Un director de marketing conduce și ghidează departamentul de marketing al companiei.
Profesionistul ideal trebuie să aibă o pasiune ridicată pentru marketing și să aibă abilități rafinate de comunicare și creativitate. Ar trebui să fie la curent cu cele mai recente tehnici de marketing și instrumente de marketing online, să aibă cunoștințe aprofundate despre baza de date de marketing și să fie un bun lider, posedarea unui CIM va fi un avantaj. Candidații eligibili ar trebui să descrie în CV-ul directorului de marketing o diplomă în marketing sau în administrarea afacerilor sau în domeniul relevant.
Un CV impresionant îți poate spori șansele de a primi o ofertă pentru postul dorit. Pentru un rol de director de marketing, poate fi important ca CV-ul tău să evidențieze experiența anterioară în domeniu, experiența în vânzări și social media și capacitățile de leadership. Înțelegerea modului în care să promovezi calitățile angajabile în CV-ul tău te poate ajuta să le arăți managerilor care fac angajări că ești potrivit pentru a conduce un departament de marketing și pentru a fi vârful de lance al unor campanii de succes. Există mai multe componente care fac din acesta un exemplu de urmat, printre care:
- Rezumat eficient al CV-ului. Este scurt, evidențiază experiența candidatului și arată recrutorilor că este un candidat relevant.
- Format cronologic inversat. Acest format atrage atenția recrutorului asupra celei mai recente și relevante activități pe care le-ai desfășurat, ceea ce le ușurează mult munca. Ca să nu mai spunem că este cel mai popular la nivel mondial.
- Detaliile de contact corecte. Toate detaliile de contact necesare sunt listate, inclusiv linkul URL-ului LinkedIn al candidatului, ceea ce face ca CV-ul să fie și mai profesional.
- Competențe de marketing relevante. Candidatul a inclus abilități hard și soft care sunt relevante și de dorit pentru postul la care candidează.
- Secțiuni suplimentare care adaugă valoare. Un candidat la funcția de director de marketing poate adăuga secțiuni cu certificate, interese și limbi străine care să îi completează CV-ul.
- Scurtă secțiune de educație. Există un singur element listat în această secțiune, universitatea pe care candidatul a absolvit-o împreună cu detalii relevante.
- Concentrează-te pe realizări în detrimentul responsabilităților. Secțiunea de experiență profesională se concentrează pe realizările candidatului, care le arată recrutorilor exact cum poate excela în acest rol.
- Lungimea optimă a CV-ului. CV-ul se încadrează perfect pe o pagină, lungimea optimă a unui CV.
- Utilizeaza un șablon de CV.
În acest articol, enumerăm pașii de redactare a unui CV de director de marketing în conformitate cu descrierea postului.
Cum să scrii un CV pentru director departament marketing?
Următorii pași demonstrează îți arată cum să creezi un CV pentru un post de director de marketing:
Compune un antet
Antetul CV-ului tău de director de marketing conține informații care te identifică ca și candidat la un loc de muncă. Introdu numele și prenumele tale în partea de sus a documentului și scrie informațiile tale de contact pe rândul următor. Poți include un număr de telefon și o adresă de e-mail și poți indica orașul și în care locuiești.
Dacă ai un portofoliu de carieră, care poate arăta conținutul social media și analiza campaniilor pe care le-ai creat la locurile de muncă anterioare, atunci introdu URL-ul în prima secțiune. Reține că managerul de angajare poate folosi metodele de comunicare pe care le-ai indicat pentru a te contacta după ce ai aplicat pentru postul respectiv.
Rezumă calificările tale
Următoarea secțiune este rezumatul profesional, care explică obiectivele și calificările tale profesionale într-un scurt paragraf. Oferă managerului de angajare o previzualizare a motivelor pentru care compania poate beneficia de pe urma angajării tale. De exemplu, folosește date cuantificabile pentru a specifica numărul de ani în care ai lucrat în marketing și procentele care arată creșteri ale indicatorilor, cum ar fi implicarea în social media și conversiile clienților.
