Cum să formatezi un CV de asistent de birou?
Înainte de a îți dezvălui abilitățile de asistent de birou, trebuie să alegi formatul corect. Făcând acest lucru, cele mai bune calități ale tale vor fi văzute la prima vedere. Formatul de CV cu care recomandăm asistenților de birou să înceapă se numește „cronologic inversat”, și asta pentru un motiv întemeiat. În esență, îi permite managerului de birou să vadă imediat modul în care abilitățile și experiența tale te pot ajuta în birou. Există alte două formate pe care ai putea dori să le încerci:
CV funcțional – Dacă abilitățile tale de birou sunt mai puternice decât experiența ta reală, atunci acest format de CV este recomandat. Este ideal pentru cei cărora le lipsește experiența într-un mediu de birou sau care au lacune de angajare.
CV hibrid- Combinând atât „Funcțional”, cât și „Cronologic inversat”, acest format se concentrează atât pe abilitățile tale de birou, cât și pe experiența ta profesională. În opoziție cu CV-ul funcțional, este posibil să dorești să foloseșto un CV combinat dacă ai lucrat anterior într-un birou.
După ce ai ales un format care se potrivește situației tale specifice, trebuie apoi să organizezi aspectul CV-ului.
Utilizezi un șablon de CV pentru asistentul de birou
Munca unui asistent de birou necesită atenție la detalii pentru toate tipurile de documente. Ca atare, ai nevoie de un CV cu aspect profesional, care să arate că ești capabil să te descurci. Un CV dezordonat, cu erori de formatare, pur și simplu nu va fi suficient. Asta înseamnă că trebuie să eviți Word, care poate duce la stricarea formatării CV-ului tău la fiecare modificare simplă.
Cum să îți afișezi corect informațiile de contact?
Informațiile trebuie să fie scurte și precise. Ai putea crea cel mai bun CV de asistent de birou văzut vreodată, dar dacă listezi un număr de telefon greșit, atunci șansele tale de a obține un interviu sunt practic zero. Secțiunea cu informații de contact trebuie să includă:
- Numele și prenumele
- Titlul profesional – În acest caz, „Office Assistant”
- Numărul de telefon – Verifică cu atenție acest lucru
- Adresa de e-mail – Folosește o adresă de e-mail profesională
- Locația – Oraș/țară
- Opțional – Rețele sociale relevante
Cum să scrii un rezumat sau un obiectiv al CV-ului de asistent de birou?
Știai că recrutorii petrec mai puțin de un minut uitându-se peste fiecare CV? Acest fapt evidențiază importanța de a capta imediat atenția recrutorului. Pentru a face acest lucru, folosește un rezumat sau un obiectiv de CV. Acestea sunt paragrafe scurte și puternice care introduc restul CV-ului tău. Dar care este diferența dintre cele două secțiuni?
Un rezumat al CV-ului este un rezumat de 2-4 fraze al experiențelor și realizărilor tale profesionale. Obiectivul unui CV este un instantaneu de 2-4 propoziții despre ceea ce doreștii să realizezi din punct de vedere profesional.
Ce format de CV ar trebui să aleagă un asistent de birou?
În general, îți recomandăm să optezi pentru un rezumat dacă ai multă experiență ca asistent de birou. Un obiectiv este mai mult orientat spre prezentarea obiectivelor tale, așa că este mai potrivit pentru cei care nu au lucrat niciodată ca asistent de birou (absolvenți, persoane care își schimbă cariera sau cei care încă studiază).
Cum să-ți faci experiența de lucru ca asistent de birou să iasă în evidență?
Secțiunea privind experiența profesională este cea în care se câștigă și se pierd cele mai multe locuri de muncă. Aceasta reduce riscul de a angaja persoana nepotrivită pentru postul respectiv. La urma urmei, recrutorii trebuie să fie încrezători că poți face treaba. Din fericire, poți construi o secțiune a CV-ului cu experiență de muncă de asistent de birou câștigătoare pentru un loc de muncă cu doar câteva sfaturi și trucuri.
