Managementul restaurantelor necesită adesea ore lungi, muncă de weekend și de noapte și un set de îndatoriri rotative, dar, în medie, managerii de restaurante sunt foarte mulțumiți de locurile lor de muncă.
Cum se scrie un cv patron de restaurant?
Fie că ești deja managerul unui restaurant sau dorești să avansezi de la o altă muncă în domeniul serviciilor de alimentație publică, primul pas este crearea unui CV care să impresioneze. Cu o abordare informată a căutării unui loc de muncă, poți obține un job excelent. Oportunitățile sunt acolo! Iar noi îți vom oferi avantajele de care ai nevoie pentru a ieși în evidență în rândul candidaților. Acest ghid te va învăța cum să:
- Te concentrezi pe abilitățile cele mai dorite de managerii de angajare
- Înțelegi piața
- Creezi un design elegant și atrăgător
- Obții interviul pentru jobul visat!
Ce face un manager de restaurant?
„Manager de restaurant” este o descriere largă care cuprinde mai multe posturi diferite. Fiecare restaurant funcționează puțin diferit și responsabilitățile zilnice se pot schimba, așa că ține cont de acest lucru atunci când îți personalizezi CV-ul. Managerul general este liderul de afaceri al restaurantului. Acest post necesită abilități soft, abilitățile generale de relaționare cu oamenii, necesare pentru a lucra bine cu clienții și angajații, și abilități hard, cunoștințele discrete necesare pentru a conduce un restaurant. În acest post vei:
- angaja și concedia lucrători
- semna state de plată
- comanda alimente și consumabile
- face contabilitatea la sfârșitul turei
- supraveghea angajații
- monitoriza respectarea reglementărilor privind sănătatea și siguranța
- asigura satisfacția clienților
Fiecare responsabilitate enumerată mai sus conține un verb de acțiune puternic. Vei folosi astfel de cuvinte pentru a arăta că ai energia necesară pentru a lucra în mediul cu stres ridicat al unui restaurant, precum și pentru a oferi detalii specifice, mai degrabă decât idei vagi. Dar mai întâi, trebuie să înțelegi cum să faci ca CV-ul tău să ajungă în mâinile personalului care face angajări. La fel cum există multe tipuri de manageri de restaurant, există multe tipuri de restaurante. Restaurantele deținute de o corporație, inclusiv restaurantele de tip fast-food, oferă adesea programe de formare în management care vă pot ajuta să vă faceți un început.
Exemplu de curriculum vitae pentru profilul managerului de restaurant
Lucrătorii din restaurante funcționează în spații restrânse și sub presiunea timpului. Aceasta este șansa ta de a explica cum te vei integra și ce stil profesional vei aduce în echipă. Cea mai mare parte a CV-ului tău constă în liste – de locuri de muncă anterioare, școli și abilități.
Profilul, sau secțiunea de rezumat este oportunitatea de a aduce puțină personalitate CV-ului tău. Această secțiune se află în partea de sus a CV-ului și evidențiază cele mai mari realizări profesionale, dar îți permite și să te descrii. Ești calm sub presiune? Te pricepi să anticipezi nevoile clienților? Scrie toate aceste lucruri. Ai la dispoziție între două și patru propoziții pentru a vă distinge de mulțime. Înainte de a începe, fă o listă principală a carierei tale folosind aceste categorii:
- Competențe
- Succese
- Realizări
- Trăsături de personalitate și calități profesionale
Această listă va fi ghidul tău pentru redactarea CV-ului, dar este, de asemenea, o resursă pe care o poți completa pe măsură ce experiența ta crește. Profilul le oferă managerilor de angajare șansa de a îți cunoaște personalitatea, dar păstrându-ți profesionalismul. Acesta nu este locul în care să fii modest – nici nu vrei să fii arogant, dar vrei să-ți prezinți talentele într-un limbaj strălucitor.
