CV Digital marketer | Cum să scrii un CV de succes

Un digital marketer cv este întotdeauna o manevră inteligentă pentru a începe cu dreptul călătoria de căutare a unui loc de muncă. Scopul unui Digital Marketer este să dezvolte, să implementeze și să gestioneze campanii de marketing pentru a crea conștientizare și a promova brandul unei companii și produsele sale.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Vei juca un rol important în creșterea credibilității mărcii în sfera digitală, în atragerea traficului pe site și în atragerea de noi clienți.

Ce secțiuni trebuie să incluzi în CV-ul tău de angajat agenție marketing digital?

În CV-ul tău de specialist în marketing online trebuie să incluzi mai multe secțiuni cheie:

1. Informații de contact:

Aici trebuie să incluzi:

  • Nume, prenume
  • Adresa
  • Numărul de mobil

Având în vedere că te afli în spațiul digital, social media. Url-urile ar trebui, de asemenea, să fie incluse în această secțiune.

2.Rezumatul carierei tale într-o agenție de marketing

Valoarea ta potențială pentru afacere ar trebui să fie rezumată într-un rezumat al carierei de 3-6 rânduri. Atunci când un manager de angajare parcurge rapid un teanc de CV-uri, partea care îi va atrage atenția este sinopsisul. Începe cu titlul postului tău și una sau două certificări, apoi menționează o abilitate de specialitate și completează cu scopul principal al rolului tău actual.

Digital Marketer CV

3. Rezumatul calificărilor

Nu ai nevoie de o diplomă oficială pentru a obține un loc de muncă în marketing digital, dar dacă le ai, etalează-le. Enumeră detaliile necesare, cum ar fi durata (data începerii, data finalizării), numele diplomei, disciplinele principale, instituția frecventată și locația.

4. Experiență relevantă în marketing digital, agenție, web design

Conform statisticilor, toate rolurile de marketing necesită abilități digitale, iar experiența ta ar trebui să reflecte tendințele la modă și în vogă din ultimii ani. Folosește anunțul de angajare ca linie directoare și concentrează-te pe adaptarea secțiunii privind experiența ta pentru a reflecta elementele obligatorii și cele pozitive menționate în anunțul de angajare. Punctele (până la cinci pentru fiecare rol) mențin formatul curat și ordonat. Folosește un format cronologic inversat pentru a îți prezenta istoricul de angajare doar pentru ultimii zece ani. Lungimea CV-ului tău nu trebuie să depășească două pagini.

Digital Marketer CV

5. Alte experiențe profesionale

Dacă nu ai prea multă sau deloc experiență în marketing digital și candidezi pentru primul tău rol în marketing digital, caută relevanța experienței tale anterioare în ceea ce privește îndatoririle și competențele care pot fi reproduse în sectorul marketingului digital și include-le în descrierile postului. Este posibil să ai, de asemenea, experiență informală în marketing digital dobândită în timpul studiilor sau în timpul voluntariatului, așa că nu uita să le menționezi și pe acestea în CV-ul pe care îl trimiți către agenții de marketing.

6. Rezumatul abilităților/Abilități cheie

Citește anunțul de angajare de câteva ori pentru a identifica cele mai cruciale capacități solicitate și apoi oglindește-le în secțiunea de competențe. Mulți recrutori urmează o abordare SEO, în care folosesc anumite cuvinte cheie în timpul căutării candidaților. Acest lucru înseamnă că, dacă CV-ul tău nu conține cuvintele-cheie de pe criteriile lor, candidatura ta nu va fi selectată atunci când se generează o listă de candidați potriviți.

7. Lucrări de curs/formare profesională/acreditări relevante

În marketingul digital, certificările sunt ”noile diplome”. Enumeră toate acreditările pe care le ai referitoare la marketingul digital. în domeniu și menționează, de asemenea, orice membru relevant al industriei sau programe de învățare pe care le-ai obținut.

💡TIPS & TRICKS: E foarte important să știi cum să scrii un CV de specialist marketing. Află cum din șabloanele noastre!

Ce să evidențiezi într-un CV de specialist Digital Marketer în cadrul agenției

Directorii de marketing și managerii de media ar căuta Digital Marketers care pot dezvolta strategii media inovatoare, crea conținut interesant și analiza analizelor web și social media pentru a descoperi informații valoroase despre publicul țintă și potențialele grupuri de clienți.

Cu toate acestea, scopul rolului unui Digital Marketer depășește cu mult crearea de site-uri web, scrierea de articole și analizarea traficului online. Pentru a fi luat în considerare chiar și pentru un interviu în această industrie acerbă, este nevoie de un document de CV excelent întocmit, care să se concentreze pe aspectele care ar adăuga în final valoare la rezultatele companiei.

