CV Asistent virtual | Cum să obții jobul dorit

Posturile de asistent virtual devin din ce în ce mai populare pentru profesioniști datorită schimbărilor recente în ceea ce privește capacitățile de lucru la distanță.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Un asistent virtual este un profesionist care gestionează de la distanță aspectele administrative ale vieții profesionale și personale ale altor persoane. Asistenții virtuali ajută de obicei oamenii prin gestionarea programelor, organizarea de întâlniri, efectuarea de cercetări, planificarea itinerariilor și alte sarcini administrative. De exemplu, un asistent virtual pentru un antreprenor poate face aranjamentele de călătorie pentru următoarea călătorie în interes de serviciu a antreprenorului sau poate planifica un itinerar pentru următoarea vacanță a sa. Deoarece lucrează de la distanță, asistenții virtuali au adesea programe flexibile.

În acest articol, definim asistenții virtuali, împărtășim pașii pe care îi poți urma pentru a crea un CV de asistent virtual și îți oferim un model și un exemplu după care te poți ghida.

Model CV Asistent virtual

Andrei Stancu
Asistent virtual
prenumenume@gmail.com
0740002104

Rezumat
Profesionist orientat spre detalii, cu patru ani de experiență ca asistent personal și asistent administrativ în diverse industrii. Lider organizat care caută o poziție la distanță ca asistent virtual.

Experiență
Merch Assistants
Asistent virtual
Noiembrie 2019  – prezent

  • Organizez întâlnirile pe parcursul zilei pentru mai mulți clienți de profil înalt
  • Creez itinerarii de călătorie pentru grupuri mari
  • Cercetez date de piață legate de diverse industrii

Solv Marketing
Junior Asistent Virtual
iunie 2017- noiembrie 2019

  • Gestionez e-mailurile pentru vicepreședintele departamentului de marketing
  • Preiau apelurile primite, transferându-le către departamentul corespunzător
  • Transcriu mesaje legate de vânzări, dezvoltarea afacerilor și marketing

Educație
Universitatea București, Facultatea de Litere
Specializare: Asistență Managerială și Secretariat
2013-2016

Competențe
Dactilografiere
Competențe Microsoft Office
Serviciul clienți

Cum este indicat să scrii un CV de asistent virtual

Uite câteva sfaturi:

1. Enumeră corect informațiile de contact

La începutul CV-ului, include numele tău, numărul de telefon și adresa de e-mail. Potențialii angajatori inițiază adesea comunicarea cu candidații făcând referire la aceste informații de contact, așa că este important să te asiguri că sunt ușor de citit și actualizate. 

2. Include un rezumat sau un obiectiv 

Următoarea secțiune pe care trebuie să o incluzi în CV-ul tău este un rezumat sau un obiectiv. Dacă ai o cantitate extinsă de experiență profesională conexă, ia în considerare scrierea unui rezumat. Acest lucru îți oferă șansa de a exprima modul în care posturile anterioare te-au pregătit pentru un post de asistent virtual.

Poți scrie un obiectiv dacă aplici cu o experiență limitată sau dacă preferi să îți prezinți obiectivele, competențele, abilitățile și realizările, mai degrabă decât experiența profesională. CV-urile pentru asistenți virtuali pot include rezumate sau obiective care să ilustreze abilitățile tale în materie de organizare, comunicare și sarcini administrative. 

3. Enumeră experiența ta profesională relevantă 

După un rezumat sau un obiectiv, poți enumera toată experiența ta de muncă relevantă, cu cea mai recentă experiență enumerată prima. Atunci când enumeri posturile anterioare, poți include descrieri detaliate ale posturilor care prezintă sarcinile pe care le-ai îndeplinit în posturile anterioare. De exemplu, dacă creezi un CV pentru un post de asistent virtual, poți enumera responsabilitățile care se referă la management, servicii pentru clienți și sarcini administrative.

4. Descrie experiența educațională

Secțiunea privind experiența educațională include cea mai recentă diplomă absolvită și enumeră cursurile relevante. Adesea, angajatorii se așteaptă ca asistenții virtuali să termine liceul și să aibă o pregătire educațională care să includă cursuri pe teme precum scrierea și cercetarea. Dacă ai absolvit și o diplomă de licență, poți include detalii despre instituția pe care ai urmat-o și tipul de diplomă pe care ai obținut-o.