Un alt detaliu pe care trebuie să îl menționezi sunt realizările pe care speri să le ai în acest rol, ceea ce arată că ai studiat descrierea postului și te pregătești pentru a reuși ca lider al departamentului. Adaugă titlul oficial al postului pe care îl dorești și numele organizației care dorește să te angajeze.
Adaugă istoricul angajărilor
Istoricul de angajare apare în ordine cronologică inversă în CV-ul tău de director de marketing. Sub titlul „Experiența profesională”, creează un subtitlu care să cuprindă informații despre locurile de muncă actuale și anterioare, pe care să le poți corela cu industria de marketing. Scrie numele funcției și datele în care ai fost angajat. Pe rândul următor, scrie numele angajatorului și locația acestuia. Urmează o listă de puncte care să rezume responsabilitățile pe care le-ai îndeplinit în cadrul rolului respectiv. Indică fiecare sarcină cu un verb activ puternic. Iată câteva exemple:
- Coordona
- Conduce
- Transforma
- Desfășura
- Evalua
Experiența de muncă este una dintre, dacă nu chiar cea mai importantă parte a CV-ului tău de manager de marketing. Astfel, trebuie să te asiguri că este bine structurat și că se concentrează pe realizările tale. Pentru a formata experiența ta profesională, asigură-te că:
- Începi cu poziția ta actuală/cea mai recentă și de acolo mergi înapoi în timp.
- Adaugă titlul tău, numele companiei, locația locului de muncă și anii în care ai lucrat acolo.
- Adaugă 3-5 realizări și responsabilități sub fiecare locde muncă (cu mai puține puncte pentru posturile mai vechi).
Îți recomandăm cu tărie să acorzi prioritate realizărilor tale față de responsabilități în secțiunea privind experiența profesională. În calitate de manager de marketing, recrutorii vor să îți vadă realizările pentru a-și face o idee despre ceea ce poți aduce echipei dacă te angajează.
De exemplu, poți menționa câți parteneri de afaceri noi ai adus în compania anterioară pentru care ai lucrat sau prin cât de mult ai reușit să crești vânzările unui produs.
Asta nu înseamnă, bineînțeles, să îți elimini cu totul responsabilitățile și să vii cu realizări inventate. Dar, dacă ai 2 realizări importante de enumerat pentru postul anterior, asigură-te că acestea sunt scrise înaintea responsabilităților tale.
Și, pentru a fi cu adevărat convingător, fă ca realizările tale să fie cât mai ușor de cuantificat. Gândește-te la asta: „am crescut cifra de afaceri a clienților cu 35% în trei luni prin reproiectarea UX-ului paginii web” sună mult mai convingător decât „am crescut satisfacția clienților”. Foloseșteun șablon de CV ca să organizezi mai bine informația. Iată, mai jos, un exemplu:
Raportând direct conducerii companiei, a condus dezvoltarea și executarea tuturor activităților de marketing și relații publice pentru compania de tehnologie financiară care a înregistrat o creștere de peste 3 ori a veniturilor în trei ani.
- Am dezvoltat primul plan de marketing al companiei, oferind sprijin departamentelor din întreaga companie.
- Am condus crearea unui proces de generare de lead-uri care a dus la o creștere de 4 ori a generării de lead-uri calificate pentru marketing și la o creare de 3 ori a oportunităților, plus implicarea regulată a principalilor factori interesați.
- Am lansat programe de social media, mărind cu peste 200 de procente raza de acțiune pe toate platformele.
- Am creat o unitate de marketing pe teren, care a extins de 10 ori prezența la evenimentele corporative și a stabilit lideri pentru a atrage publicul, a consolida poziționarea mărcii și a genera venituri.
- Am lansat un program de seminarii web pentru a crește de 6 ori numărul evenimentelor și a prezentat idei interne și externe.
