CV Recepționer la recepție | Cum să aplici pentru jobul dorit

Postul de recepționer poate fi o oportunitate de a îți folosi abilitățile de servire a clienților pentru a spori eficiența la birou și pentru a te asigura că clienții au o experiență pozitivă de la început până la sfârșit. Ești un maestru al organizării. Instinctiv, îți place să gândești logistic. Noaptea, chiar înainte de a adormi, prin ochii minții îți trec fluxuri de tabele Excel codificate prin culori.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Ai dezvoltat o obsesie sănătoasă pentru modelele de programare și îți poți aminti oricând programul șefului tău. Ești, de asemenea, o persoană sociabilă – cu un zâmbet strălucitor și un talent special pentru a-i aduce împreună pe colegii tăi de muncă. Toate acestea ar trebui să apară, într-o formă sau alta, în CV-ul tău de recepționer de recepție. Iar noi îți vom arăta cum să o faci.

Ideea generală este să fii scurt – nu depăși o pagină și păstrează propozițiile scurte și la obiect – dar totuși să incluzi o mulțime de informații relevante pentru a-i ajuta pe managerii de angajare să te cunoască înainte de a te întâlni. Urmează aceste bune practici, astfel încât aceștia să nu se gândească de două ori înainte de a tr chema la interviu:

  • Scrie un obiectiv al CV-ului de recepționer sau un rezumat al carierei care să fie informativ – cu un strop de personalitate – și pune-l în partea de sus.
  • Evidențiază cele mai puternice atuuri, abilități și realizări ale tale în munca administrativă.
  • Evită limbajul înflorit – și fă ca fiecare afirmație să conteze.
  • Asigură-te că conținutul și formatarea ta sunt simple și coerente.
  • Dă exemple și etalează-ți realizările.
  • Include orice cunoștințe tehnice și cuvinte-cheie precise pentru domeniul în care lucrezi.

Află din acest articol cum să îți adaptezi CV-ul de recepționer pentru a te alinia la obiectivele profesionale atunci când candidezi pentru un nou post.

Recepționer la recepție CV

Scrie un profil convingător care să îți rezume calificările

Atunci când candidezi pentru un post de recepționer, trebuie să le arăți potențialilor angajatori că ai echilibrul potrivit de abilități de servire a clienților și abilități tehnice pentru a reprezenta cu succes afacerea. Un loc cheie pentru a evidenția aceste abilități este secțiunea de profil a CV-ului tău. Folosește acest paragraf pentru a oferi o imagine de ansamblu a carierei tale, cum ar fi anii de experiență, și menționează orice competențe tehnice specifice. Candidații începători se pot concentra pe abilitățile profesionale și pe modul în care acestea pot contribui la crearea unei experiențe mai bune pentru clienți.

Rezumatul CV-ului (numit și profil sau declarație personală) este locul în care trebuie să îi convingi pe angajatori că vei rămâne optimist și concentrat chiar și în cele mai aglomerate zile. Un rezumat de CV convingător seamănă mult cu un recepționer: polivalent, eficient și primitor. Este prima ta introducere în fața angajatorilor și o invitație pentru aceștia de a te cunoaște mai bine. Gândește-te la el ca la CV-ul tău în miniatură – puțină personalitate, câteva abilități și doar punctele culminante din experiența taanterioară.

Începe cu numărul de ani de experiență pe care îi ai ca recepționer sau într-un domeniu conex. Care au fost principalele sarcini transferabile implicate în acele posturi? Vreo realizare deosebit de izbitoare? Acum, combină acest lucru cu principalele tale calități: atent, grijuliu, motivat, atent, orientat către client.

Adaugă o secțiune de experiență profesională bazată pe realizări

Secțiunea de experiență profesională din CV-ul tău îi oferă managerului care face angajarea o idee despre istoricul locului de muncă, responsabilitățile și sarcinile anterioare, precum și dacă ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a te potrivi rolului. Folosește verbe de acțiune puternice pentru a îți descrie îndatoririle și încearcă să incluzi date concrete atunci când este posibil. De exemplu, nu spune doar că ai răspuns la telefon. Spune că ai întâmpinat o medie de 20 clienți pe oră și ai transferat apelurile acestora către departamentul corespunzător. De asemenea, poate fi util să incluzi orice modernizare tehnologică la care ai participat sau modul în care ai influențat sondajele de satisfacție a clienților.

