CV Electrician| Cum să obții jobul dorit?

Electricienii sunt profesioniști calificați care instalează, întrețin și repară echipamente electrice. Lucrătorii calificați în meserii sunt foarte căutați. Obține locul de muncă pe care ți-l dorești prezentându-te în cea mai bună lumină.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Rated 5 out of 5
Din 1recenzii ale clienților

Unul dintre avantajele meseriei de electrician este că nu trebuie să stai la un birou toată ziua. Totuși, vei munci din greu. Majoritatea electricienilor lucrează cu normă întreagă – și sunt plătiți chiar și pentru ore suplimentare – pentru că sunt la mare căutare și trebuie să respecte termenele limită. Munca de seară și în weekend este obișnuită.

Electrician CV

💡 TIPS & TRICKS: Indiferent de economie, electricienii sunt necesari, așa că ai siguranța locului de muncă. Ai, de asemenea, varietate de locuri de muncă. Nu vei merge în același loc sau nu vei rezolva aceleași probleme în fiecare zi. Fiecare loc de muncă va oferi ceva nou.

Adesea, electricienii lucrează afară, fără încălzire sau aer condiționat, dar cu un fel de acoperire împotriva intemperiilor. Aceștia pot fi expuși la condiții periculoase, cum ar fi firele sub tensiune sau pot lucra pe șantierele de construcții, unde pericolele legate de clădiri și echipamentele mari ridică probleme de siguranță. Nivelul de zgomot poate fi ridicat sau poate distrage atenția. Echipamentul de siguranță, cum ar fi ochelarii de protecție și mănușile, este o necesitate în orice moment. Atunci când lucrezi în interiorul caselor și clădirilor, este posibil să trebuiască să te strecori în spații înguste și să rămâi acolo în timp ce finalizezi reparațiile sau modernizările. Iluminatul poate fi, de asemenea, prost. De asemenea, electricienii pot petrece ore îndelungate într-un vehicul pentru a face naveta la un loc de muncă.

💡 TIPS & TRICKS: Ia în considerare evidențierea capacității tale de a lucra în condiții diferite atunci când îți alcătuiești CV-ul.

Nu toți electricienii fac aceeași muncă. Iată câteva specializări din care poți alege:

Antreprenor electric: Aceasta este o alegere excelentă dacă dorești să fii propriul șef și îți place să îi supervizezi pe alții. De obicei, aceștia lucrează cu clientul, fac oferte pentru lucrări și angajează alți electricieni pentru a finaliza lucrările.

 • Electrician rezidențial: Acești meseriași lucrează în case și în clădiri mici de apartamente. Aceștia instalează, întrețin și repară cablajele și sistemele electrice.
 • Electrician comercial: Pentru a lucra în clădiri comerciale mari, ai nevoie de ore de ucenicie într-un mediu comercial, deoarece tipul de energie electrică este diferit de cel rezidențial.
 • Electrician industrial: Mediul din acest domeniu este reprezentat de centrale electrice, fabrici, uzine chimice și alte clădiri industriale. Acest lucru necesită o pregătire sub conducerea unui electrician industrial licențiat.
💡 TIPS & TRICKS: Vrei să aplici pentru un post de electrician? Atunci folosește unul dintre șabloanele noastre de CV-uri!

Cum să scrii un CV de electrician?

Primul pas în scrierea CV-ului de electrician este să înțelegi ce secțiuni să incluzi. CV-ul tău ar trebui să conțină următoarele elemente:

Electrician CV

 • Rezumatul CV-ului (cunoscut și sub numele de profil sau declarație personală)
 • Secțiunea privind istoricul angajărilor
 • Secțiunea privind educația
 • Secțiunea privind competențele din CV

Ceea ce un CV de electrician puternic are în comun cu CV-urile pentru orice altă ocupație este faptul că stilul, tonul și mesajul trebuie să fie orientate către persoana cu care comunici. În acest caz, este vorba de un angajator – poate un manager de angajare al unei companii sau un contractor de proiect. Investighează tot ce poți despre postul pentru care candidezi: pentru cine și cu cine lucrez, precum și locul de muncă. Încearcă mai ales să dai un nume și o față managerului de angajare și celui care îți va fi șef, dacă nu este aceeași persoană. Scrie-ți CV-ul ca și cum ai răspunde la întrebările de la interviu care nu au fost puse încă.

Alege această formulă câștigătoare:

 • Scrie fiecare cuvânt cu gândul la angajatorul sau clientul specific, precum și la domeniul de specialitate și tipul de proiect. Adaptează stilul și tonul așa cum ai comunica în persoană.
 • Transmite vizual o imagine de încredere, cu un model de CV și un design îngrijit și ordonat, fără a fi prea formal sau stufos.
 • Atunci când trimiți CV-ul online, optimizează-l cu cuvinte-cheie adecvate.

