CV Recepționer cabinet stomatologic | Cum să obții jobul dorit

Mersul la dentist este pentru mulți o experiență destul de neplăcută. Recepționerii stomatologici pot face însă ca vizita la un cabinet dentar să fie una mai bună. Aceștia au un rol important în a-i ajuta pe pacienți să obțină un zâmbet perfect.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 2recenzii ale clienților

Poziția de recepționer stomatologic constă în mare parte în programarea pacienților la telefon, completarea fișelor și asigurarea unui mediu de lucru plăcut și funcțional.

În ultima perioadă,au apărut tot mai multe cabinete dentare, ceea ce a dus la creșterea cererii de recepționeri pentru cabinete dentare. Recepționerul de cabinet dentar este practic cel care ține legătura între dentist și pacienții acestuia. Astfel, dacă îți place să lucrezi cu oameni și să le aduci un zâmbet, atunci postul de recepționer cabinet dentar ar putea fi poziția care să ți se potrivească. Desigur, înainte de a obține acest post, vei avea nevoie de un document esențial și anume: un cv de recepționer cabinet dentar excepțional.

Ghidul nostru conține exemple și sfaturi pentru ca tu să poți redacta cv-ul perfect care te ajută să fii în fața concurenței.

Receptioner stomatologic CV

Cu ce se ocupă un recepționer cabinet dentar?

Recepționerii de cabinete stomatologice au atribuții similare celorlalte tipuri de recepționeri, deși sarcinile acestora se axează în principal pe nevoile dentiștilor și ale pacienților. Printre ele se numără:

  • Răspunderea la apeluri din partea pacienților
  • Programarea clienților în funcție de disponibilitatea dentistului, folosind tehnologia specifică
  • Modificarea programărilor clienților
  • Completarea documentelor necesare acceptării clienților noi
  • Recepția și trimiterea de teste și de echipamente
  • Procesarea plăților și trimiterea cererilor de asigurare de sănătate
  • Organizarea spațiului cabinetului pentru a face experiența mai plăcută pentru pacienți

Interacțiunile pozitive cu pacienții și cu ceilalți angajați ai clinicii sunt printre principalele responsabilități ale unui recepționer dintr-o clinică dentară. Rolul acesta presupune ca tu să fii imaginea cabinetului, astfel încât o atitudine pozitivă și o dispoziție bună sunt elemente cheie ale succesului în această poziție.

Acest articol va fi micul tău ajutor în redactarea și structurarea unui cv de recepționer cabinet stomatologic pentru ca tu să poți evidenția cât mai bine atuurile tale.

Model CV recepționer stomatologic

Dan Preda
Recepționer cabinet stomatologic
prenumenume@gmail.com
0740803164

Rezumat
Recepționer cabinet stomatologic, cu experiență de peste 3 ani în domeniu, orientat către nevoile pacienților și cu cunoștințe în diferite aplicații de programare al consultațiilor.

Experiență
Recepționer cabinet stomatologic
Clinica Edendent
aprilie 2020 – prezent
Full time

  • Am gestionat în mod eficient toate sarcinile și procedurile de la recepție pentru a asigura un flux de lucru adecvat la birou.
  • Am acționat ca o legătură între dentiști, tehnicieni și pacienți.
  • Am discutat planurile de tratament cu pacienții și am făcut programările în mod corespunzător.
  • Am gestionat cu calm volumele mari de apeluri telefonice și din sala de așteptare.
  • Am prezentat o etică pozitivă a muncii și un angajament de a lucra în colaborare cu personalul cabinetului medical.

Educație
SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice
2017-2020

Competențe și aptitudini

  • Multitasking
  • Organizare bună
  • Cunoștințe de termeni medicali și stomatologici

Cum trebuie să scrii un CV de recepționer stomatologic

Ia în considerare structura de mai jos pentru redactarea unui cv pentru jobul de recepționer stomatologic. Fii atent la formatare și asigură-te că este constantă.

Detalii de contact

Primul lucru pe care trebuie să-l menționezi este cum te cheamă și să oferi detalii de cum ai putea să fii contactat. Detalii precum numărul de telefon și adresa de e-mail personală sunt esențiale în această secțiune.

CORECT
Dan Preda
Recepționer cabinet stomatologic
prenumenume@gmail.com
0740803164
https://www.linkedin.ro/nume
INCORECT
Recepționer cabinet stomatologic
Dan Preda
danutzzzu99@gmail.com
0740803164
Str.Andric Ivo, sector 3
București, România

Rezumat profesional

Aici va trebui să vorbești despre experiența ta profesională în receptie și despre competențele tale din domeniu medical rezumându te la 50 150 de cuvinte. Imaginează-ți că ești într-un lift și că ai doar două minute la dispoziție sau chiar mai puțin să spui de ce ești candidatul ideal. Ce ai spune în această situație angajatorului? Concentrează-te pe ce ai de oferit și încearcă să folosești măcar o calitate sau un cuvânt cheie din descrierea fișei postului pentru care aplici.

Experiența profesională

Aceasta este secțiunea cea mai stufoasă, pe care trebuie să o dezvolți cel mai mult ca parte a cv-ului tău de recepționer cabinet dentar. Vei începe cu cea mai nouă poziție și vei include detalii precum compania la care ai lucrat dar și funcția pe care o deții și care sunt responsabilitățile tale de zi cu zi în cadrul companiei, sau în cazul acesta, al cabinetului dentar. Nu uita să incluzi și perioada lucrată.