Include educația și certificările relevante

În timp ce multe posturi de recepționer pot fi considerate ca fiind la nivel de începător, cele pentru companii mai mari sau firme private din industrii precum avocatura și asistența medicală pot necesita certificări specifice sau un anumit nivel de educație. Evidențierea oricăror cursuri sau certificări relevante pe care le deții ar putea să te facă un candidat mai atractiv. Dacă ai urmat cursuri de afaceri în facultate, poți evidenția temele care ți-au oferit o mai bună înțelegere a modului în care operațiunile de birou sprijină obiectivele mai mari de creștere ale afacerii. Certificările de recepționer, competențele software și alte acreditări relevante pot arăta că ai un interes profund pentru industrie și că ai investit în creșterea competențelor tale.

O diplomă de facultate nu poate strica și unele certificări îți vor arăta angajamentul față de învățare și dezvoltare profesională. În timp ce posturile tradiționale de recepționer pot necesita doar o diplomă de liceu sau o diplomă echivalentă, o diplomă de facultate poate fi un mare avantaj atunci când vine vorba de a-ți asigura un loc de muncă de recepționer la o companie de top.

Dacă ești proaspăt absolvent sau student universitar care dorește să pătrundă în industria pe care ai studiat-o, o poziție de recepționer este o modalitate excelentă de a te pregăti pentru oportunități de mentorat și avansare.

Recepționer la recepție CV

Enumeră abilitățile și competențele cheie relevante

Funcția principală a unui CV este de a arăta că ai competențele și experiența profesională necesare pentru a reuși în rolul respectiv. Managerii de recrutare pentru posturile de recepționer caută competențe profesionale și tehnice specifice, iar faptul de a te asigura că le enumeri în CV-ul tău într-o secțiune de competențe cheie sau că le incluzi în secțiunea de experiență profesională te poate plasa în fruntea listei. Începe cu toate competențele enumerate în descrierea postului, cum ar fi cunoașterea programelor Windows și experiența cu sistemele de telefonie cu mai multe linii, și treci la cele mai generale, dacă ai loc. Iată câteva dintre competențele comune pe care managerii de angajare le caută la viitorii recepționeri.

  • Abilitatea de a lucra sub presiune
  • Adaptabilitate și flexibilitate
  • Atenție la detalii
  • Competențe de bază în calculatoare și matematică
  • Rezolvarea reclamațiilor
  • Orientare către serviciul clienți
  • Introducerea de date și păstrarea înregistrărilor
  • Abilități excelente de comunicare (verbală și scrisă)
  • Familiaritate cu echipamentele de birou
  • Cunoașterea programelor de birou, cum ar fi Microsoft Office sau Google Suite
  • Abilități de multitasking
  • Organizare și gestionare a timpului
  • Atitudine pozitivă
  • Abilități de rezolvare a problemelor
  • Aspect și comportament profesional
  • Aptitudini interpersonale puternice

Hard skills

Deși o atitudine pozitivă este importantă, recepționerii au adesea nevoie de un număr destul de mare de abilități hard. Trebuie să fii abil în utilizarea tehnologiei de birou, cum ar fi computere, copiatoare, scanere, faxuri și telefoane, ca să nu mai vorbim de toate software-urile și aplicațiile de comunicare pe care va trebui să le utilizezi zilnic.

Hard skills pe care le enumeri în CV-ul de recepționer ar putea arăta ca acest exemplu.

  • Suita Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)
  • Software pentru evidența medicală electronică
  • Software de plată și facturare
  • Software de programare

Soft skills

Abilitățile tale dure ar putea fi cheia pentru obținerea unui loc de muncă de recepționer, dar abilitățile tale soft sunt modul în care o păstrezi. Chiar și în cele mai stresante zile, ți se va cere să rămâi calm și să rezolvi o varietate de reclamații ale clienților. Trăsăturile de personalitate potrivite sunt cea mai bună resursă pe care o ai; asigură-te că le incluzi în CV-ul de recepționer.

  • Comportament profesional
  • Atitudine pozitiva
  • Abilități de rezolvare a problemelor
  • Multifunctional
  • Rezolvarea conflictului
  • Răbdare
  • Atenție la detalii
  • Responsabil
  • Motivat
  • Concentrat
  • Util
  • Comunicare scrisă și orală

Aspectul și designul CV-ului tău

Un format de CV pentru recepționer ar trebui să se potrivească cu atmosfera companiei, oferind în același timp o reprezentare vizuală a calităților tale profesionale excelente. Recepționerii devin adesea o parte integrantă a afacerii în care lucrează. Prin urmare, este important să potrivești formatul CV-ului cu imaginea și brandingul organizației care angajează. O firmă de avocatură va căuta un CV mai atent și mai potrivit, în timp ce un studio de fotografie ar putea aprecia un fler creativ.