Alegerea celui mai bun format de CV pentru un electrician

Cel mai frecvent utilizat format, formatul cronologic de CV funcționează bine pentru cei care își caută un loc de muncă în aproape orice ocupație, în special dacă istoricul lor de muncă a urmat un traseu liniar. În această secțiune a CV-ului tău de electrician, experiența profesională progresivă și realizările sunt organizate în funcție de angajator / locul de muncă în ordine inversă, de la cele mai recente la cele mai vechi date. Ar fi o potrivire bună pentru majoritatea solicitanților de locuri de muncă de electrician care au deja experiență în acest domeniu sau poate într-o altă meserie de construcții.

Electrician CV

Formatele alternative de CV sunt uneori potrivite pentru cei care sunt noi pe piața forței de muncă sau care își schimbă cariera sau pentru cei cu un trecut profesional mai variat. Aceasta include unii profesioniști independenți cu un background bazat pe proiecte, bine adaptat unui format de CV „funcțional”. Alte CV-uri funcționale pun accentul pe competențele tehnice specializate, mai degrabă decât pe istoricul muncii. În unele cazuri, un istoric de muncă hibrid are sens în adaptarea elementelor cronologice și funcționale.

Cum să scrii un rezumat de CV de electrician?

Rezumatul oferă o imagine de ansamblu a vieții și atribuțiilor tale profesionale. Acesta este spațiul tău pentru a pune puțină personalitate în CV-ul tău de electrician. Toate celelalte secțiuni trebuie să fie scurte și să se concentreze pe realizările tale. Cu siguranță dorești să le spui angajatorilor ce ai realizat deja ca electrician, dar le poți spune și câte ceva despre tine, folosind cuvinte care să îți descrie personalitatea profesională. Ai la dispoziție între două și patru propoziții pentru a explica ce abilități și atribute vei aduce companiei. Iată câteva întrebări pe care e bine să ți le pui înainte de a începe să scrii această secțiune:

 • Ce probleme electrice dificile am rezolvat și cum le-am rezolvat?
 • Cum relaționez cu clienții?
 • Excelez la anumite abilități dorite și pot să le ilustrez povestind despre un proiect pe care l-am finalizat?
 • Cum ar descrie colegii mei de muncă comportamentul meu profesional?
 • Ce trăsături sunt valoroase pentru un angajator? Gândește-te la fiabilitate, eficiență, munca în echipă și alte abilități non-tehnice.

Acesta este un loc bun pentru a introduce și câteva cuvinte cheie. Uită-te la anunțul de angajare și evidențiază orice aptitudini sau atribute enumerate de angajator. Încearcă să introduci aici cel puțin câteva dintre ele. Alege-le pe cele pe care dorești să le evidențiezi. Cheia este să atragi atenția managerilor de angajare. Iată, mai jos, un exemplu de rezumat câștigător:

Electrician calificat cu peste zece ani de experiență în instalarea și întreținerea sistemelor electrice în case, întreprinderi și fabrici. Posed cunoștințe de lucru excelente despre codurile electrice relevante, precum și capacitatea de a analiza eficient planurile și de a instala sistemele electrice în referință la acestea. Experiență dovedită în identificarea și corectarea problemelor electrice prin utilizarea unei varietăți de dispozitive de testare. Aduc o etică de lucru puternică și dorința de a ajuta clienții să le fac procesul de construcție cât mai ușor și mai eficient din punct de vedere al timpului.

Electrician CV

Cum să îmi pun în evidență istoricul de angajare în CV?

Fie că ești la început de drum sau că activezi în câmpul muncii de ani de zile, ai realizări și evoluții de arătat aici. Un CV de electrician câștigător le spune managerilor de angajare nu numai ce ai făcut, ci și cum ai învățat și cum ai crescut la locul de muncă. În calitate de electrician, ai finalizat o ucenicie. Arătați cum aceasta ți-a oferit abilități de bază și apoi ilustrează abilitățile tale în creștere în locurile de muncă ulterioare.

Istoricul de angajare se concentrează pe realizările tale și pe provocările pe care le-ai depășit. Nu te-ai limitat la înlocuirea cablurilor defecte, ci ai ascultat cum clientul a descris problema, ai investigat și ai efectuat teste, ai diagnosticat problema, ai elaborat una sau mai multe soluții, le-ai comunicat clientului și ți reparat sistemul electric la timp și în limitele bugetului.

💡 TIPS & TRICKS: Folosește verbe de acțiune puternice, precum cele de mai sus, pentru a îți descrie activitatea. Fii cât mai detaliat posibil, în limita rațiunii și a spațiului de o pagină. Ce sisteme electrice ai reparat mai exact? Dacă ai date, cum ar fi un rating de satisfacție a clienților, introdu-le!
💡 TIPS & TRICKS: Cuvintele-cheie pentru secțiunea privind istoricul angajărilor pot proveni dintr-o listă principală de competențe și/sau dintr-o aplicație word cloud, așa cum se explică mai jos în ceea ce privește secțiunea de competențe din CV-ul tău.

