CV Manager de proiect | Cum să obții jobul dorit

Un manager de produs este un profesionist care combină atât planificarea produsului, cât și marketingul pentru a gestiona întregul ciclu de viață al unui proiect. Aceștia sunt responsabili de colectarea cerințelor clienților și de definirea viziunii acestora împreună cu inginerii, precum și de supravegherea strategiei de produs, a strategiilor de stabilire a prețurilor și de poziționare.

Evaluare medie pentru acest șablon

Project managerul este responsabil de un produs pe tot parcursul ciclului de viață al acestuia. Aceasta include aflarea dorințelor clienților, ajutarea companiei să construiască produsul potrivit și apoi sprijinirea companiei pentru a-l vinde. De asemenea, acesta oferă viziunea asupra produsului și asigură conducerea pentru multe alte roluri implicate în dezvoltarea, susținerea, comercializarea și vânzarea produsului. Aceasta include asigurarea faptului că produsul sprijină strategia și obiectivele companiei.

În majoritatea întreprinderilor, există mai multe roluri diferite care sunt implicate în gestionarea produselor. Descrierea postului unui manager de produs va depinde de responsabilitățile pe care le are un rol și de activitățile pe care le desfășoară.

Având în vedere toate aceste aspecte, e important să incluzi în CV-ul tău aspecte cât mai concrete și, în plus, să știi să te vinzi. Așa că e important să știi cum să îți structurezi CV-ul de manager de produs.

Acest ghid îți va arăta:

  • Cum să scrii un CV de manager de produs care să obțină mai multe interviuri.
  • Sfaturi și exemple despre cum să pui în evidență abilitățile și realizările într-un CV de manager de produs.
  • Cum să-ți descrii experiența într-un CV pentru un manager de produs pentru a obține orice loc de muncă pe care ți-l dorești.

În plus, îți recomandăm să urmezi modelele noastre de CV-uri pentru a obține jobul dorit.

Manager de produs CV

Formatează corect CV-ul de manager de produs

Managerii de produs fac lucrurile să se întâmple. Așa că fă ca lucrurile să se întâmple și în CV-ul tău.

Totul începe cu prezentarea cronologică inversă. Este cel mai bun format de CV de manager de produs. De ce? Pentru că acest format arată mai întâi cea mai recentă activitate. Acest lucru este crucial într-un domeniu în care trebuie să arăți mereu că ești la curent cu ultimele trenduri, cu cele mai noi tendințe. Ai experiența, iar acest format de CV o va evidenția ca un profesionist.

De asemenea, folosește spațiu alb, fonturi lizibile și titluri mari pentru a îți păstra mesajul curat și clar. În cele din urmă, ar trebui să îți salvezi CV-u în format PDF în afară de situația în care respectivul angajator nu are cerințe speciale.

Manager de produs CV

Rezumat versus obiectiv. Ce ar trebui să incluzi în CV-ul tău de product manager?

CV-ul tău de manager de produs ar trebui să debordeze de proiecte. Asta nu înseamnă că trebuie să îl sufoci pe recrutor cu prea multe informații. Așa că e indicat să folosești un rezumat sau un obiectiv la începutul CV-ului.

Un rezumat de CV însumează experiența ta profesională. În schimb, un obiectiv de CV arată pasiunea ta. Cu alte cuvinte, un rezumat e indicat pentru cei cu experiență pe când obiectivul e indicat celor cu mai puțină experiență.

Iată două exemple de rezumate, unul corect și unul greșit.

GREȘIT
Manager de produs cu experiență caută o nouă poziție în cadrul unei companii excelente. Atitudine de preluare a responsabilității. Foarte priceput în dezvoltarea produselor, design, conducerea echipelor interfuncționale și iterația produselor.
CORECT
Manager de produs extrem de capabil, cu o experiență de peste 7 ani, care caută să valorifice abilitățile dovedite de conducere și strategie pentru a crește veniturile firmei X. Am atins 120% din obiectivul de venituri în cadrul unei firme de tehnologie cu ritm rapid. Am condus 8 echipe interfuncționale pentru o îmbunătățire a eficienței cu 35% și economii de costuri de 1,4 milioane de dolari.

După cum poți vedea în cele două exemple de mai sus, cel corect cuprinde date concrete despre realizările tale în timp ce exemplul greșit este prea generic.

În cazul în care vrei să aplici pentru un post de manager de produs, dar nu ai experiență, fii fără griji, există o soluție. Folosește un obiectiv la începutul CV-ului ca să îți pui în valoare entuziasmul și dorința de a lucra, de a demonstra.

Iată, mai jos, două exemple de obiective astfel încât să îți dai seama cum trebuie să structurezi textul obiectivului tău.