Dacă nu ești sigur ce stil să alegi, cel mai bine este să creezi un format de CV curat și modern, care să nu fie sufocat de culoare sau elemente suplimentare. Una dintre cele mai simple moduri de a face acest lucru este utilizarea unui șablon de CV. Șabloanele îți permit să începi cu o bază de design bună pentru un document de CV care poate fi personalizat pentru fiecare poziție.

Recepționer la recepție CV

Fontul tău ar trebui să fie curat și ușor de citit. Pentru un aspect simplu al CV-ului, alege unul dintre fonturile standard pentru CV și respectă-l pe tot parcursul CV-ului. Utilizează un font sans-serif sau serif cu 10-12 puncte. Marjele de pe CV-ul tău ar trebui să fie de un inch pe toate cele patru laturi.

Ai nevoie de echilibru între spațiul alb și text. Aspectul CV-ului tău nu ar trebui să fie înghesuit.

Începe cu antetul, unde vei include numele, titlul postului și informațiile de contact. Apoi, împarte aspectul CV-ului în secțiuni adecvate.

Elemente cheie pentru un CV de recepționer

Iată care sunt cele mai importante gânduri în ceea ce privește un job de recepționer.

  • Recepționerii sunt experți multitasker, cu un amestec puternic de abilități hard și soft.
  • Se deschid multe posturi în domeniul medical și al asistenței medicale, dar unele alte industrii folosesc tehnologia pentru a înlocui recepționerii, făcând piața muncii mai competitivă.
  • Companiile mari vor filtra adesea CV-urile prin sisteme automate, așa că este important ca al tău să conțină cuvinte cheie din fișa postului.
  • Crearea unui CV excelent pentru un post de recepționer poate duce la oportunități de avansare.
  • Un aspect și un design ale CV-ului care se potrivesc cu stilul companiei sunt cheia pentru angajare.
  • Utilizează șabloane de CV-uri.

Întrebări frecvente

În continuare, vom vedea care sunt cele mai întâlnite întrebări atunci când vorbim de acest job.

Care sunt verbele de acțiune comune pentru CV-urile recepționerilor?

Secțiunea de experiență profesională din CV-ul tău este, fără îndoială, cea mai importantă, dar poate fi și cea mai dificilă de scris. Fiecare punct ar trebui să înceapă cu un verb de acțiune care este reprezentativ pentru funcția respectivă și care evidențiază o parte din setul tău de competențe. Dacă majoritatea posturilor tale sunt similare, ai putea rămâne fără verbe de acțiune pentru a îți descrie activitatea.

Cum îți aliniezi CV-ul la descrierea unui post?

Probabil că aplici la mai multe locuri de muncă de recepționer și, deși nu trebuie să creezi un CV nou pentru fiecare post, trebuie să-ți adaptezi CV-ul la fiecare descriere a postului. Managerii de angajare din ziua de azi sunt ocupați și adesea trebuie să treacă prin sute de CV-uri, iar concurența va deveni probabil mai puternică, cu o creștere mică sau chiar nulă a numărului de locuri de muncă preconizată pentru rolurile de recepționer până în 2030. Pentru a ajuta la găsirea mai rapidă a candidatului potrivit, managerii folosesc adesea un software de urmărire a candidaților. Acest sistem scanează CV-urile și le filtrează automat în funcție de cea mai bună potrivire, în mare parte în funcție de câte cuvinte cheie din descrierea postului se potrivesc cu CV-ul. Asigurându-te că îți adaptezi CV-ul la descrierea postului, poți crește șansele de a trece de prima și, sperăm, ultima rundă de recrutare.

Care este cel mai bun format de CV pentru recepționer?

În timp ce cel mai bun format de CV pentru un post de recepționer va varia în funcție de abilitățile și experiența ta, un CV funcțional funcționează în general bine pentru acest post. Acest lucru se datorează faptului că facilitează evidențierea abilităților și competențelor specifice pe care le ai și care se aliniază cu anunțul de angajare. De exemplu, dacă ești deja familiarizat cu softul de programare a angajatorului menționat în descrierea postului, evidențierea acestui lucru îi permite să știe că nu vei avea nevoie de o pregătire extinsă pentru a putea începe să răspunzi la apeluri. Un CV funcțional poate fi benefic și pentru candidații începători cu abilități transferabile în alte industrii.

Articole similare