Nu este necesar să enumeri o abilitate pe care ai repetat-o în mai multe locuri de muncă, mai ales dacă sunt abilități fundamentale. Încearcă să prezinți o imagine a creșterii responsabilității sau a cunoștințelor tehnice. De asemenea, această secțiune trebuie să fie specifică postului pentru care candidezi. Subliniază competențele pe care le dorește angajatorul. Poți face acest lucru schimbând ordinea în care enumeri competențele sau schimbându-le complet pentru a se potrivi cu cerințele postului.

Electrician CV

Competențele, o secțiune cheie în electrician cv

Această listă le oferă managerilor de angajare o scurtă prezentare a abilităților tale și îți permite să adaugi câteva cuvinte cheie foarte importante. Ai evidențiat deja cuvintele-cheie din anunțul de angajare pe care l-ai vizat pentru rezumatul tău. Acum, vei folosi aceste cuvinte într-o listă a competențelor tale.

💡 TIPS & TRICKS: Fă un brainstorming cu o listă principală a tuturor abilităților, succeselor și realizărilor tale. Păstrează lista la îndemână în timp ce scrii CV-ul. Și fii generos cu tine însuți dacă știi că ești o persoană modestă!

Care sunt competențele pe care le doresc angajatorii?

Iată care sunt principalele patru abilități de care ai nevoie pentru a fi electrician:

 • Abilități tehnice: Poate părea evident, dar pentru a avea un CV excelent trebuie să demonstrezi că știi cum funcționează mașinile și sistemele electrice.
 • Atenție la clienți: Abilitățile excelente de ascultare și răspunsurile rapide la clienți sunt obligatorii. Majoritatea clienților nu vor înțelege sistemele electrice. Va fi treaba ta să le explici ce este în neregulă și care sunt opțiunile pe care le au pentru a o repara. Aceștia se vor baza pe tine ca expert pentru explicații și sfaturi.
 • Jucător în echipă și lucrător independent: Este posibil să lucrezi ca parte a unei echipe la o lucrare mare sau independent la lucrări mai mici. Trebuie să ai capacitatea de a îți face treaba cât mai bine în ambele situații.
 • Rezolvarea problemelor: Nu vei urma pur și simplu planuri. Multe dintre locurile de muncă îți vor cere să identifici problema și să găsești o modalitate de a o rezolva.

Aceste categorii generale pot fi împărțite în abilități mai detaliate. De exemplu, în loc să spui „atenție la clienți”, poți enumera „explicații detaliate pentru clienți” sau „răspuns prompt la întrebări”. Încearcă să folosești un amestec de aptitudini dure, sau cunoștințele tehnice distincte de care ai nevoie pentru a fi electrician, și aptitudini soft, sau aptitudinile interpersonale necesare pentru a te înțelege cu colegii și clienții și pentru a funcționa bine într-un mediu de lucru. Alege primele cinci sau zece competențe din fiecare listă de locuri de muncă și pune-le în această secțiune. Fiecare loc de muncă este puțin diferit, așa că trebuie să îți adaptezi CV-ul pentru a se potrivi.

Electrician CV

Principalele puncte cheie pentru un CV de electrician

Acum, că ai parcurs acest ghid, iată principalele idei pe care trebuie să le reții:

 • Păstrează aspectul curat și formatarea perfectă.
 • Folosește cuvinte cheie în secțiunile rezumat, abilități și istoric de angajare pentru a convinge întreaga echipă de recrutare.
 • Impresionează cu realizările tale și evoluția carierei.
 • Folosește modelele noastre de CV-uri pentru un CV de elecrician de succes!

Întrebări frecvente

Ce tipuri de electricieni există?

Există două tipuri principale de electricieni: electricienii de linie, care lucrează în exterior, la rețelele de alimentare cu energie electrică de înaltă tensiune, și electricienii de cablu, care lucrează la rețelele de alimentare cu energie electrică de joasă tensiune și care, de obicei, lucrează în interior. În cadrul fiecărei categorii, există diferite specializări, dar există mai multă varietate pentru cabloriști, care pot lucra într-o serie de medii diferite.

Unde lucrează electricienii?

Orice locație cu energie electrică va avea nevoie de electricieni, inclusiv casele, proprietățile rezidențiale și clădirile comerciale, precum și clădirile publice, cum ar fi spitalele, școlile și stațiile de pompieri. Există, de asemenea, electricieni care lucrează pe platformele petroliere pe mare, în locații îndepărtate, menținând alimentarea cu energie electrică și pe șantierele de construcții, instalând noi circuite pentru clădiri pe măsură ce acestea sunt construite.

De ce alte aptitudini ai nevoie pentru a fi electrician?

Mulți electricieni lucrează în locuri publice, având de-a face cu clienții în mod direct, așa că abilitățile de servire a clienților sunt importante. Electricienii vor fi adesea nevoiți să explice ce fac clienților și clienților lor, așa că bunele abilități de comunicare vor fi, de asemenea, utile.

Articole similare