GREȘIT
Manager de produs junior în căutarea unui post de începător. Nu am încă experiență de lucru, dar sunt foarte priceput în toate domeniile de proiectare, dezvoltare și lansare a produselor.
CORECT
Manager de produs energic care caută să crească veniturile companiei X. Am creat 4 aplicații mobile cu un total de 85.000 de downloadări. Am dezvoltat 18 wireframe-uri pentru ONG-uri și am obținut 4 certificări premium pentru acestea.

Urmărind cele două exemple de mai sus putem observa cu tocmai ți-ai dovedit valoarea. Cel mai mult contează să pui în evidență orice reușită, fie și cea mai mică. Cu cât vei reuși să vinzi cel mai bine orice informație, cu atât valoarea ta va crește în ochii recrutorului.

💡 TIPS & TRICKS: Ești la început de drum? Ia în considerare posibilitatea de a lucra pentru o companie mai mică. Ascultă clienții, creează soluții și transmite-le conducerii. Apoi, încearcă să obți o promovare în funcția de manager de produs.

Manager de produs CV

Experiența profesională în CV-ul tău de product manager

Orice angajator al unei mari companii vrea să știe un singur lucru: poți să livrezi? Acest lucru se reduce la modul în care arăți experiența într-un CV de manager de produs.

Care este cheia? Leagă-o de descrierea postului. Arată mai întâi cel mai recent loc de muncă. Adaugă 3-5 puncte de puncte cu realizări conexe.

De asemenea, poți enumera experiența conexă în locuri de muncă care nu sunt de manager de produs. De exemplu, poate ai fost reprezentant de asistență. Ai ascultat clienții și ai transmis soluții echipei de proiectare. Poți enumera acest lucru într-un CV pentru un manager de produs ca să îți pui în evidență experiența și valoarea.

Observă mai jos cum poate funcționa acest lucru în două exemple de CV-uri de manager de produs la nivel de începător.

GREȘIT
Experiența managerului de produs: nu există încă experiență în acest sens.

Alte experiențe: Retail, Serviciul Clienți

CORECT
Product Manager Independent

2021-2022

  • Am creat o aplicație pentru Android care a fost descărcată de 800 utilizatori.
  • Am creat un studiu de caz corporativ care a fost vizualizat de 30.000 de utilizatori.
  • În calitate de reprezentant de asistență pentru clienți am preluat cerințele de la clienți și am transmis 8 soluții implementate echipei de dezvoltare.
💡 TIPS & TRICKS:  Ai participat vreodată la un workshop, la un atelier, la orice formă de inițiere? Include în CV orice experiență obținută din aceste situații pentru că te vor ajuta să îți pui în evidență anumite abilități care sigur vor cântări în ochii recrutorului.

Pentru a-ți pune în valoare experiența, îți recomandăm să urmezi modelele noastre de CV-uri.

Manager de produs CV

Ce abilități trebuie să aibă un manager de proiect?

Un manager de proiect trebuie să aibă anumite skilluri pentru a ocupa aceasta funcție. Aceste abilități ating atât latura profesionala cât și latura personală care e foarte importantă în lucrul în echipa.

Iată, mai jos, o listă de competențe pe care e bine să le incluzi în CV-ul tău de product manager:

  • Competențe de leadership
  • Strategie
  • Abilități de management
  • UX
  • Orientare spre detalii
  • Definirea caracteristicilor
  • Cercetare
  • Comunicare eficientă
  • Previziuni
  • Definirea produsului
  • Abilități de colaborare
  • Competențe de marketing
  • Iterarea produsului
  • Abilități de creativitate
  • Profit și pierdere
  • Managementul domeniului de aplicare
  • Abilități de ascultare
  • Viziunea produsului
  • Agilitate
  • Rezolvarea problemelor
  • Lucru în echipe interfuncționale
  • Managementul timpului
  • Gândire analitică
  • Managementul proiectelor
  • Abilități de lucru în PowerPoint
  • Luarea deciziilor
  • Proiectarea produselor
  • Microsoft Project

Manager de produs CV

Scrisoare de intenție – e bine să incluzi o scrisoare de intenție în CV-ul tău?

De ce atât de mulți experți spun: „Nu scrie o scrisoare de intenție pentru un CV de manager de produs?” Pentru că atât de multe scrisori de intenție sunt generice. Nu scrie o scrisoare de intenție de tipul „Iată CV-ul meu”. Ai grijă să scrii o scrisoare de intenție personală și pasională. În primul rând, foloseștei numele managerului de angajare. Apoi, arată că îi înțelegi nevoile. Nu în ultimul rând, demonstrează că poți să satisfaci anumite nevoi.

Iată, mai jos, un exemplu de scrisoare de intenție pe care e bine să îl consulți înainte să începi să scrii propria scrisoare de intenție:

Sunt un mare fan al produselor X de ani de zile. De aceea, sunt atât de încântat de oferta dumneavoastră de manager de produs. Știu că puneți nevoile clienților pe primul loc.