- Citește descrierea postului pentru a descoperi ce solicită compania
- Notează cele mai notabile realizări ale tale
- Folosește bullet points pentru a enumera realizările care se aliniază cu descrierea postului
Iată care este cel mai bun mod de a îți structura secțiunea de experiență profesională:
- Numele postului
- Numele companiei
- Date
- Responsabilități și realizări
Ce se întâmplă dacă nu ai experiență de muncă?
Ești absolvent și îți cauți primul loc de muncă la birou? Sau poate că ai experiență într-un birou, dar niciodată ca asistent? Acum, poți încerca să îl cucerești pe recrutor pledând pentru visele și aspirațiile tale.
Dar asta nu va funcționa. Este o idee mai bună să afișezi orice experiență care se suprapune din joburile tale care nu sunt de asistent de birou. În cazul absolvenților, te poți baza pe orice experiență din cadrul educațional. Vorbește despre modul în care a trebuit să respecți termenele limită, să păstrezi dosarele și să faci fotocopii – printre altele.
Cum să incluzi corect educația în asistent de birou cv?
În continuare, este timpul să vorbim despre educația ta. Nu este nimic prea complicat cu această secțiune, pur și simplu introdu istoricul educației tău în acest format:
- Tip de diplomă și specializare
- Numele universității
- Ani de studiu
- Onoruri, cursuri și orice altceva ai dori să adaugi
Mai ai nevoie de răspunsuri? Dacă da, permite-ne să îțirăspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări:
Ce se întâmplă dacă nu am terminat încă studiile?
Indiferent dacă ești absolvent de marketing sau încă studiezi, trebuie să menționezi fiecare an de studii până în prezent
Ar trebui să includ studiile liceale?
Regula generală este să incluzi doar studiile cele mai înalte. Prin urmare, incluzi studiile liceale dacă nu ai o diplomă relevantă.
Ce trebuie să pun pe primul loc, educația sau experiența mea?
Experiența este prioritară, așa că trebuie să fie prima. Dacă ești proaspăt absolvent, probabil că va trebui să începi cu educația.
Top abilități pentru un CV de asistent de birou
Aceste abilități arată că ai ceea ce este necesar pentru a face față oricărei sarcini care îți iese în cale. Poți să îți umplii CV-ul cu cele mai bune abilități pentru CV-ul de asistent de birou urmând acești pași simpli:
- Uită-te la descrierea postului și la alte oferte de muncă online
- Evidențiază toate competențele pe care le caută
- Enumeră toate abilitățile evidențiate și orice alte abilități la care te poți gândi
Iată câteva dintre cele mai comune abilități de asistent de birou:
- Introducerea datelor
- Microsoft Office
- Răspunderea la telefoane
- Echipamente de birou
- Programare
- Comunicare
- Fiabilitate
- Jucător în echipă
- Managementul timpului
- Planificare
Ce altceva poți include?
Felicitări – acum ai acoperit toate secțiunile esențiale ale CV-ului. Dar nu ieși încă de la birou. Ai nevoie ca CV-ul tău să impresioneze cu adevărat!
Dacă faci o treabă bună în ceea ce privește secțiunile de mai sus, ar trebui să fie suficient pentru a fi preselectat, dar adăugarea unor secțiuni suplimentare poate fi un factor important pentru a te asigura sau nu un interviu.
- Premii și certificări
- Limbi străine cunoscute
- Interese și hobby-uri
Include o scrisoare de intenție cu CV-ul tău
Este o greșeală frecventă să crezi că CV-ul tău de asistent de birou va funcționa de unul singur.