- Am lansat un newsletter lunar care a ajuns la peste 20.000 de cititori cu conținut personalizat.
- Am condus lansarea unor modele integrate de campanii de marketing pentru a spori implicarea prospecților.
- Am supervizat actualizările și activitățile site-ului web, determinând o creștere a traficului lunar cu peste 50 de procente.
Enumeră competențele
Secțiunea de competențe din CV-ul tău este o listă a tuturor competențelor de care poți da dovadă în calitate de director de marketing. Asigură alinierea cu postul prin sublinierea acelorași trăsături pe care angajatorul le-a enunțat în descrierea postului. De exemplu, dacă firma preferă candidații care au abilități excepționale de comunicare, atunci asigură-te că listezi „comunicare” în CV-ul tău dacă această calitate te descrie. Include o combinație de abilități soft și hard pentru a îți demonstra cunoștințele despre industrie și capacitatea de a face față responsabilităților pe care le presupune funcția de lider de echipă.
Detaliază educația ta
Este posibil ca angajatorul să aibă cerințe specifice în materie de școlarizare, așa că asigură-te că indici în CV-ul tău trecutul educațional. Menționează numele diplomei pe care ai obținut-o și numele instituției pe care ai urmat-o. Dacă ai mai multe diplome, cum ar fi diplome de master și de licență, atunci organizează-le în funcție de nivelul de educație.
Formatarea CV-ului tău
Ultima secțiune a CV-ului tău de director de marketing prezintă certificările, care reprezintă pregătirea ta specializată în domeniu. Scrie numele certificatului și organizația care l-a acordat. Apoi, indică anul în care ai obținut-o. Poți poziționa mai multe certificări în ordine cronologică inversă, așa cum ai făcut pentru experiența profesională.
Designul și aspectul CV-ului tău sunt extrem de importante. Deși acest lucru este valabil pentru toată lumea, este valabil mai ales pentru un manager de marketing. Aceasta este șansa ta de a-ți arăta abilitățile de marketing chiar înainte ca recrutorul să-ți citească CV-ul.
Pentru început, ar trebui să alegi un format. Iată care sunt cele mai populare formate de CV-uri:
- Cronologic inversat. Fidel numelui său, acesta enumeră abilitățile și experiența ta profesională în ordine invers cronologică, cu cel mai recent loc de muncă în partea de sus.
- Funcțional. Acest format bazat pe abilități pune accentul în cea mai mare parte pe secțiunea de abilități a CV-ului tău. Este cel mai puțin popular format și este cel mai bun pentru candidații care nu au prea multă experiență de pus în CV.
- Hibrid. Acesta este un format hibrid între formatul cronologic invers și cel funcțional. Acesta îți pune în valoare atât abilitățile, cât și experiența profesională.
Deși toate acestea sunt grozave în felul lor, îți recomandăm să rămâi la formatul cronologic invers. Acesta este cel mai popular format atât în rândul candidaților, cât și al managerilor de angajare, și pe bună dreptate:
- Este rapid și ușor de parcurs.
- Atrage atenția asupra celui mai recent și relevant post pe care l-ai ocupat.
- Recrutorii din întreaga lume îl cunosc și îl preferă în detrimentul altor formate.
După ce te-ai hotărât asupra formatului, poți începe să lucrezi la structura și aspectul CV-ului tăude manager de marketing. Iată câteva dintre regulile de bază de prezentare pe care trebuie să le ai în vedere:
- Alege fontul potrivit. Cel mai bine este să optezi pentru ceva atrăgător și profesional în același timp. Noi îți recomandăm Ubuntu, Roboto și Overpass. Și nu folosi niciodată Comic Sans.
- Folosește spațierea corectă între rânduri.
- Păstrează stilul consecvent. Asigură-te că alegerile de stil pe care le faci, cum ar fi fontul și spațierea, rămân consecvente pe tot parcursul CV-ului tău.
- Folosește bullet points. Folosirea punctelor face ca CV-ul tău să fie mult mai ușor de citit decât blocurile mari de text.