Cred că abilitatea mea dovedită de a asculta clienții mă plasează într-un avantaj distinct. Acesta este motivul pentru care am reușit să ating 110% din obiectivele mele de venituri la actualul meu loc de muncă, compania X.

E important să închei cu un apel la acțiune. Putem stabili o dată pentru a discuta despre creșterea veniturilor companiei dumneavoastră X cu 30% în următoarele 6 luni? funcționează foarte bine.

Informații de contact în CV-ul tău de product manager

Secțiunea dedicată informațiilor de contact este foarte importantă în CV-ul tău de product manager. E esențial ca recrutorul să te poată contacta daca este interesat de CV-ul și experiența ta. Iată mai jos ce informații trebuie să incluzi în CV:

  • Numele și prenumele
  • Număr de telefon actualizat
  • Adresa de e-mail profesională

De asemenea, adaugă și alte două informații de contact esențiale. Primul este un profil LinkedIn solid. A doua? Un site web de profil. Un profil online îi poate oferi directorului general o șansă de a îți cunoaște munca. Actualizează-l cu toate proiectele și realizările pe care nu le poți încadra în CV-ul tău.

💡 TIPS & TRICKS: Maximizează cuvintele cheie din CV-ul tău de manager de produs pentru a-ți spori șansele de reușită.

Manager de produs CV

Concluzii – cum să scrii un manager de produs cv

După ce ai consultat acest ghid pentru redactarea CV-ului de product manager, îți oferim mai jos principalele informații cu care trebuie să rămâi. Așadar, nu uita:

  • Pune accentul pe realizări. Asta înseamnă să incluzi informații concrete despre produsele pe care le-ai lansat și metricile pe care le-ai îmbunătățit.
  • Corelează CV-ul tău de product managerde oferta de angajare precum un wireframe despre un site web. Enumeră realizările care se potrivesc cu ceea ce este listat în descrierea postului.
  • Adaugă secțiuni complementare pentru a arăta că abilitățile tale de manager de produs. Acestea pot include participări la conferințe, publicații sau activități de voluntariat.
  • Folosește un șablon de CV.

Întrebări frecvente

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim despre un CV de product manager:

Ce înseamnă managementul produselor?

Managementul produsului este o funcție organizațională care ghidează un produs în fiecare etapă a ciclului său de viață – asigurându-se că produsul este livrat în limitele bugetului, în limitele de timp și în conformitate cu obiectivele produsului din domeniul vizat.

Managerii de produs pot interactiona în mod interfuncțional cu o varietate de echipe pentru a duce produsul lor la bun sfârșit. Aceste colaborări interfuncționale includ adesea furnizorii și producătorii pentru a crea produsul și agenții de marketing pentru a aduce produse si servicii la potențialii clienți. Managerii de produs trebuie să înțeleagă în profunzime publicul de pe piață și planurile și strategia de afaceri pentru a dezvolta și gestiona strategia pentru produsul lor.

În funcție de organizație, este posibil ca managerii de produs să fie nevoie să aibă, de asemenea, competențe tehnice solide și cunoștințe IT pentru a gestiona eficient produsul lor.

Care sunt cele mai importante abilități de management de produs?

Rolul unui manager de produs este complex și în continuă evoluție. Un manager de produs trebuie să fie capabil să îndeplinească mai multe sarcini și să supervizeze munca echipelor din diferite departamente. De asemenea, trebuie să aibă un set extins de abilități, atât hard, cât și soft, pentru a naviga în dezvoltarea cu succes a produsului lor.

Managementul produselor vs. managementul de proiect. Care este diferența?

Să trecem în revistă diferențele esențiale dintre managementul de produs vs. managementul de proiect.

Managementul produselor

Managementul de produs este o funcție de afaceri care gestionează un ciclu de viață complet al produsului, de la ideație până la retragere. Nu are un calendar predefinit și se bazează pe traiectoria de creștere a produsului.

Managerii de produs conduc conceptualizarea, proiectarea, dezvoltarea, testarea și lansarea pe piață a produsului și se asigură că nevoile clienților sunt satisfăcute.

Managementul proiectelor

Managementul de proiect este o funcție organizațională care creează și execută un produs sau un serviciu. Întregul proces de gestionare a proiectului are un calendar prestabilit și este un exercițiu care se desfășoară o singură dată. Proiectul este finalizat odată ce produsul sau serviciul este livrat clientului.

Managerii de proiect supraveghează cele cinci etape principale: inițiere, planificare, implementare, monitorizare și încheiere.

În România, ambele funcții necesită studii superioare, dar și cunoștințe de word și excel, indiferent dacă domeniul de lucru este marketing sau sales, este nevoie și de o buna comunicare cu echipa.

Articole similare