Digital Marketer CV

Primul aspect care trebuie evidențiat este reprezentat de canalele digitale pe care le cunoști și pe care le folosești pentru a construi o notorietate a mărcii și a atrage clienți potențiali. Principalele tipuri de canale digitale sunt: site-urile web ale companiei, rețelele sociale, poziționarea pe motoarele de căutare, marketingul prin e-mail, reclamele online și blogurile corporative.

În continuare, explică competențele taleîn utilizarea analizelor măsurabile pentru a identifica posibilitățile de îmbunătățire a acestor canale și pentru a pune în aplicare metode de transformare a punctelor slabe ale canalelor în puncte forte ale canalelor pentru a le îmbunătăți performanța generală. De asemenea, competențele de business sunt foarte importante.

Apoi, poți trece la partea audio-vizuală a experienței tale și explică managerilor de angajare cum ai produce conținut video de bază, cum ai crea scenarii și cum ai desfășura activități de editare.

Cum să scrii un obiectiv de carieră pentru Digital Marketer

Un rezumat de carieră atrăgător pentru ochi este un loc excelent pentru a oferi o imagine de ansamblu a ceea ce ești și a ceea ce presupun abilitățile tale de marketing digital, precum și abilitățile de scriere.

Scrie o listă cu tot ceea ce te pricepi să faci, referitor la marketingul digital și apoi folosește aceste fraze pentru a înșira 3-6 propoziții care să se sincronizeze cu cerințele din descrierea postului. Rezumatul carierei tale ar trebui să fie cu adevărat impresionant și să fie întotdeauna personalizat în funcție de rolul pentru care candidezi. Ține cont de faptul că rezumatul carierei tale ar putea fi primul sau, din păcate, ultimul paragraf din CV-ul tău dintr-o agenție de marketing pe care îl va citi un manager de recrutare.

Digital Marketer CV

Evidențiază realizările tale profesionale benefice afacerii

Secțiunea de realizări din CV-ul tăuar trebui să fie tratată ca un instrument unic de marketing digital. Reprezentarea realizărilor, a distincțiilor și a realizărilor într-o secțiune separată este crucială pentru a îți lansa candidatura în fața celorlalți. Declarațiile privind realizările tale. ar trebui să răspundă la următoarele întrebări:

  • De ce ar trebui să te angajăm?
  • Ce valoare poi adăuga la afacerea noastră?

Concentrează-te pe a spune cititorului ce ai realizat și nu pe sarcinile pe care le-ai îndeplinit.

Ultimul truc pentru a obține declarații de realizare impresionante este cuantificarea. Acest lucru înseamnă că trebuie să incluîi valori numerice în declarațiile de realizare. S-a dovedit că cuantificarea CV-ului crește ratingul de credibilitate al unui candidat și îmbunătățește probabilitățile de interviuri.

Abilități cheie și verbe de acțiune comune pentru CV-urile managerilor de marketing digital

Integrează cuvintele-cheie și verbele de acțiune adecvate în CV-ul tău pentru a tealinia cu software-urile de tracking. Angajatorii caută candidați calificați care îndeplinesc criteriile lor, iar tu nu vei genera tracțiune pe piața liberă dacă nu reușești să îndeplinești aceste repere inițiale. Această strategie va asigura, de asemenea, că documentul tău face o impresie pozitivă asupra managerului de angajare care îți analizează candidatura. Mai jos, vei găsi o listă de cuvinte-cheie și verbe de acțiune pe care le poți întâlni în timpul căutării unui loc de muncă.

  • Suita Adobe
  • Publicitate
  • Analiză
  • Conștientizare a mărcii
  • Dezvoltarea campaniilor de marketing de marcă
  • Leadership interfuncțional
  • CRM
  • Generarea cererii
  • Strategie de marketing digital
  • Google Adwords
  • Google Analytics
  • Strategie Go-to-Market
  • Indicatori cheie de performanță (KPI)
  • Marketing pentru generarea de lead-uri
  • Campanii de căutare plătite
  • Marketing de produs
  • Managementul proiectelor
  • Introducerea de noi produse (NPI)
  • Optimizarea motoarelor de căutare (SEO)
  • Marketingul pentru motoarele de căutare (SEM)
  • Marketing în rețelele sociale

Sfaturi pentru a scrie un CV mai bun pentru Digital Marketing Manager

Cuantifică experiența în marketing

Angajatorii apreciază candidații care generează rezultate pentru organizațiile pentru care lucrează. Acesta este motivul pentru care cuantificarea realizărilor tale este o strategie excelentă pentru a da viață poveștii tale pentru managerul de angajare. Responsabilitățile generice ale postului nu te vor diferenția de concurență. Punerea în valoare a realizărilor din cariera ta o va face. Dacă ai condus o campanie de marketing digital, furnizează KPIs pentru a demonstra rezultatele. Dacă ai gestionat conturi de social media, oferă câteva informații despre cât de mult ai îmbunătățit angajamentul sau numărul de urmăritori.