💡TIPS & TRICKS: Pune accent pe evaluarea și contribuțiile tale la locul de muncă. Evită să enumeri doar sarcinile din fișa postului și folosește verbe precum „am contribuit”, „am realizat” versus substantive „contribuții”, „realizări”, etc.

Un alt lucru important de reținut ar fi să încerci să evit să lași spații goale sau perioade de timp goale în CV-ul tău. Dacă ai lipsit doi ani pentru că ai avut concediu de maternitate sau dacă ai vrut un an sabat în care să călătorești, este mult mai bine să indici perioada și cei ai făcut atunci pe scurt, în receptioner stomatologic cv.

CORECT
Recepționer cabinet stomatologic
Clinica Edendent
aprilie 2020 – prezent
Full time
  • Am gestionat în mod eficient toate sarcinile și procedurile de la recepție pentru a asigura un flux de lucru adecvat la birou.
  • Am acționat ca o legătură între dentiști, tehnicieni și pacienți.
  • Am discutat planurile de tratament cu pacienții și am programat programările la nevoie.
  • Am gestionat cu calm volumele mari de apeluri telefonice și din sala de așteptare.
  • Am prezentat o etică pozitivă a muncii și un angajament de a lucra în colaborare cu personalul cabinetului.
INCORECT
Edendent
aprilie 2020 – prezent
  • Programare pacienti

Studii superioare și calificări

Dacă ai experiență în câmpul muncii, încearcă să fii concis în această secțiune, enumerând doar numele formei de studii superioare terminate și diploma pe care o ai.

Dacă nu ai experiență, dezvoltă această secțiune un pic mai mult, punând accent pe cursuri, proiecte, concepte învățate și realizări.

Referințe

A include sau nu referințe la finalul cv-ului de recepționer cabinet dentar este o întrebare pe care mulți candidați și-o pun. Ele ajută candidatul și pot oferi un plus . În același timp, acestea nu trebuie incluse în cv. Poți doar să menționezi că sunt disponibile la cerere.

Subiliază competețele tale de recepționer cabinet stomatologic

După cum am menționat și mai sus, atribuțiile principale ale unui recepționer cabinet dentar constau în lucrul cu clienții: telefonic și live, gestionarea plăților ,recepționarea mărfurilor, dar și programarea consultațiilor și intervențiilor dentare. Astfel, când vorbim despre competențe, trebuie să subliniem calitățile necesare îndeplinirii cerințelor din fișa postului.

Există două categorii de competențe: soft skills, aici ne referim la calitățile de comunicare și la calitățile personale și hard skills, unde menționăm abilitățile specifice în domeniului sau calificări tehnice.

Stai liniștit dacă nu ești sigur ce să completezi, deoarece ți-am pregătit mai jos câteva exemple care s ar potrivi poziției de recepționer stomatologic.

💡TIPS & TRICKS: CV-urile noastre te pot ajuta să pui în evidență aceste abilități și cunostinte.

Hard skills

  • Abilități de comunicare
  • Serviciul clienți
  • Competențe tehnologice
  • Competențe organizatorice

Soft skills

  • Empatie
  • Rezolvarea conflictelor
  • Punctualitate

 Întrebări frecvente

Uite o listă cu cele mai des întâlnite întrebări pentru pozița de recepționer clinica dentara.

Este nevoie să vorbesc o limbă străină la un nivel avansat pentru a obține acest post?

Deși poziția de recepționer la un cabinet dentar nu necesită neapărat vorbirea unei limbi străine, de cele mai multe ori este binevenită cunoașterea limbii engleze. Astfel, clinica s-ar putea adresa mai ușor persoanelor care nu vorbesc limba română și numărul serviciilor ar putea crește. Este un avantaj și pentru tine, și poți obține un job full time mai bine plătit.

Trebuie să am studii medicale pentru a putea lua acest interviu?

Nu este neapărat nevoie de studii medicale pentru a lucra la recepție. Desigur, pentru a comunica mai bine și pentru a putea programa pacienții, indicat este să te familiarizezi cu terminologia medicală. Astfel, munca ta va fi mult mai ușoară și primirea pacienților va fi una mult mai bună/

Pozițiile de recepționer la clinici dentare sunt numai full time?

Fiind vorba despre un domeniu medical, există clinici a căror recepție funcționează 24/7. Dacă ne gândim la program, de obicei acesta este de 8 ore = full time. Există desigur în unele cabinete posibilitatea de a lucra în ture, sau doar part time, în funcție de loc și de ce servicii sunt oferite de clinică. Aceste detalii se pot stabili de regulă la interviu.

Se acceptă și studenți, fără experienta?

Acest job nu este dedicat doar persoanelor care lucrează de mult timp. Desigur, cele cu experienta au un avantaj fata de cele aflate la început de carieră. Dacă ești student și ești o persoană care se adaptează rapid unui mediu de lucru dinamic și ai abilități de operare ale sistemelor de programare a pacienților, acesta post poate fi pentru tine. Posibil chiar să găsești o poziție de recepție part time, care să se potrivească programului tău. De multe ori contează cu ce atitudine te prezinți la interviu.

Articole similare