Exemplu corect de rezumat
Secțiunea de competențe – cele mai mari atuuri ale tale
Această listă oferă o imagine de ansamblu a abilităților pe care le vei aduce la postul de manager de restaurant. Alege abilitățile cu atenție: este important să te asiguri că potrivești această listă cu abilitățile din descrierea postului. Gestionarea unui restaurant nu este o sarcină ușoară! Trebuie să te concentrezi asupra clientului, să fii un șef corect și ferm și să te descurci bine cu cifrele și detaliile. Este un act de echilibru. Secțiunea referitoare la competențele tale ar trebui să reflecte acest echilibru. Pentru ca CV-ul tău să strălucească mai mult decât altele, trebuie să evidențiezi combinația unică de abilități necesare pentru a fi un manager de restaurant excelent. Gândește-te atât la abilitățile soft, cât și la cele hard. Folosește fraze concise, dar puternice (în lista de puncte din secțiunea Abilități) și descrieri active (atunci când îți menționezi abilitățile în alte secțiuni) pentru a le oferi managerilor de angajare o perspectivă asupra talentelor tale.
Iată câteva categorii de abilități pe care să le iei în considerare:
- Cunoștințe de social media: Multe restaurante folosesc social media ca instrument de marketing.
- Administrarea afacerilor: Vei fi responsabil pentru bugete, angajări și programări și inventar. Toate acestea necesită să înțelegi contabilitatea și finanțele de bază.
- Predare și îndrumare: Nu trece cu vederea aceste abilități. Vei angaja personal care trebuie să învețe procesul de lucru al restaurantului, unii dintre ei nu au mai lucrat niciodată într-un restaurant. Un manager bun poate să predea noi abilități și să îndrume angajații care visează la o carieră în restaurant.
- Cunoștințe tehnologice: Multe restaurante folosesc software pentru contabilitate, programare, punct de vânzare și gestionarea inventarului. De asemenea, acestea pot folosi software analitic pentru a determina ce se vinde și cum sunt planificate meniurile în consecință.
- Satisfacția clienților: Un restaurant nu poate supraviețui fără clienți mulțumiți. Toate celelalte sarcini pe care le ai în calitate de manager sunt concepute pentru a te asigura că restaurantul este pregătit pentru clienții săi. Este treaba ta să te asiguri că bucătăria și sala de mese funcționează fără probleme.
În timp ce te gândești la abilitățile tale în aceste domenii, încearcă să fii cât mai specific posibil. În loc să spui pur și simplu „satisfacția clienților”, încercă să spunei „asigur satisfacția clienților. Alege cele mai bune aptitudini și nu uita că vei adăuga detalii în secțiunea privind istoricul angajărilor:
- Abilități de comunicare interpersonală
- Abilități de management de proiect
- Strategii de dezvoltare a afacerilor
- Abilități manageriale
- Tehnici de marketing
Cum prezinți experiența profesională într-un profil de manager de restaurant?
Poate că ai început de jos și ai urcat în ierarhie; majoritatea lucrătorilor din restaurante o fac. Aici este locul în care îți arăți evoluția și realizările din carieră prin intermediul locurilor de muncă. Aceasta este șansa ta de a arăta mai în detaliu ce poți face. Istoricul de angajare este o relatare a realizărilor tale și a evoluției în carieră, nu o enumerare a responsabilităților profesionale. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci și pe care nu trebuie să le faci pentru această secțiune importantă:
- Folosește date pentru a îți îmbunătăți CV-ul: Câți bani și/sau timp ai economisit prin eficientizarea procesului de inventariere? Cu cât aț crescut numărul de clienți la mese?
- Fii specific: Ce ai făcut pentru a reduce rotația angajaților? Cum ai obținut o promovare?
- Include cuvinte-cheie din anunțul de angajare.
- Descrie folosind verbe de acțiune puternice: Ai recrutat noi angajați, ai revizuit bugetarea, ai sistematizat interacțiunile cu clienții.