Acum, un CV bine scris te va duce pe lista scurtă, dar includerea unei scrisori de intenție creează o aplicație de neuitat care va atrage interviu după interviu. O scrisoare de intenție îți permite să începi o conversație. Spre deosebire de teancul de CV-uri de pe biroul recrutorului, aplicația ta include un conținut personalizat care arată că eșt i pregătit să faceți un efort suplimentar. Trebuie să completezi următoarele secțiuni:
- Informații personale de contact
- Numele complet, profesia, adresa de e-mail, numărul de telefon și locația ta
- Informații de contact ale managerului de angajare
- Numele complet, funcția, locația, adresa de e-mail
Paragraful de deschidere
Nu este un secret că recrutorii parcurg CV-urile și scrisorile de intenție. Ca atare, ai nevoie de un paragraf de deschidere puternic. Folosește un limbaj concis pentru a menționa:
- Poziția pentru care candidezi
- Rezumatul experienței tale și cea mai bună realizare de până acum
Corpul scrisorii de intenție
Având în vedere că acum recrutorul este intrigat să afle mai multe, poți intra mai adânc în următoarele detalii:
- De ce ai ales acest job
- Ce știi despre filosofia școlii
- Cum sunt relevante abilitățile tale de top pentru postul de profesor
- În ce industrii sau poziții similare ai lucrat înainte
Paragraful de încheiere
Nu încheia brusc conversația, ar trebui să:
- Concluziona punctele prezentate în corpul paragrafului
- Mulțumește-u managerului care face angajarea pentru oportunitate
- Încheie cu un apel la acțiune. Aceasta este o modalitate excelentă de a continua conversația. Un simplu „Cu prima ocazie, mi-ar plăcea să discutăm mai mult despre cum pot îmbunătăți eficiența biroului…” va funcționa. Include, de asemenea, un salut formal.
Principalele concluzii
Ai urmat toate sfaturile de mai sus? Atunci ar fi bine să te pregătești pentru viitorul interviu. Hai să rezumăm rapid tot ce am învățat astăzi:
- Formatează-ți CV-ul de asistent de birou în cel mai bun mod. Îți recomandăm să începi cu formatul cronologic inversat, iar apoi să folosești o prezentare profesională a conținutului
- Folosește un rezumat sau un obiectiv al CV-ului pentru a îți evidenția cele mai bune calități
- Concentrează-te pe cele mai bune realizări din experiența ta profesională, nu pe responsabilitățile tale zilnice
- Personalizează-ți candidatura cu o scrisoare de intenție convingătoare
- Folosește un șablon de CV de o pagină
Întrebări frecvente
Iată care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim de un post de asistent manager:
Care sunt cele mai bune abilități pe care să le incluzi în CV-ul tău de secretară?
Aceste abilități arată că ai ceea ce este necesar pentru a face față oricărei sarcini care îți iese în cale. Poți să îți umplii CV-ul cu cele mai bune abilități pentru CV-ul de asistent de birou urmând acești pași simpli:
- Uită-te la descrierea postului și la alte oferte de muncă online
- Evidențiază toate competențele pe care le caută
- Enumeră toate abilitățile evidențiate și orice alte abilități la care te poți gândi
Iată câteva dintre cele mai comune abilități de asistent de birou:
- Introducerea datelor
- Microsoft Office
- Răspunderea la telefoane
- Echipamente de birou
- Programare
- Comunicare
- Fiabilitate
- Jucător în echipă
- Managementul timpului
- Planificare
Ce se întâmplă dacă nu ai experiență de muncă în domeniul administrativ?
Ești absolvent și îți cauți primul loc de muncă la birou? Sau poate că ai experiență într-un birou, dar niciodată ca asistent? Acum, poți încerca să îl cucerești pe recrutor pledând pentru visele și aspirațiile tale.
Dar asta nu va funcționa. Este o idee mai bună să afișezi orice experiență care se suprapune din joburile tale care nu sunt de asistent de birou. În cazul absolvenților, te poți baza pe orice experiență din cadrul educațional. Vorbește despre modul în care a trebuit să respecți termenele limită, să păstrezi dosarele și să faci fotocopii – printre altele.
Cum să scrii un rezumat sau un obiectiv al CV-ului de asistent de birou potrivit pentru acest domeniu?
Știai că recrutorii petrec mai puțin de un minut uitându-se peste fiecare CV? Acest fapt evidențiază importanța de a capta imediat atenția recrutorului. Pentru a face acest lucru, folosește un rezumat sau un obiectiv de CV. Acestea sunt paragrafe scurte și puternice care introduc restul CV-ului tău. Dar care este diferența dintre cele două secțiuni?
Un rezumat al CV-ului este un rezumat de 2-4 fraze al experiențelor și realizărilor tale profesionale. Obiectivul unui CV este un instantaneu de 2-4 propoziții despre ceea ce doreștii să realizezi din punct de vedere profesional.