Designer grafic CV

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Rated 5,0 out of 5
Din 1recenzii ale clienților

Meseria de designer grafic este una dintre cele mai căutate și bine plătite în România. Când vine vorba de noi oportunități, competiția este acerbă. De asta, ai nevoie de un CV de designer grafic ce te va pune în fața celorlalți aplicanți și va reflecta toate calitățiile de care dispui. Cu acesta, iți poți deschide noi orizonuturi și aplica la job-ul visurilor tale în domeniul designului.

În următoarele rânduri vei învăța tot ceea ce trebuie să știi despre întocmirea unui CV calitativ dar și exemple și sugestii ce iți vor fi extrem de folositoare.

Exemplu CV de designer grafic

Maria Gheorghe
Designer Grafic
Oradea, România
Str. Valea Jiuliu 14, Nr 24, Bl2, Etaj 4, Ap 24
0775452343
mariagheorghe@designergrafic.ro

Sumar
Designer grafic cu 10 ani experiență în domeniu pe partea de concepere a interfețelor de utilizator și branding. Am creeat peste 5000 de logouri și am asistat la dezvoltarea a peste 700 de interfețe grafice în decursul anilor petrecuți la joburile anterioare. Sunt o fire creativă, plină de pasiune față de design ce dorește să lucreze într-un mediu competitiv și alături de oameni creativi. Sursele persoane de inspirație provin din natură și mă pot ajusta pe orice fel de proiect. Îmi plac provocările și dispun de aptitudini de lucru în echipă, colegialitate și respect față de clienți și colegi.

Experiență Profesională

Clever Design – Jr. Designer – 5 ani și 4 luni:  Începutul meu de carieră s-a desfășurat la aceasta firmă unde am avut ca și responsabilități partea de design al interfeței aplicațiilor mobile și cele de computer. Aici am folosit software precum Adobe Photoshop, Illustrator și InDesign pentru diversele proiecte pe care am lucrat. Am asistat la instruirea noilor angajați și am oferit sfaturi cât și instruit pe partea de proiect de care dispuneam.

Marble Solutions – Senior Designer – 2 ani și 6 luni: Am actualizat și reîmprospătat înfățișarea multor aplicații de tip bancar sau financiare pe platformele iOS și Android. Tot aici am dus procese de rebranding cu creearea de logo-uri noi pentru firmele partenere. Pe o perioadă de 8 luni am lucrat ca și team leader interimar până ce a fost găsită o persoană nouă pentru conducere.

Webrising – Senior Designer – 3 ani și 8 luni: Am lucrat cu legături strânse de departmeentul de design BMW Munchen, cu care am îmbunătățit interfețele mașinilor și am creat unele noi pentru proiecte ce urmează să fie dezvăluite.

Educație și Cursuri

  • Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca – Arte Plastice – 2007
  • Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch Oradea – Specialitatea Arte Plastice – 2002
  • Curs Graphic Design Udemy – 2017
  • Curs Mastering Illustartor Udemy – 2016
  • Curs Mastering Photoshop Udemy – 2016
  • Curs Microsoft Office Udemy – 2016

Aptitudini şi competenţe personale

  • Lucrul în echipă și menținerea relațiilor
  • Cunoștiințe de operare PC avansate
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop
  • Adobe InDesign
  • Corel Draw
  • Design Tehnic
  • Abilitatea de a conduce și menaja o echipă
  • Abilități practice

Permis de Conducere
Categoria B și A

Voluntariat

  • Festivalul Electric Castle – Cluj Napoca
  • Festivalul Untold – Cluj Napoca
  • Crucea Roșie – Oradea
  • Carithas – Oradea

Statisticile privind locurile de muncă pentru designerii grafici

Când vine vorba de joburile pentru designeri grafici, acestea sunt bine plătite și vor începe de la 2300-2500 de LEI net pentru un designer junior, ce va asista la proiecte și căpăta experiență la sume de 5000-5000 de LEI net pentru designerii seniori, ce vor lucra integral la proiect și aduce contribuții substanțiale.

Totuși, acest job conferă multora oportunitatea de a lucra de acasă, ceea ce scade costurile extra precum cele de transport. Mai mult, desginerii grafici pot aplica la joburi în afara țării ce le pot aduce venituri triple față de cele menționate mai sus.