- Nu enumera toate responsabilitățile postului tău: Nu este nevoie să spui că ai șters mesele sau fiecare mic detaliu care nu este direct relevant pentru postul pentru care candidezi.
- Detaliază: Nu scrie „am instruit muncitori”, ci „am instruit și a îndrumat 32 de noi ospătari”.
- Fii concret: Nu scrie”am făcut bugetul”, ci „am gestionat un buget zilnic de 20.000 de dolari pentru mâncare și consumabile”.
- Consultă aceste modele de CV de o pagină.
EXEMPLU DE CURRICULUM VITAE ADAPTABIL PENTRU ISTORICUL DE ANGAJARE
- Am coordonat în mod eficient operațiunile zilnice de management al restaurantului, ceea ce a dus la o productivitate mai mare și la niveluri mai ridicate de satisfacție a clienților.
- Am modificat meniul pe baza ofertelor de sezon și a feedback-ului clienților.
- Am monitorizat sala de mese și am făcut modificări ale locurilor, după caz.
- Am abordat în mod corespunzător orice preocupări sau dorințe ale clienților.
- Am intervievat, angajat și consiliat personalul calificat de servire și de bucătărie.
- Am evaluat performanța personalului și a oferit feedback constructiv pentru a îmbunătăți productivitatea generală.
Secțiunea educației în CV-ul tău de manager de restaurant
Nu ai nevoie de o diplomă de facultate pentru a lucra în domeniul restaurantelor, dar pregătirea culinară îți poate îmbunătăți CV-ul, mai ales dacă ești la început de drum. O diplomă de liceu este tot ce ai nevoie pentru a intra în domeniul restaurantelor. Desigur, orice pregătire pe care ai avut-o dincolo de aceasta este valoroasă. Chiar dacă ai urmat un curs de gătit la liceu, vei fi învățat elementele de bază ale siguranței alimentare. Managerii care fac angajări pot fi impresionați și de cursurile de afaceri, deoarece o mare parte din munca ta va necesita abilități de bugetare și de management.
Întrebări frecvente
Care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim despre un post de manager de restaurant? Aflăm mai jos:
Care este cea mai înaltă poziție pe care o poate obține un manager de restaurant?
Cea mai înaltă poziție pe care o poate obține un manager de restaurant poate fi cea de director general sau de proprietar al unui restaurant. În calitate de proprietar de restaurant, poți lua toate deciziile finale și ești responsabil în ultimă instanță pentru a te asigura că unitatea are succes.
Ce trăsături de personalitate are, de obicei, un manager de restaurant?
Un manager de restaurant poate fi întreprinzător și entuziast, ceea ce îl poate ajuta să promoveze și să conducă cu succes o afacere. De asemenea, aceștia pot fi pricepuți în rezolvarea conflictelor, deoarece adesea trebuie să abordeze probleme legate de serviciile pentru clienți. Bunele abilități de organizare și capacitatea de a lucra într-un mediu cu ritm rapid sunt, de asemenea, importante, deoarece există multe lucruri de urmărit în industria aglomerată a serviciilor de alimentație publică.
Câte ore lucrează un manager de restaurant?
Un manager de restaurant poate lucra la orice oră în care afacerea lor este deschisă. Aceștia pot lucra noaptea, în weekend-uri și în zilele de sărbătoare, în funcție de programări. În funcție de mărimea restaurantului, pot exista mai mulți manageri de restaurant care își împart turele. Majoritatea managerilor de restaurant lucrează 40 sau mai multe ore pe săptămână.
Alege managerul unui restaurant meniul?
Cei mai mulți manageri de restaurant nu creează meniuri, dar pot ajuta în acest proces. Bucătarii șefi și proprietarul restaurantului creează de obicei meniurile, deși un manager de restaurant ar putea să-și ofere opinia în funcție de experiența sa cu clienții.