CV Profesor | Tot ce trebuie să știți

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 2recenzii ale clienților

Meseria de profesor este în continoare une foarte căutată în România și în plus, prestigiul acestei profesii atrage mereu oportunități, în același timp competiția este întotdeauna ridicată, la fel și mizele. În construirea unui CV reușit trebuie să-ți subliniezi atuurile, experiența și ce te face pe tine candidatul ideal. În următoarele paragrafe o să-ți prezentăm ce trebuie notat în CV-ul tău pentru a avea cat mai mult succes în găsirea jobului mult dorit.

Este important să urmezi toți pașii expuși mai jos pentru a fi sigur că CV-ul tău va fi de succes, va atrage cât mai multe interviuri și oferte care te vor duce către jobul mult dorit.

Exemplu de CV de profesor

Nicoleta Vasile
Profesor
Timișoara, România
Str. Valea Jiuliu 14, Nr 24, Bl2, Etaj 4, Ap 24
0756734781
nicoletavasile@yahoo.com

Sumar
Profesor cu 20 ani experiență în domeniul învățământului primar, gimnazial și liceal. De-a lungul carierei mele am perticipat în programul de dirigenție, responsabilă al următoarelor comisii: Comisia de curriculum, comisia de elaborare a orarului, comisia de burse, comisia de asigurarea a ordinii şi disciplinei în şcoală. Pregătirea şi îndrumarea elevilor claselor a XII-a pentru susţinerea Examenului de Bacalaureat, pregătirea şi îndrumarea elevilor claselor a VIII-a pentru Examenul de Evaluare Națională, pregătirea şi îndrumarea elevilor pentru Olimpiadele de matematică, concursurile europene de matematici aplicate Cangurul şi concursurile Invest. Adăugând atriubuțiilor oficiale, munca în echipă atât cu colegii cât și cu elevii, îndrumarea elevilor să își urmeze și dezvolte calitățile înspre reușite în carieră au fost o parte integrală a meseriei și a satisfacerii profesiei.

Experiență Profesională

Școala generală “Ion Agârbiceanu” – 5 ani: Conceperea, proiectarea și predarea lecțiilor la clasele primare și generale testarea performanțelor claselor urmărite și analizate, pregatirea elevilor pentru diverse consururi, evaluări, olimpiade și în special pregătirea elevilor din clasa a VIII-a pentru Examenul de Evaluare Națională, organizarea și conducerea ședințelor cu părinții.

Liceul Teoretic “Avram Iancu” – 15 ani: Pe parcursul muncii mele la această instituție am conceput, proiectat și predat lecții elevilor din ciclul liceal, testarea cunștiințelor elevilor prin diferite metode, pregătirea elevilor pentru teze, concursuri, olimpiade și Bacalaureat, realizarea unorganizarea și conducerea ședințelor cu părinții. Munca în echipă și rezoluția conflictelor au fost cele două mari calități care au dus la succesul acestor ani de colaborare.

Educație și Formare

  • Adeverinţă curs formare pe problematica reformei – Casa Corpului Didactic
  • Adeverință curs formare continuă – Casa Corpului Didactic
  • Certificat de Gradul I – Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de matematică
  • Certificat de Gradul II – Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de matematică
  • Certificat de Definitivat – Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de matematică
  • Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de matematică
  • Colegiul Național „C.D.Loga” Timișoara

Limbi Străine Cunoscute

  • Limba Română –  Nivel Nativ
  • Limba Engleză –  Nivel Mediu
  • Limba Italiană – Nivel Mediu
  • Limba Franceză – Nivel Mediu

Aptitudini și competențe personale

  • Lucrul în echipă
  • Organizare
  • Capacitatea de a lucra în condiții de stress
  • Capacitatea de adatare rapidă la cerințe noi
  • Seriozitate și implicare în domeniul învățînântului
  • Abilităși de comunicare
  • Empatie și înțelegere față de elevi
  • Dedicație
  • Abilitatea de a rezolva conflictele rapid și cât mai eficient
  • Abiltatea de a împiedica conflictele înainte să se fomeze
  • Răbdare, atenție la detalii, creativitate