- Păstrează CV-ul la lungimea potrivită. Ține cont de faptul că recrutorii trebuie să parcurgă zilnic sute de CV-uri, așa că nu vrei să îl faci pe al tău prea lung. Lungimea ideală pentru un CV este de 1 pagină cu 475-600 de cuvinte.
- Consultă un format de CV.
Include secțiuni suplimentare
În timp ce secțiunile privind experiența profesională și abilitățile sunt, fără îndoială, cele mai importante și ar trebui să ocupe cel mai mult spațiu în CV-ul tău de management de marketing, există câteva secțiuni suplimentare care pot fi destul de valoroase, dacă mai ai spațiu liber.
Limbi străine: Acest aspect poate fi relevant pentru marketing, deoarece crearea de rețele și colaborarea internațională reprezintă o mare parte din munca ta. Nu ezita să adaugi orice limbă pe care o stăpânești, mai ales dacă știi că firma la care candidezi are filiale sau parteneri în țările respective.
Premii și certificate: Poți profita de această ocazie pentru a prezenta orice distincții pe care le-ai primit pentru munca ta sau certificatele pe care le-ai obținut.
Hobby-uri și interese: Deși această secțiune nu pare atât de importantă, poate fi o modalitate excelentă de a îți arăta personalitatea și de a demonstra cât de bine te cunoști și cât de cosmopolit ești – trăsături foarte bune de avut în marketing.
Atașază o scrisoare de intenție CV-ului tău
Ultima notă care îți poate diferenția CV-ul de manager de marketing este o scrisoare de intenție la fel de bine scrisă ca și CV-ul tău.
Nu numai că recrutorii se așteaptă să atașezi o scrisoare de intenție la CV-ul tău, dar s-ar putea ca aceștia să nu ia în considerare candidatura ta fără o astfel de scrisoare.
Așadar, profită de această ocazie pentru a scrie o scrisoare de intenție excelentă care să le permită managerilor de recrutare să știe cine ești și de ce ar trebui să te angajeze.
Iată structura de bază a scrisorii de intenție pe care ar trebui să o urmezi:
Antet – Asigură-te că această secțiune include datele tale de contact complete și corecte, precum și numele și datele de contact ale profesionistului care face angajări căruia i se adresează.
Salutul – Este întotdeauna cel mai bine să saluți recrutorul pe nume, deoarece va arăta că ai făcut un efort suplimentar pentru a cerceta compania și persoanele care fac angajările. Recrutorul va fi, de obicei, șeful departamentului la care candidezi și aproape întotdeauna îi poți găsi numele pe site-ul companiei.
Paragraful de deschidere – Această secțiune a scrisorii tale de intenție trebuie să atragă atenția. Impresionează profesionistul care face angajarea cu unele dintre cele mai mari realizări ale tale.
Al doilea paragraf – Aici este momentul în care îl convingi pe recrutor că ești candidatul perfect pentru acest post. Spune-i ce abilități sau experiență aduci și de ce ești mai calificat decât ceilalți candidați.
Al treilea paragraf – Aici poți menționa de ce te vei potrivi bine în cadrul companiei. Acest lucru le va arăta recrutorilor că te-ai documentat și le va spune, de asemenea, că va fi o plăcere să lucreze cu tine.
Încheiere – Încheierea scrisorii de intenție este extrem de importantă. Acesta este ultimul lucru pe care recrutorul îl va citi și probabil că va fi ceea ce îi va rămâne în minte cel mai mult timp. Vrei să te asiguri că lași o impresie puternică, astfel încât să nu te uite cu ușurință, iar cea mai bună șansă de a face acest lucru este să adaugi un apel la acțiune memorabil.
Principalele concluzii
Ești gata să scrii un CV de manager de marketing impecabil! Distinge-te de ceilalți candidați și fă o impresie de durată asupra managerilor de angajare urmând cele 8 sfaturi simple pe care ți le-am oferit:
- Formatează-ți CV-ul. Prezentarea este foarte importantă în marketing, așa că asigură-te că îl concepi și formatezi cu grijă.