Cum să faci un CV de designer grafic

Pentru a fi sigur că obții jobul mult dorit este foarte important să urmezi sfaturile prezentate mai jos. Ele te vor ajuta să construiești un CV ce va atrage priviri și va genera interviuri, dar cel mai important te vor ajuta să te reprezinți pe tine într-o manieră profesională.

Înainte de a parcurge categoriile esențiale și cum le poți evidenția, este totuși important să respecți niște reguli de bază ce se aplică la toate CV-urile.

  • Asigură-te ca gramatica și semnele de punctuație sunt corespunzătoare. Nimeni nu vrea să citească un CV cu multe greșeri de ortografie și punctuație.
  • Salvează CV-ul într-un format adecvat precum PDF sau în cazul în care nu poate fi trimis, JPEG sau JPG.
  • Verifică de mai multe ori CV-ul înainte să-l trimiți
  • Asigură-te mai ales ca informațiile tale de contact sunt de actualitate
  • Încearcă să traduci CV-ul în mai multe limbi pentru a aplica la mai multe anunțuri

Layout

Când vine vorba despre lucruri de care trebuie să ții cont în special, aspectul CV-ului tău este probabil piesa de temelie. Fără un CV care să fie bine aranjat în pagină, cu titluri corespunzătoare și care să fie curat, mulți dintre angajatori nu o să se obosească nici măcar să arunce o privire peste el.

Avem o singură șansă, deoarece odată ce îl trimitem nu îl vom mai putea retușa, așa că vă recomandăm să folosiți un verificator ortografic, precum și să vă asigurați că mărimea fișierului nu este prea mare pentru a putea fi văzută pe un telefon sau o tabletă.

Un alt detaliu al acestui prim impact dacă trimitem CV-ul prin email, este să atașăm o semnătură de e-mail, asta iți va oferi un aer profesional. Daca, in schimb, Curriculum-ul este livrat manual, va merita investitia intr-un dosar / țiplă de calitate.

Pe lângă asta, ai mai vrea să ții cont și de următoarele lucruri:

  • Folosește un font și o dimensiune a fontului adecvată pentru un CV (10-11 ppt)
  • Așează totul în pagină și verifică să nu existe discrepanțe între text
  • Asigură-te că există o diferență între categorii și textul normal
  • Poți alege diferite teme și imagini background ce iți pot face CV-ul mai profesionist dar ai grijă ca acestea să nu ia atenția cititorului de la ce este important

Format și structură

Formatul și structura CV-ului joacă roluri foarte importante, dar din fericire, acestea sunt flexibile și diferă de la persoană la persoană. Ce trebuie să iei în considerare când decizi formatul CV-ului tău este să te asiguri că acesta conține tot ceea ce este mai important despre tine. Dacă ești o persoană cu multe studii, nu ai vrea ca aceasta secțiune să se afle nicăieri în afară de prima pagină. Cu ajutorul nostru, poți alege dintre cele mai populare formaturi de CV și iți poți evidenția trăsăturile cat mai ușor.

Titlu și informații de contact

Poți pune un titlu care te definește ca profesionist ca frază de antet a CV-ului tău sau chiar sub informațiile tale personale. Prin asta nu ne referim ca pui „serios, responsabil, coleg bun sau cu capacitate organizatorica”. Nu se rezuma la a scrie un adjectiv despre tine.

Aici va trebui să folosești un cuvânt cheie care să te descrie profesional. De exemplu, dacă lucrezi în design grafic pentru industria auto vei vrea să folosești “Designer Grafic Auto”.

Trebuie să ai mare grijă cu fotografia pe care o pui pe CV.  Vă recomandăm să faceți o fotografie bună, profesională, bine luminată, în care să se vadă fața clar, să priviți drept înainte și să aveți capul puțin plecat. Este indicat să nu existe obiecte care să te acopere (ochelari de soare, eșarfe, pălării) și care să-ți facă umbre. Dacă este posibil, nu ar trebui să fie o imagine a corpului întreg.

Poți avea aceeași fotografie pe toate rețelele de socializare și pe blogul tău. În acest fel, îi faci mai ușor pentru persoana care te caută pe Google. Știați că, după ce au văzut un CV, 80% dintre recrutori intră online pentru a afla mai multe despre candidat?

Pe lângă un titul concis si o poză, vom avea nevoie și de informații de contact relevante unde puteți să fiți contactați. Aici puteți include lucruri precum numărul de telefon, adresa, fax-ul, adresa email și rețele de socializare. Mai jos aveți un exemplu pozitiv și unul negativ de titlu și de date de contact.