Alte Competente Profesionale & Caracteristici

  • Atestare administrator de sistem
  • Pachetul Office
  • Sistemul educaţional AEL
  • Curs de formare :”Internet pentru documentare si comunicare”
  • Stagiu de inițiere în birotică: „Metode si tehnici de utilizare a calculatorului personal”

Permis de Conducere
Categoria B

Voluntariat

  • Școala de vară, Timișoara
  • Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara
  • Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea Timișoara

Salarii pentru profesori în România

Când vine vorba de salariile profesorilor în România, totul depinde de experiența pe care ai acumulat-o. De asemenea trebuie luat în vedere și faptul că programul de lucru al profesorilor este scurt și primesc destul de multe zile libere Un începător se poate aștepta la niște câștiguri modeste, pe când cu timpul salariul va crește. În domeniul învățământului, un novice se poate aștepta la un salar de 45000 lei pe an, iar cei cu vechime considerabilă se pot aștepta la 77000 lei pe an.

Aceste cifre sunt doar estimări ale salariilor mediane, deci țineți cont ca acestea se pot schimba drastic de la o localitate la alta, de la o parte a țarii la alta.

Cum se scrie un CV de profesor

Rezumatu tău profesional este o unealtă indispensabilă pentru a obține jobul mult dorit, este în același timp primul lucru pe care îl observă angajatorii deci este imperativ ca CV-ul tău să fie pus la punct astfel încât să obții cât mai multe interviuri. Pentru a avea un CV de succes, acesta trebuie să transmită seriozitate, profesionalism, organizare și să îți evidențieze toate calitățile unice ce te separă de competiție.

Redacționarea meticuloasă a unui CV poate fi grea, de aceea în următoarele paragrafe îți vom expune secretele realizării unui CV câștigător.

Layout

Aspectul CV-ului tău este printre cele mai importate elemente deoarece este primul lucru pe care îl vede un angajator. Acesta trebuie să fie bine organizat, aerisit, bine gândit și nu in ultimul rând meticulos scris. Întregimea CV-ului este importantă, dar printr-un aspect plăcut poți să atragi atenția și de ce nu, poți să intrigi angajatroul astfell încât îți poate oferi un interviu și este un pas important către obținerea jobului mult dorit.

Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont când redacționezi rezumatul profesional:

  • Fontul trebuie să fie unul adecvat (Arial sau Times New Roman), iar dimensiunea acestuie nu trebuie să depășească 11-12 pct
  • Așezatul în pagina este un aspect cheie, asigură-te că foloseși diferențele între textul normal și titlurile de paragraf, de asemenea, poți să lași niște spații libere între paragrafe și între secțiunile mai mari
  • Dacă dorești să printezi CV-ul, fii atent la dimensiunea textului și ale marginilor, este ideal să nu faci marginile prea mici, deoarece astfel s-ar putea să îți fie pierdută o parte din text, la acest departament există o regulă de 2,5 cm pentru fiecare parte (sus, jos, marginea dreaptă și stângă)

Format și structură

Când vine vorba de format, nu există o formulă universală pentru fiecare candidat, însă avem câteva modele după care ne putem ghida, acestea fiind: cronologic, funcțional și mixt.

  • Când folosim formatul cronologic experiența fie ea profesională sau academică, trebuie să fie listată de la cea mai veche către cea mai recentă
  • Formatul funcțional se axează și pune în evidență abilitățile și calitățile tale, țn defavoarea experienței acumulate sau studiile completate
  • Formatul mixt este terenul din mijloc al exemplelor prezentate anterior, aici va trebui să expui abilitățile tale pe urmă să listezi experiența anterioară și studiile tale în odine cronologică

Aici nu există o variantă greșită, dar ținând cont de meseria și jobul pentru care aplici, acela fiind de profesor, sugerăm varianta formatului de tip cronologic, deoarece este larg acceptat și are un aspect care exprimă profesionalism.

Demonstrează experiența ta de profesor

Orice rezumat profesional trebuie să conțină minimul de informație de contact, astfel încât angajatorul să vă poată contacta în cazul unui interviu. Informațiile necesare ce trebuie incluse sunt: numele întreg, titlu adresă, număr de telefon, adresă de email, puteți include și fax-ul. Este important să fiți atenți la cantitatea de informație pe care o puneți aici, nu trebuie sa fie un rezumat al carierei tale dar nici prea puțină informație încât angajatorul sa nu vă poată contacta. O noua categorie de informație mai poate fi adăugată, precum un hyperlink către pagina ta de LinkedIn, unii recrutori ar fi impresionați de acest mic detaliu. O să urmeze două exemple care să vă poată ghida în scrierea propriuui CV.