- Adaugă informații de contact corecte. Asigură-te că nu faci nicio greșeală atunci când introduci datele tale de contact.
- Scrie un rezumat eficient. Oferă-le recrutorilor o scurtă prezentare generală a cine ești și ce abilități și experiență aduci la masă.
- Concentrează-te pe realizările măsurabile. Informează-i pe recrutori despre cât de eficient ești la locul de muncă, oferindu-le fapte și cifre.
- Include trecutul tău educațional. Adaugă informații despre universitatea pe care ai urmat-o și ce diplomă ai obținut.
- Adaugă competențele relevante. Arată-le recrutorilor de ce ar trebui să te angajeze, enumerând competențele relevante pentru marketing.
- Folosește secțiuni suplimentare pentru a adăuga valoare, cum ar fi limbi străine, social media sau interesele, pentru a îți completa competențele și experiențele.
- Include o scrisoare de intenție. Permite managerului de recrutare să știe exact cine eștii, de ce ești perfect pentru acest post și cum vei aduce beneficii companiei lor.
Întrebări frecvente
Iată care sunt cele mi frecvente întrebări legate de CV-ul tău.
Cum adaugi istoricul angajărilor tale?
Istoricul de angajare apare în ordine cronologică inversă în CV-ul tău de director de marketing. Sub titlul „Experiența profesională”, creează un subtitlu care să cuprindă informații despre locurile de muncă actuale și anterioare, pe care să le poți corela cu industria de marketing. Scrie numele funcției și datele în care ai fost angajat. Pe rândul următor, scrie numele angajatorului și locația acestuia. Urmează o listă de puncte care să rezume responsabilitățile pe care le-ai îndeplinit în cadrul rolului respectiv. Indică fiecare sarcină cu un verb activ puternic. Iată câteva exemple:
- Coordona
- Conduce
- Transforma
- Desfășura
- Evalua
Experiența de muncă este una dintre, dacă nu chiar cea mai importantă parte a CV-ului tău de manager de marketing. Astfel, trebuie să te asiguri că este bine structurat și că se concentrează pe realizările tale. Pentru a formata experiența ta profesională, asigură-te că:
- Începi cu poziția ta actuală/cea mai recentă și de acolo mergi înapoi în timp.
- Adaugă titlul tău, numele companiei, locația locului de muncă și anii în care ai lucrat acolo.
- Adaugă 3-5 realizări și responsabilități sub fiecare locde muncă (cu mai puține puncte pentru posturile mai vechi).
Îți recomandăm cu tărie să acorzi prioritate realizărilor tale față de responsabilități în secțiunea privind experiența profesională. În calitate de manager de marketing, recrutorii vor să îți vadă realizările pentru a-și face o idee despre ceea ce poți aduce echipei dacă te angajează.
De exemplu, poți menționa câți parteneri de afaceri noi ai adus în compania anterioară pentru care ai lucrat sau prin cât de mult ai reușit să crești vânzările unui produs.
Asta nu înseamnă, bineînțeles, să îți elimini cu totul responsabilitățile și să vii cu realizări inventate. Dar, dacă ai 2 realizări importante de enumerat pentru postul anterior, asigură-te că acestea sunt scrise înaintea responsabilităților tale.
Și, pentru a fi cu adevărat convingător, fă ca realizările tale să fie cât mai ușor de cuantificat. Gândește-te la asta: „am crescut cifra de afaceri a clienților cu 35% în trei luni prin reproiectarea UX-ului paginii web” sună mult mai convingător decât „am crescut satisfacția clienților”.