5. Detaliază abilitățile tale conexe

Următoarea secțiune include o listă punctată cu toate abilitățile tale conexe. Abilitățile pentru posturile de asistent virtual pot fi abilități complexe, cum ar fi dactilografierea, Microsoft Word și planificarea itinerariilor. De asemenea, poți include competențe transversale, cum ar fi comunicarea, munca în echipă și profesionalismul. Aceste abilități pot fi legate direct de jobul de asistent virtual sau pot arăta calificările tale administrative generale.

6. Include realizările și premiile obținute

Ultima secțiune a unui CV este cea a realizărilor și premiilor, în care poți enumera recunoașterile relevante pe care le-ai primit în trecut. De exemplu, un asistent virtual aspirant ar putea include în CV-ul său un premiu pentru competență în dactilografiere sau un premiu de angajat al lunii. Pentru a atrage cât mai bine potențialii angajatori, ia în considerare includerea premiilor sau realizărilor care te ajută să-ți descrii etica muncii, profesionalismul, angajamentul și seturile de competențe aferente.

Structură

O structură corectă înseamnă șanse în plus în procesul de recrutare. Fiecare secțiune trebuie tratată cu seriozitate și trebuie să includă detalii care te ajută să îți pui în evidență aptitudinile.

Antet

Antetul reprezintă acea secțiune din CV în care îți expui datele personale.Toate informațiile trebuie să fie clare și complete, pentru a putea fi contactat mai ușor.

CORECT
Andrei Stancu
Asistent virtual
prenumenume@gmail.com
+40740002104
https://www.linkedin.ro/nume
INCORECT
Asistent virtual
Andrei Stancu
andrey@gmail.com
+40740002104
Str. Episcopiei sector 5
București, România

Includerea experienței în CV

Adaptează-ți experiența la ceea ce caută angajatorul. Prin urmare, este de datoria ta să furnizezi cele mai relevante informații. Totuși, analizează cu atenție experiența ta, pentru că, deși unele dintre experiențe pot părea nerelevante, totuși sunt.

Considerații practice atunci când îți descrii experiența profesională:

  • Prezentă informațiile în ordine cronologică inversă (adaugă luni și ani), precizează titlul postului și organizația pentru care ai lucrat.
  • Descrie unele dintre cele mai relevante atribuții ale tale – ce îl interesează pe angajator?
  • Ia în considerare rezumarea posturilor similare pe care le-ai ocupat pentru a evita repetițiile
  • Împarte informațiile într-un rezumat al competențelor și în experiența profesională, în care pui accentul pe „cum ai făcut treaba” (rezumatul competențelor) și pe „ce ai făcut” (experiența profesională). Acest lucru poate facilita angajatorului găsirea informațiilor pe care le caută.
CORECT
Merch Assistants
Asistent virtual
Noiembrie 2019  – prezent
  • Organizez întâlnirile pe parcursul zilei pentru mai mulți clienți de profil înalt
  • Creez itinerarii de călătorie pentru grupuri mari
  • Cercetez date de piață legate de diverse industrii

Solv Marketing
Junior Asistent Virtual
iunie 2017- noiembrie 2019

  • Gestionez e-mailurile pentru vicepreședintele departamentului de marketing
  • Preiau apelurile primite, transferându-le către departamentul corespunzător
  • Transcriu mesaje legate de vânzări, dezvoltarea afacerilor și marketing
INCORECT
Solv Marketing
Iunie 2017 – Prezent
  • Analiză
  • Organizare
  • Gestionare

Punctează competențele tale de asistent virtual

În fișele de post, angajatorii cer adesea o combinație de hard skills si soft skills. Hard skills sunt legate de cunoștințe tehnice și de pregătire specifică, în timp ce soft skills sunt trăsături de personalitate, cum ar fi conducerea, comunicarea sau gestionarea timpului. Ambele tipuri de competențe sunt necesare pentru a îndeplini cu succes și a avansa în majoritatea locurilor de muncă.

CV-urile noastre sunt gândite în așa fel încât să poți pune în evidență toate aceste competențe.