Prezintă-ți abilitățile de conducere

Abilitățile de conducere sunt esențiale pentru managerii de marketing digital. Nu numai că vei fi responsabil pentru gestionarea echipelor de marketing, dar vei colabora, de asemenea, în mod interfuncțional cu echipele de vânzări și de produs. Faptul că îți demonstrezi capacitatea de a interacționa cu diverse echipe și cu părțile interesate ale clienților te va ajuta mult să îți asiguri interviuri în timpul căutării unui loc de muncă. Concentrează-te pe oferirea de exemple prin care să demonstrezi că ai creat o cultură de lucru de înaltă performanță sau că i-ai responsabilizat pe membrii echipei tale, mai degrabă decât să detaliezi pur și simplu responsabilitățile pe care le-ai delegat.

Digital Marketer CV

Cum să îți aliniezi CV-ul cu descrierea postului

Alinierea CV-ului tău cu posturile individuale este esențială pentru a genera atracție pe piața liberă. Companiile doresc candidați care să se potrivească nevoilor lor organizaționale, iar dacă documentul tău nu este adaptat la oportunități specifice, este posibil să nu treci la următoarea fază a procesului de angajare. Integrarea tactică a cuvintelor cheie din descrierea postului va asigura că CV-ul tău îndeplinește cerințele software-ului de căutare și are un impact pozitiv asupra managerului de angajare.

Atunci când decizi ce termeni cheie să prioritizezi în CV-ul tău, trebuie să acorzi atenție modului în care informațiile sunt prezentate în anunțul de angajare. Cuvintele-cheie care apar de mai multe ori ar trebui incluse în profilul profesional sau într-unul dintre punctele principale. Competențele și calificările enumerate spre partea de sus a anunțului tind, de asemenea, să aibă mai multă greutate. Mai jos, vei găsi un exemplu care te va ajuta să îți adaptați CV-ul la descrierea postului.

Conform fișei postului, candidatul ideal trebuie să aibă următoarele calități și/sau experiență:

  • Marketing digital
  • Social Media Marketing
  • Google Analytics
  • Google AdWords
  • SEO
  • SEM
  • Strategia Go-to-Market
  • KPI-uri
  • Automatizarea marketingului
  • Marketing de produs
  • Marketing prin e-mail
  • Conducerea echipei
  • Dezvoltarea campaniilor
  • Campanii de marketing
  • Căutare plătită
  • Leadership interfuncțional

Întrebări frecvente

De ce este responsabil un marketer digital?

Deci, la ce lucrează de fapt un specialist în marketing digital, zi de zi? Specialiștii în marketing digital folosesc diverse modalități de a ajunge la potențialii clienți cu produsele și serviciile tale:

  • Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO): Aceasta implică utilizarea unor metode precum cuvintele cheie pentru a crește traficul organic către site-ul web.
  • Marketingul de conținut: Aceasta implică crearea de conținut valoros pentru potențialii clienți pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și a genera lead-uri.
  • Marketingul social media: Acest lucru implică angajarea cu clienții actuali și potențiali folosind canale de social media, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn.
  • Pay-per-click (PPC): Acest lucru implică plata unei taxe către site-uri precum Google sau Facebook pentru a ajunge la un public țintă foarte specific cu mesaje foarte specifice.
  • Marketingul afiliat: În acest caz, afacerea ta primește un comision pentru promovarea produsului sau serviciului altcuiva, cum ar fi Programul de parteneriat YouTube.
  • Publicitate nativă: Acestea sunt reclame scrise de obicei de echipa de conținut a unei publicații care apar alături de conținut neplătit, ajungând astfel la clienții unui site web cu un nivel ridicat de trafic la care organizația dvs. nu ar avea altfel acces.
  • Automatizarea marketingului: Se referă la software-ul care permite automatizarea operațiunilor de marketing. Aceasta include campaniile de marketing digital programate, cum ar fi e-mailurile, lead nurturing, social media sau urmărirea și raportarea campaniilor.

Cum să îți prezinți experiența în CV?

Conform statisticilor, toate rolurile de marketing necesită abilități digitale, iar experiența ta ar trebui să reflecte tendințele la modă și în vogă din ultimii ani. Folosește anunțul de angajare ca linie directoare și concentrează-te pe adaptarea secțiunii privind experiența ta pentru a reflecta elementele obligatorii și cele pozitive menționate în anunțul de angajare. Punctele (până la cinci pentru fiecare rol) mențin formatul curat și ordonat. Folosește un format cronologic inversat pentru a îți prezenta istoricul de angajare doar pentru ultimii zece ani. Lungimea CV-ului tău nu trebuie să depășească două pagini.

Articole similare