Un CV impresionant îți poate spori șansele de a primi o ofertă pentru postul dorit. Pentru un rol de director de marketing, poate fi important ca CV-ul tău să evidențieze experiența anterioară în domeniu, experiența în vânzări și social media și capacitățile de leadership. Înțelegerea modului în care să promovezi calitățile angajabile în CV-ul tău te poate ajuta să le arăți managerilor care fac angajări că ești potrivit pentru a conduce un departament de marketing și pentru a fi vârful de lance al unor campanii de succes.
Cum să gestionezi dezvoltarea și crearea CV-ului?
Ultima secțiune a CV-ului tău de director de marketing digital prezintă certificările, care reprezintă pregătirea ta specializată în domeniu. Scrie numele certificatului și organizația care l-a acordat. Apoi, indică anul în care ai obținut-o. Poți poziționa mai multe certificări în ordine cronologică inversă, așa cum ai făcut pentru experiența profesională.
Designul și aspectul CV-ului tău sunt extrem de importante. Deși acest lucru este valabil pentru toată lumea, este valabil mai ales pentru un manager de marketing. Aceasta este șansa ta de a-ți arăta abilitățile de marketing chiar înainte ca recrutorul să-ți citească CV-ul.
Pentru început, ar trebui să alegi un format. Iată care sunt cele mai populare formate de CV-uri:
- Cronologic inversat. Fidel numelui său, acesta enumeră abilitățile și experiența ta profesională în ordine invers cronologică, cu cel mai recent loc de muncă în partea de sus.
- Funcțional. Acest format bazat pe abilități pune accentul în cea mai mare parte pe secțiunea de abilități a CV-ului tău. Este cel mai puțin popular format și este cel mai bun pentru candidații care nu au prea multă experiență de pus în CV.
- Hibrid. Acesta este un format hibrid între formatul cronologic invers și cel funcțional. Acesta îți pune în valoare atât abilitățile, cât și experiența profesională.
Deși toate acestea sunt grozave în felul lor, îți recomandăm să rămâi la formatul cronologic invers. Acesta este cel mai popular format atât în rândul candidaților, cât și al managerilor de angajare, și pe bună dreptate:
- Este rapid și ușor de parcurs.
- Atrage atenția asupra celui mai recent și relevant post pe care l-ai ocupat.
- Recrutorii din întreaga lume îl cunosc și îl preferă în detrimentul altor formate.
După ce te-ai hotărât asupra formatului, poți începe să lucrezi la structura și aspectul CV-ului tăude manager de marketing. Iată câteva dintre regulile de bază de prezentare pe care trebuie să le ai în vedere:
- Alege fontul potrivit. Cel mai bine este să optezi pentru ceva atrăgător și profesional în același timp. Noi îți recomandăm Ubuntu, Roboto și Overpass. Și nu folosi niciodată Comic Sans.
- Folosește spațierea corectă între rânduri.
- Păstrează stilul consecvent. Asigură-te că alegerile de stil pe care le faci, cum ar fi fontul și spațierea, rămân consecvente pe tot parcursul CV-ului tău.
- Folosește bullet points. Folosirea punctelor face ca CV-ul tău să fie mult mai ușor de citit decât blocurile mari de text.
- Păstrează CV-ul la lungimea potrivită. Ține cont de faptul că recrutorii trebuie să parcurgă zilnic sute de CV-uri, așa că nu vrei să îl faci pe al tău prea lung. Lungimea ideală pentru un CV este de 1 pagină cu 475-600 de cuvinte.
De asemenea, în timp ce secțiunile privind experiența profesională și abilitățile sunt, fără îndoială, cele mai importante și ar trebui să ocupe cel mai mult spațiu în CV-ul tău de management de marketing, există câteva secțiuni suplimentare care pot fi destul de valoroase, dacă mai ai spațiu liber.
Limbi străine: Acest aspect poate fi relevant pentru marketing, deoarece crearea de rețele și colaborarea internațională reprezintă o mare parte din munca ta. Nu ezita să adaugi orice limbă pe care o stăpânești, mai ales dacă știi că firma la care candidezi are filiale sau parteneri în țările respective.