Un exemplu bun ar fi
Nicoleta Vasile
Profesor
Timișoara, România
Str. Valea Jiuliu 14, Nr 24, Bl2, Etaj 4, Ap 24
0756734781
nicoletavasile@yahoo.com
Un exemplu prost ar fi
Nicoleta V
România
Profesor

Contrastul dintre cele două exemple este puternic, dar haideți să discutăm de ce primul exemplu e bun, iar cel de-al doilea nu. Primul exemplu are exact cantitatea necesară d informații cum ar fi numele întreg, date de contact, adresa, pe când al doilea exemplu oferă informații sumare și din acestea nu se poate elucida vreo metodă de contact și aspectul acesta denotă neprofesionalism.

Unii candidați preferă să atașeze o poză CV-ului lor, iar există opinii ocontradictorii când vine vorba de această practică. Există totuși câteva reguli în privința alegerii unei poze pentru un CV. Aceste reguli sunt: fotografia trebuie să fie profesonistă, bine luminată, de la bust în sus, să vă vedețo clar, realizată de către un fotograf de profil, iar îmbrăcămintea să fie adecvată, modestă și sa exprime profesionalism, de exemplu vă puteți îmbrăca conform jobului pe care urmariți să îl obțineți.

Nu există o regulă clară când vine vorba de atașarea unei poze CV-ului dumneavostră, dar noi sugerăm să nu o faceți datorită câtorva motive: din motive posibil discriinatorii, unii angajatori privesc asta ca fiind neprofesionist și realizarea unei fotografii care nu se încadrează în reguli și atașarea acesteia va face mai mult rău reputației dumneavoastră și a șanselor de a obține un job.

Educație: cum să includeți trecutul dvs. academic

Ceea ce vă poate diferenția de ceilalți candidați este expetiența, este un aspect cheie al obținerii jobului mult visat, însă nu poate fi trecut sau listat oricum, există o artă a acestei părși de CV. În această secțiune va trebui să expui fiecare job la care ai lucrat în ordine cronologică, perioada de timp sau durata acestui loc de muncă, ce atribuții ai avut acolo și cu ce crezi că acest loc de muncă te-a ajutat sau ce ai învățat de acolo și în același timp să pui în evidență calități care te-ar face candidatul ideal pentru jobul la care aplici.

Este important să nu folosești informație eronată sau inventată, acest fapt odată dezvăluit îți poate distruge cariera, reputația sau credibilitatea. Încearcă să adaugi experienței tale cuvinte de laudă dar fără exagerări sau infrmație falsă. Onestitatea și muncitul din greu va fi mereu mai bun decât o reputație distrusă din dorința de a amplifica propria experiență.

Aici îti vom prezenta două exemple:

Exemplu corect
Liceul Teoretic “Avram Iancu” – 15 ani: Pe parcursul muncii mele la această instituție am conceput, proiectat și predat lecții elevilor din ciclul liceal, testarea cunștiințelor elevilor prin diferite metode, pregătirea elevilor pentru teze, concursuri, olimpiade și Bacalaureat, realizarea unorganizarea și conducerea ședințelor cu părinții. Munca în echipă și rezoluția conflictelor au fost cele două mari calități care au dus la succesul acestor ani de colaborare.
Exemplu greșit
Școala generală “Ion Agârbiceanu”: Profesor

Dacă nu aveți experiență…

În acest caz, nu trebuie să te dai bătut, există multe alte lucruri despre care poți elabora. Noi sugerăm să scrii mai mult despre personalitatea ta, aspirațiile tale, dorința de a munci și învăța, adaptabilitatea la noi medii de muncă, poți menționa și voluntariate din trecut. La secțiunea de voluntariat poți elabora pe această notă și scrie despre ce calități ai dobândit în urma acestora. De asemenea poți spune despre entuziasmul tău de a profesa și de a acumula experiență.

Dacă ai experiență de la joburi part-time sau care nu fac parte din acest domeniu, pot fi și ele menționate.

