CV| Cum se completează corect fiecare câmp din Curriculum Vitae

În zilele noastre, procesul de recrutare poate fi destul de subiectiv. Cei care lucrează în departamentul de HR al unei companii citesc zilnic sute de aplicații primite pentru diverse posturi scoase la concurs.
Calificat CV

Create your resume in minutes

Așadar, un CV trebuie să capteze atenția încă din primele rânduri. Chiar dacă ai exact nivelul practic cerut pentru acel loc de muncă, șansele tale pot scădea considerabil dacă nu ai o structură clară si concisă.

CV-ului tău nu trebuie să îi lipsească următoarele rubrici:

  • Datele de contact
  • Rezumatul experienței tale profesionale și obiective
  • Experiență profesională
  • Secțiunea educațională
  • Abilități/competențe

Modelele noastre de CV-uri te vor putea îndruma să structurezi în beneficiul tău toate acestea. Mai jos, vom discuta pe rând, despre fiecare categorie în parte și care e cea mai bună abordare.

Calificat CV

Datele de contact

Această secțiune este foarte importantă pentru recrutor pentru că reprezintă primul contact cu canditatul. Așadar, aceste date incluse aici trebuie notate cât mai clar, aerisit și ușor de găsit/citit.

În cadrul acestei secțiuni vei include prenumele și numele tău, numărul de telefon și o adresă de mail profesionistă. Nu include o adresă de mail cu prescurtări sau diminutive, trebuie să folosești un email de tipul prenume.nume@gmail.com.

Cât privește includerea unei fotografii, aceasta nu este obligatorie însă, dacă spațiul îți permite și ai timp pentru asta, o poți adăuga. Nu uita să incluzi o fotografie realizată într-un mediu profesionist, nu o fotografie din vacanță sau din viața ta personală.

Rezumatul experienței tale profesionale și obiective

Această secțiune este un preambul pentru secțiunea dedicată efectiv experienței tale profesionale. În cadrul acestei categorii, detaliază în câteva cuvinte cariera ta, un obiectiv sau două pentru viitorul carierei tale și cum poți oferi un plus companiei.

Exemplu Rezumat

Specialist în marketing cu peste 5 ani vechime, dornic de a-mi consolida cunoștințele în PPC Marketing. Sunt o persoană organizată, orientată spre detalii și obținerea rezultatelor rapide și eficiente.

Experiența profesională

Secțiunea dedicată experperienței profesionale e obligatoriu să fie cea mai cuprinzătoare categorie din CV-ul tău. Enumeră joburile avute în ordine inversă, începând cu cel mai recent post ocupat. Detaliază în cazul fiecărui loc de muncă ce atribuții ai avut cu privire la acel post și câteva rezultate notabile care atestă faptul că ești calificat pentru acest job. Mai jos îți vom prezenta un exemplu corect în acest sens:

CORECT
Specialist Marketing, Mark Agency
februarie 2017 – prezent
  • În cadrul jobului de Marketing Specialist ofer asistență strategică și tactică echipelor de relații cu dezvoltatorii și de produse pentru dezvoltatori pentru a integra blogurile, canalele de social media și participarea la evenimente ale terților în fluxul privind lansarea produselor și feedback-ul la produse.
  • Supraveghez și gestionez blogurile și proprietățile de social media ale dezvoltatorilor Google Developer și Android Developer, determinând creșterea globală a comunității de la 3 milioane de impresii lunare la peste 6 milioane.
  • Asigur o conducere solidă pentru o echipă de planificare multifuncțională de 11 membri a Google I/O, însărcinată cu furnizarea de experiențe educaționale în persoană și virtual pentru dezvoltatorii din 70 de țări
  • Gestionez campanii de promovare prin dezvoltarea și executarea strategiilor de comunicare
  • Conduc eforturile de îmbunătățire a procesului și a performanței prin crearea unei baze de date de conținut cu o vizualizare extinsă a conținutului viitor și programat, reducând timpul și îmbunătățind transparența în cadrul echipei.

Consultă șabloanele noastre de CV-uri pentru a include corect experiența ta profesională.

Secțiunea educațională

În funcție de cunoștințele tale profesionale, secțiunea educațională poate cântări destul de mult în procesul recrutării. Dacă te afli la început de drum e important să menționezi ce facultate ai urmat, dar mai ales la ce cursuri relevante pentru locul de muncă la care aplici ai participat. Acest fapt poate compensa lipsa experienței.

💡TIPS & TRICKS:
Dacă practica ta profesională se încadrează la un nivel mediu, poți menționa succint doar ceva precum facultatea urmată și anii de studii.

Calificat CV

Abilități/competențe

Secțiunea de aptitudini din CV-ul tău arată angajatorului că ai abilitățile necesare pentru a fi candidatul potrivit pentru rolul pentru care ai aplicat. Adesea, acesta acordă o atenție deosebită acestei secțiuni pentru a determina dacă ar trebui să treci la următoarea etapă a procesului de angajare având un calificat cv. Aceste aptitudini sunt împărțite în două categorii: hard skills (de domeniu) și soft skills. Iată, mai jos, cele mai importante aptitudini pe care trebuie să mizezi în CV-ul tău:

  • Abilități de ascultare activă
  • Abilități de comunicare
  • Competențe informatice
  • Competențe în domeniul serviciilor pentru clienți
  • Competențele interpersonale
  • Abilități de leadership
  • Abilități de gestionare a timpului
  • Flexibilitate
  • Empatia
  • Lucrul în echipă
💡TIPS & TRICKS:
În cazul în care nu ai vechime în domeniu, studiază fișa postului și leagă-te de orice aptitudine pe care o deții și care se potrivește cu ceea ce caută compania. De exemplu, când ai avut de lucru cu un anumit program software, cum ar fi Excel, sau faptul că gestionezi bine o situație de criză și dai dovadă de abilități puternice de comunicare verbală și scrisă.

Află din modelele noastre de CV-uri cum îți poți pune în evidență toate aptitudinile pentru a începe o carieră în domeniu.

Calificat CV

💡TIPS & TRICKS:
Nu uita că toate aceste rubrici sunt importante în structura CV-ului tău calificat. Nu este indicat să ignori nicio categorie și încearcă să aduci informații concludente pentru fiecare secțiune în parte. Ajută-te de anunțul de angajare, locul în care poți găsi cele mai valoroase informații de la care să pornești structurarea CV-ului tău, precum obiectivele dorite de companie de la viitorul coleg.

În general, pentru a impresiona un angajator de top și a obține un interviu, este nevoie de CV uri bune, structurate corect, iar structura prezentată în cadrul acestui articol te va ajuta negreșit în dezvoltarea CV-ului tău. Nu uita să fii sincer atunci când furnizezi toate aceste informații astfel încât CV-ul să corespundă cu realitatea și ca angajatorul să își facă o imagine corectă asupra ta.

Similar Articles