Premii și certificate: Poți profita de această ocazie pentru a prezenta orice distincții pe care le-ai primit pentru munca ta sau certificatele pe care le-ai obținut.
Hobby-uri și interese: Deși această secțiune nu pare atât de importantă, poate fi o modalitate excelentă de a îți arăta personalitatea și de a demonstra cât de bine te cunoști și cât de cosmopolit ești – trăsături foarte bune de avut în marketing.
Cu alte cuvinte, nu uita:
- Formatează-ți CV-ul. Prezentarea este foarte importantă în marketing, așa că asigură-te că îl concepi și formatezi cu grijă.
- Adaugă informații de contact corecte. Asigură-te că nu faci nicio greșeală atunci când introduci datele tale de contact.
- Scrie un rezumat eficient. Oferă-le recrutorilor o scurtă prezentare generală a cine ești și ce abilități și experiență aduci la masă.
- Concentrează-te pe realizările măsurabile. Informează-i pe recrutori despre cât de eficient ești la locul de muncă, oferindu-le fapte și cifre.
- Include trecutul tău educațional. Adaugă informații despre universitatea pe care ai urmat-o și ce diplomă ai obținut.
- Adaugă competențele relevante. Arată-le recrutorilor de ce ar trebui să te angajeze, enumerând competențele relevante pentru marketing.
- Folosește secțiuni suplimentare pentru a adăuga valoare, cum ar fi limbi străine, social media sau interesele, pentru a îți completa competențele și experiențele.
- Include o scrisoare de intenție. Permite managerului de recrutare să știe exact cine eștii, de ce ești perfect pentru acest post și cum vei aduce beneficii companiei lor.
Cum scrii o scrisoare de intenție de director de vanzari?
Ultima notă care îți poate diferenția CV-ul de manager de marketing este o scrisoare de intenție la fel de bine scrisă ca și CV-ul tău.
Nu numai că recrutorii se așteaptă să atașezi o scrisoare de intenție la CV-ul tău, dar s-ar putea ca aceștia să nu ia în considerare candidatura ta fără o astfel de scrisoare.
Așadar, profită de această ocazie pentru a scrie o scrisoare de intenție excelentă care să le permită managerilor de recrutare să știe cine ești și de ce ar trebui să te angajeze.
Iată structura de bază a scrisorii de intenție pe care ar trebui să o urmezi:
Antet – Asigură-te că această secțiune include datele tale de contact complete și corecte, precum și numele și datele de contact ale profesionistului care face angajări căruia i se adresează.
Salutul – Este întotdeauna cel mai bine să saluți recrutorul pe nume, deoarece va arăta că ai făcut un efort suplimentar pentru a cerceta compania și persoanele care fac angajările. Recrutorul va fi, de obicei, șeful departamentului la care candidezi și aproape întotdeauna îi poți găsi numele pe site-ul companiei.
Paragraful de deschidere – Această secțiune a scrisorii tale de intenție trebuie să atragă atenția. Impresionează profesionistul care face angajarea cu unele dintre cele mai mari realizări ale tale.
Al doilea paragraf – Aici este momentul în care îl convingi pe recrutor că ești candidatul perfect pentru acest post. Spune-i ce abilități sau experiență aduci și de ce ești mai calificat decât ceilalți candidați.
Al treilea paragraf – Aici poți menționa de ce te vei potrivi bine în cadrul companiei. Acest lucru le va arăta recrutorilor că te-ai documentat și le va spune, de asemenea, că va fi o plăcere să lucreze cu tine.
Încheiere – Încheierea scrisorii de intenție este extrem de importantă. Acesta este ultimul lucru pe care recrutorul îl va citi și probabil că va fi ceea ce îi va rămâne în minte cel mai mult timp. Vrei să te asiguri că lași o impresie puternică, astfel încât să nu te uite cu ușurință, iar cea mai bună șansă de a face acest lucru este să adaugi un apel la acțiune memorabil.