ofer soluții creative și inovatoare de design interior pentru peste 200 de clienți și am primit 95% de satisfacție ridicată din partea clienților. Sunt în căutarea unor noi oportunități pentru roluri de design interior intern de nivel superior pentru a-mi dezvolta în continuare abilitățile de management.

Software developer

CORECT
Dezvoltator software diligent și ambițios, cu peste 4 ani de experiență în dezvoltarea de aplicații și managementul proiectelor. Am construit în trecut multe aplicații inovatoare pentru companiile unde am lucrat, aplicații care au crescut semnificativ satisfacția clienților. Sunt răbdător și bun la gestionarea timpului. Am finalizat întotdeauna proiectele înainte de termen.

Specialist marketing

CORECT
Un profesionist de marketing concentrat și motivat, care a participat la procese de planificare pe termen scurt și lung pentru companii A și Z. Am ajutat în mod strategic companiile A și Z prin efectuarea de studii de piață și de cota de piață potențială. Compania Z și-a crescut cota de piață cu 20% în ultimul an datorită strategiilor mele de marketing. Caut noi oportunități în domeniul consultanței pentru a genera mai multe venituri pentru companii.

Fashion designer

CORECT
Un designer de modă creativ și comunicativ, care este expert în design, modelare, ilustrații de modă și dezvoltare de concepte. Am 3 ani de experiență de lucru cu branduri de modă de stradă pentru a adapta modelele existente pentru producții de modă de masă. Caut oportunități în managementul modei pentru a-mi îmbunătăți abilitățile de management.

Schimbare de carieră

CORECT
Profesor de engleză de succes, cu peste 10 ani de experiență profesională. În căutarea unei schimbări de carieră pentru un post care să implice redactarea de texte pentru o firmă de marketing de dimensiuni medii și mari. Persoană cu inițiativă și care învață rapid, care s-a oferit voluntar pentru a ajuta profesorii de la diferite cursuri la redactarea planurilor de lecții și la meditații după orele de curs.

Sfaturi pentru scrierea unei secțiuni „despre mine” în CV

Acum, că ai parcurs acest ghid, iată câteva sfaturi suplimentare de care trebuie să vă amintiți atunci când scrieți secțiunea „despre mine” din CV-ul tău. Nu uita că șabloanele noastre te vor ajuta să-ți construiești cât mai convingător această secțiune.

Fii scurt. Este important să te asiguri că nu divaghezi în secțiunea „despre mine”. Această secțiune ar trebui să includă declarații clare cu privire la punctele forte ale abilităților tale, cu exemple specifice de realizări care să pună în valoare aceste puncte forte.

Fii sincer. Este foarte important să fii sincer în secțiunea „despre mine”. Ar trebui să poți susține orice afirmație pe care o faci despre tine în secțiunea „despre mine” cu exemple specifice și clare. Dacă nu ai experiență profesională relevantă, scrie despre abilitățile și punctele forte aferente, dezvoltate prin muncă voluntară sau pe parcursul studiilor.

Corectează și citește cu voce tare. Citirea cu voce tare a secțiunii „despre mine” din CV-ul tău te poate ajuta să identificii greșelile gramaticale, frazele care sună ciudat sau afirmațiile care au nevoie de dovezi suplimentare în sprijinul lor.

Actualizează constant secțiunea „despre mine”. Pe măsură ce experiența ta profesională se schimbă, probabil că se vor schimba și informațiile care sunt cele mai relevante și utile pentru secțiunea „despre mine”. Asigură-te că revizuiești periodic acest paragraf și că îl modifici după caz.

Adaptează secțiunea la descrierea postului. Competențele, experiența, realizările și punctele forte pe care alegi să le incluzi în secțiunea „despre mine” a CV-ului tău ar trebui să aibă legătură cu cuvintele cheie pe care angajatorul le-a folosit în descrierea postului.

Întrebări frecvente

Cât de lungă trebuie să fie această descriere despre mine?

Așa cum ai observat și în exemplele pe care le-am inclus în acest ghid, o descriere trebuie să fie suficient de concisă încât să nu ocupe destul loc și suficient de lungă încât să ofere informațiile necesare. Iată o descriere care are lungimea perfectă pentru un CV:

Supervizor de vânzări cu experiență vastă în conducerea echipelor prin exemplu și prin feedback și coaching, caută să își extindă dezvoltarea carierei într-un post de manager de vânzări. Am contribuit la formarea noilor angajați, ajutând departamentul de formare să dezvolte noi materiale care au crescut satisfacția angajaților și productivitatea cu 20%.

Unde trebuie inclusă această secțiune?

Secțiunea despre mine trebuie inclusă la începutul CV-ului, sub antet, pentru a fi vizibil recrutorului.

Ce este cel mai important atunci când scriu o astfel de secțiune?

În această secțiune, e important să îți evidențiezi abilitățile și competențele cheie relevante pentru rolul respectiv pentru a stârni interesul resurselor umane. Majoritatea specialiștilor în resurse umane nu au prea mult timp pentru a analiza toate CV-urile pe care le primesc. Îi poți ajuta punând în evidență abilitățile și competențele tale relevante și inspirându-le că merită să îți citească CV-ul.

Similar Articles