Descrieți-vă educația

Acestă secțiune este foarte importantă pentru meseria de profesor și aici este momentul pentru orice candidat să-și etaleze reușitele academice și certificatele. Angajatorii mereu se vor uita dacă te încadrezi în cerințele minime ale jobului. Pentru profesia de profesor trebuie absolvite 12 clase de liceu, promovarea Examenului de Bcalaureat și absolvirea unei facultăți de profil cu un modul de pedagogie, de asemenea trebuie adăugate gradele acumulate până în momenul respectiv. Această parte a rezumatului profesional trebuie să fie realizată în ordine cronologică inversă.

Câteva reguli supă care te poți orienta sunt:

  • Începe cu cea mai recent obținută dimplomă și pe urmă in ordine cromologic inversș enumeră celelate diplome sau certificate
  • Încearcă să enumeri minim ultimele trei nivele de educație
  • Poți să incluzi și datele în care ai obținut diplomele sau certificatele

Nu uita să nu incluzi certificate sau diplome expirate sau cele obținute sub nivelul de liceu, cum ar fi gradinița la care ai fost sau școala primară, deoarece nu sunt relevante.

Următoarele exemple te pot ajuta la redactarea propriei secțiuni de educație și certificate din CV-ul tău:

Exemplu bun
  • Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de matematică
  • Colegiul Național „C.D.Loga” Timișoara
Exemplu rău
  • Grădinița Prichindel, Timișoara

Cele mai bune competențe pentru CV-ul profesorului

Diferența majoră dintre doi candidați cu aceleași nivel de studii, sunt competențele, fie ele hard sau soft specializate meseriei de profesor. Acestea fiind spuse, competențele tale acumulate sau dobândite sunt o componentă importantă care poate să îți deschidă multe uși. Abilitățile se împart în două categorii: cele hard care se referă la competențele indispensabile realizării acelui job și cele soft care se referă la acele abilități care nu sunt la fel de omportante realizării munii dar ilustrează tipul de persoană, etica de muncă și felul în care vei naviga miciile detalii ale jobului. Ca să te ajutăm, aici voi lista câteva competențe hard și soft care se pretează meseriei de profesor.

Competențe hard:

  • Gândirea critică
  • Răbdarea
  • Abilitatea de a comunica eficient
  • Abilitatea de a organiza munca astfel încât munca să fie eficientizată
  • Gândirea imaginativă
  • Abilitatea de a ghida, administra și gestiona un grup de elevi sau colegi
  • Cunoștințele necesare predării unei materii
  • Cunoștințe de pedagogie
  • Abilitatea de a rezolva conflictele în timp util
  • MS Office
  • Atenția la detalii

Competențe soft:

  • Inteligență socială și emoțională
  • Punctualitatea
  • Multi-tasking
  • Reziliență
  • Abilitatea de a stabili obiective și de a le executa în timp util
  • Professionalism
  • Abilitatea de a mă adapta rapid modificărilor
  • Adaptabilitate
  • Comunicarea non-verbală
  • Leadership
  • Pasiune și dedicație meseriei

Rezumatul profesional: cartea de prezentare a CV-ului dumneavoastră

În adaos celor menționate mai sus se află redactarea unui rezumat profesional. Acest rezumat constă în sintetizarea în 6-7 rânduri experiența ta profesională de la fostele tale locuri de muncă, alături de aptitudinile, calitățile și competențele acumulate în urma timpului tău la aceste foste joburi. Acest lucru nu este obligatoriu, dar sugerăm ca el să fie prezent deoarece denotă profesionalism și crește șansele unui interviu.

Când redactezi acest rezumat profesional, trebuie să balansezi faptul că nu trebuie să depășească o dimensiune medie, nu trebuie să te pierzi în detalii și faptul că trebuie să cuprinzi toată istoria ta profesională relevantă. Dacă reușești acest lucru, vei conderi angajatorului o anumita ideee despre ce fel de persoană ești și dacă ai menționat, ce schimbări ai dori să implementezi. Mai jos o să expunem două exemple pentru a te ajuta la conceperea rezumatului profesional.