Iată, mai jos, câteva exemple atunci când vorbim despre hard skills si soft skills pentru un asistent virtual:

Hard skills

  • Abilități de comunicare
  • Abilități de programare și organizare
  • Stăpânirea diferitelor programe de gestionare a proiectelor
  • Competențe informatice
  • Research
  • Abilități de redactare
  • Social Media
  • Multitasking

Soft skills

  • Onestitate
  • Receptivitate și viabilitate
  • Ingeniozitate
  • Atenție la detalii
  • Empatie

Hard Skills

Un set de hard skills este un lucru evident de care vei avea nevoie pentru a deveni un candidat atrăgător pentru un potențial angajator. Pentru a obține postul, va trebui în mod evident să ai competențele necesare pentru postul respectiv. Dar, pentru multe posturi de asistent virtual, angajatorii caută un set de competențe generalizate care să poată face mai multe lucruri în același timp. Dacă dorești să-ți construiești un set de hard skills pe care niciun angajator nu le va trece cu vederea, acestea sunt abilitățile dificile pe care ar trebui să le analizezi:

Abilități de comunicare

În lumea asistenților virtuali, toată comunicarea are loc online, pe diverse platforme și prin diverse mijloace – video, voce, text, e-mailuri. Pentru a fi un asistent virtual eficient, ar trebui să stăpânești într-o oarecare măsură toate aceste medii de comunicare. Asta înseamnă nu numai că trebuie să poți comunica clar și bine, ci și că trebuie să poți comunica într-un mod politicos și profesional.

Abilități de planificare și programare

Mulți oameni apelează la asistenți virtuali după ce devin copleșiți de sarcina de a-și organiza activitățile, întâlnirile și sarcinile zilnice. De aceea, este întotdeauna util să fii bun la programare și planificare. Ar trebui să știi cum să organizezi o zi într-un mod care să curgă bine și în care sarcinile să nu se suprapună unele peste altele. Acest lucru include, de asemenea, cunoașterea sarcinilor imediate din zilele viitoare ale angajatorului tău, astfel încât să poți comunica cu ușurință cum vor arăta zilele acestuia.

Stăpânirea diferitelor instrumente de gestionare a proiectelor

Poate fi o sarcină consumatoare de timp să înveți fiecare asistent virtual despre instrumentele pe care le folosește organizația lor, așa că familiarizarea cu cele mai populare instrumente de pe piață este un avantaj cert. În special, faptul de a ști cum să folosești instrumente populare de gestionare a proiectelor, precum Trello, Basecamp și ActiveCollab, poate contribui foarte mult la îmbunătățirea profilului tău.

Competențe informatice

Acest lucru ar trebui să fie evident, dar mulți oameni încă aplică pentru locuri de muncă de asistent virtual fără să cunoască elementele de bază ale propriului calculator. Nu putem sublinia îndeajuns de mult cât de important este să știi cum să execuți sarcini de bază. Nu este atât de mult faptul că știind cum să folosești computerul îți va impresiona angajatorul, ci faptul că dacă nu știi cum să-l folosești va atrage cu siguranță atenția angajatorului tău – și nu într-un mod bun.

Research

Când vorbim despre cercetare de bază, nu ne referim la genul de cercetare care vine cu răsfoirea cărților în bibliotecă, ci ne referim în schimb la cercetarea de bază pe internet pe care toți asistenții virtuali ar trebui să știe să o efectueze. Asta înseamnă că, atunci când apar probleme sau dacă există ceva ce angajatorul tău trebuie să știe despre un subiect, ar trebui să fii capabil să faci cercetări rudimentare pe internet și să compilezi informațiile respective într-o sinteză scrisă clară.

Abilități de redactare

Împreună cu abilitățile tale de research ar trebui să existe niște abilități de scriere de bază care să le însoțească. Nu trebuie să știi exact cum să creezi un conținut excelent dacă aceasta nu este activitatea ta principală, dar ar trebui să știi cum să compui lucruri de bază, cum ar fi e-mailuri și rapoarte, care să fie scrise clar și corecte din punct de vedere gramatical.

Social Media

Cu excepția cazului în care o companie are un manager de social media intern, este probabil ca sarcinile de bază de a încărca conținut, de a răspunde la comentarii și de a ține o evidență a indicatorilor de social media să cadă în sarcina unui asistent virtual. Fiind familiarizat cu marile platforme de social media și cu modul de utilizare a acestora, vei economisi timpul de a învăța lucruri și există și avantajul suplimentar de a-ți impresiona șeful.

Multitasking

Multitasking-ul este o abilitate care este apreciată în aproape toate industriile, inclusiv în industria asistenților virtuali. Dar trebuie remarcat faptul că există o distincție reală între multitasking și multitasking performant. Prima poate duce la finalizarea ineficientă a sarcinilor și la scăparea lucrului din frâu, în timp ce a doua duce la finalizarea rapidă a mai multor sarcini deodată.

Soft Skills

Hard skills nu sunt întotdeauna suficiente pentru a cuceri un angajator și a păstra un loc de muncă. Adesea, aceștia caută, de asemenea, soft skills specifice în personalitatea unui asistent virtual. Deși nu poți învăța exact o abilitate soft așa cum poți învăța o abilitate hard, poți dezvolta aceste abilități care te vor ajuta pe măsură ce devii VA.

Onestitate

Deși poate părea că este incredibil de ușor să îți minți angajatorul ca asistent virtual, trebuie să știi că: a) nimic nu poate rămâne ascuns pentru foarte mult timp; și b) mințind angajatorul vei stabili o relație proastă care va dăinui restul pe tot parcursul activității tale cu el. Fie că este vorba de o problemă mică sau mare, cel mai bine este să eviți să minți și să spui pur și simplu adevărul, deoarece angajatorul va aprecia în cele din urmă acest lucru mai mult și, la rândul său, va avea mai multă încredere în tine.

Receptivitate și fiabilitate

Dacă parcurgi plângerile comune pe care angajatorii le au de obicei despre asistenții virtuali, vei afla că majoritatea oamenilor au probleme cu modul în care mulți asistenți virtuali pot dispărea fără preaviz sau le ia mult timp să răspundă la mesajele urgente. De aceea, asistenții virtuali care sunt receptivi față de angajatorii lor și de încredere sunt apreciați.

Ingeniozitate

Angajatorul tău nu va putea întotdeauna să te ajute să depășești problemele cu care te confrunti la locul de muncă. Pentru a nu părea prea dependent de ajutor, ar trebui să înveți să fii descurcăreț pentru a crea propriile soluții. De exemplu, dacă te confrunți cu o problemă de software sau de management, ar trebui să profiți de informațiile excelente disponibile online și să cauți mai întâi acolo.

Atenție la detalii

Toți oamenii fac greșeli la locul de muncă, dar atenția acordată micilor detalii atenuează foarte mult riscul ca tu să creezi greșeli la locul de muncă. Dacă acesta este un lucru la care nu ești în mod natural adept, poți totuși să  dezvolți această abilitate transversală făcându-ți un obicei de a te uita la fiecare detaliu al muncii pe care o produci sau chiar al muncii altor persoane.

Empatie

Cele mai multe dintre abilitățile de pe această listă sunt orientate spre îmbunătățirea performanței la locul de muncă, dar nu trebuie uitat că munca înseamnă, de asemenea, un grup de oameni care lucrează pentru un singur scop. Asta înseamnă că bunătatea față de ceilalți și o atitudine facilă este încă ceva ce angajatorii caută la un asistent virtual.

Modelele noastre de CV-uri te vor ajuta să-ți pui în evidență toate aceste aptitudini astfel încât să ai cele mai mari șanse în a obține jobul dorit.

Întrebări frecvente

Uite cel mai des întâlnite întrebări:

Ce este un asistent virtual?

Un asistent virtual este un profesionist care oferă asistență administrativă, de marketing, de gestionare a proiectelor, creativă și tehnică proprietarilor de afaceri, antreprenorilor și altor profesioniști ocupați. Asistenții virtuali lucrează din propriile birouri și folosesc propriile echipamente și software. Un asistent virtual poate ajuta cu orice sarcină sau proiect de care se ocupă de obicei un angajat la fața locului.

Un asistent virtual de succes are, de obicei, mai mulți clienți și își actualizează în mod constant cunoștințele, abilitățile și utilizează cele mai noi tehnologii pentru a oferi un serviciu superior.

Care sunt beneficiile colaborării cu un asistent virtual?

Cel mai bun lucru în legătură cu contractarea unui asistent virtual este faptul că obții sprijinul instantaneu al unei persoane cu înaltă calificare, dar numai atunci când ai nevoie de serviciile sale.

CV Pentru Asistent Virtual RO Chicago.pdf

CV Pentru Asistent Virtual RO Sydney.pdf CV Pentru Asistent Virtual RO Rotterdam.pdf
CV Pentru Asistent Virtual RO Riga.pdf CV Pentru Asistent Virtual RO Prague.pdf

Articole similare