Exemplu corect
Profesor cu 20 ani experiență în domeniul învățământului primar, gimnazial și liceal. De-a lungul carierei mele am perticipat în programul de dirigenție, pregătirea şi îndrumarea elevilor claselor a XII-a pentru susţinerea Examenului de Bacalaureat, pregătirea şi îndrumarea elevilor claselor a VIII-a pentru Examenul de Evaluare Națională, pregătirea şi îndrumarea elevilor pentru Olimpiadele de matematică, concursurile europene de matematici aplicate. Adăugând atriubuțiilor oficiale, munca în echipă atât cu colegii cât și cu elevii, îndrumarea elevilor să își urmeze și dezvolte calitățile înspre reușite în carieră au fost o parte integrală a meseriei și a satisfacerii profesiei.
Exemplu greșit
În acești 20 de ani de învățământ, am fost mulțumită de condiții, vemeam dimineața la 8, plecam la 13. Am avut grijă ca elevii să nu copieze la lucrările de evaluare. Am pregatit copii pentru mai departe.

Secțiuni suplimentare pentru CV-ul unui profesor

După cum le spune numele, nu sunt obligatorii, dar pot să îți aducă un beneficiu când vine vorba de interviuri și de ce nu mai departe când vine vorba de negocierea salariului.

Limba

În lumea noastă, faptul că cunoști una sau mai multe limbi străine este nu doar un avantaj personal, ci și un lucru ce îți poate deschide multe uși, cum ar fi programele de exchange sau programele de a merge la studii post-universitare în alte țări și în primul rând poți găsi un job departe de tărânurile mioritice. În această secțiune vei nota fiecare limbă pe care o cunoști, la care le vei adăuga secțiuni de “Înțelegere”, “Vorbire”, “Scriere”, la care le vei oferi un calicativ de la A1- fiinde cel mai mic la C2- fiind cel mai avansat, poți să te autoevaluezi, dar ideal ar fi să deții un certificat care să ateste aceste calificative.

Voluntariatul

Pentru meseria discutată, cea de profesor, voluntariatul adaugă încă o bulină verde aplicației tale, arată faptul că ești dedicat și empatic față de cauzele umanitare pe care ai decis să le susții. Această secțiune este șansa ta de a te pune în evidență și de a avea șanse mult mai ridicate de a obține un interviu. Aici este ideal să menționezi doar voluntariatele cu care ești mândru și care sunt relativ mai recente, cele care au fost făcute în urmă cu 20 de ani nu mai sunt la fel de relevante pt un CV.

Rezumat: scrieți CV-ul perfect pentru CV-ul unui profesor

Dacă ai citit cu atenție toate cele menționate mai sus, ești pregătit să-ți întocmești propriul CV de profesor ca la carte. Tot ce mai rămâne de facut este să aplici informația acumulată, să trimiți noul tău CV de succes angajatorilor și să aștepți cererile de interviu cu o atitudine pozitivă.

Completați CV-ul cu o scrisoare de intenție

Dacă îți dorești cu adevărat un anumit job, scrisoarea de intenție personalizată este vitală. Redactarea unei scrisori de intenție și atașarea ei CV-ului poate impesiona angajatorii și acest fapt poate face ca aplicația ta să fie ridicată în ordinea priorităților. Aici poți să menționezi elemente cheie pe care angajatorul le caută, cum ar fi dacă în anunț scrie că ei caută un angajat care trebuie să aibă un program flexibil, poți exidenți acest aspect în scrisoarea de intenție.

Candidații care atașează o scrisoare de intenție personalizată primesc de peste două ori mai multe interviuri și implicit oferte. Pentru a-ți ușura munca, aruncă o privire asupra șabloanelor noastre.

Întrebări frecvente

Acest model se aplică tuturor profesorilor?

În general, da, mai puțin dacă ești un profesor care e ieșit din tipar, desigur tot ce am prezentat mai sus poate fi personalizat și făcut pe gustul tău personal, moi am oferit doar scheletul pe care tu vei adăuga ulterior.

Ce fac dacă CV-ul meu este prea lung?

Nu e o problemă așa mare, dar totuși trebuie să menținem limita la 2-3 pagini, iar dacă ești în acest impas, trebuie doar să reevaluezi ce e important și ce nu din tot ce ai scris și dacă ceva menționat poate fi sintetizat în mai puține cuvinte.

Articole similare