👍 CORECT
Maria Gheorghe
Designer Grafic
Oradea, România
Str. Valea Jiuliu 14, Nr 24, Bl2, Etaj 4, Ap 24
0775452343
mariagheorghe@designergrafic.ro
🛑 INCORECT
Maria
Designer
Str Popesti 22
Instagram: maria_29

Experiență: demonstrează-ți repertoriul ca designer grafic

Un alt aspect important al oricărui CV este secțiunea Experiență, esențială pentru compania care dorește să te angajeze când vine vorba de a-ți cunoaște trecutul profesional.  În această secțiune vei fi nevoit să incluzi firmele la care ai lucrat și datele respective. Cu această ocazie, este necesar să-ți explici sarcinile în fiecare companie. Poți enumera cum arăta o zi obișnuită, sau numărul de proiecte pe care ai lucrat.

Tot ce trebuie să ții în minte este că angajatorii iși doresc un rezumat succint la timpul tău petrecut la aceste firme și nu povestea de la cap la coadă.

Evitați includerea rezultatelor false sau a datelor incorecte de lucru. Lipsa de legitimitate a informațiilor poate fi o eroare dăunătoare pentru candidatura dumneavoastră. De sigur, puteți înfrumuseța informațiile pentru a vă evidenția abilitățile, dar nu trebuie să minți.

📌 Câtă experiență de muncă ar trebui să includeți?

Funcții de conducere ➜ Se recomandă să menționați 15 ani de experiență relevantă.
Poziții medii ➜ Ultimii cinci ani de experiență în muncă.
Posturi junior ➜ Toată experiența de lucru pe care ați dobândit-o.
Exemplu Corect
Media Design Company – 14 ani – Am lucrat ca și Junior Designer și ulterior ca și Senior Designer. Aici am lucrat cu Photoshop si Illustrator și am asistat la creerea de logouri, bannere, flyere și multe altele.
Exemplu Greșit
Media Design Company – Senior Copywriter

Dacă nu aveți experiență…

Dacă aveți puțină experiență de lucru de pus pe CV, este mai bine să plasați această secțiune după secțiunea de educație. Dar dacă ai suficientă experiență, aceasta va fi secțiunea principală și cea mai importantă a CV-ului tău.

Poți însă să listezi la categoria de rezumat profesional în CV, că deși nu ai multă experiență în CV, ești o persoană ce iși dorește să învețe și caută oportunități noi. Pe lângă asta, recomandam și atașarea unui portofoliu cu lucrările tale de designer grafic. Acestea pot influența mult decizia angajării și pot arăta ce deși nu ai experiență profesională, dispui de abilități practice.

Descrieți-vă educația

Una dintre cele mai importante secțiuni când vine vorba de CV-ul tău este cu siguranța cea în care iți poți etala educația. Aici, trebuie să te asiguri că te rezumi la informația relevantă și de actualitate ce poate câștiga încrederea angajatorilor. Educația pe un CV este, de asemenea, scrisă în ordine cronologică inversă. Considerațiile de care trebuie să țineți cont atunci când scrieți această secțiune sunt următoarele:

💡 Ce să includeți în secțiunea Educație a CV-ului dvs:

  • Începeți cu cel mai înalt grad absolvit.
  • Include ultimele trei niveluri de studiu (dacă acest lucru este posibil)
  • Menționați datele de obținere a diplomei (dacă este relevant)
⚠️ Ce să nu includeți în secțiunea Educație:
Evitați includerea certificatelor expirate sau a studiilor foarte vechi care nu mai sunt valabile. Este mai bine să te actualizezi și să includă diplome care pot oferi o valoare profilului tău și care nu-l devalorizează. Dacă iți poți actualiza cursul scurt sau certificatele de limbă, nu ezita să faci acest lucru pentru a-ți menține profilul la curent.

Abilități pentru un CV de designer grafic

Când vine vorba de abilități, acestea se împart în două categorii. Prima categorie este aceea de hard skills, care se aplică direct la jobul la care aplicați și de care ai nevoie pentru a-ți atinge taskurile. Pe cealaltă parte se află soft skills, acestea nu sunt la fel de importante în îndeplinirea atribuților de la muncă, dar ajută în a descrie ce fel de persoană ești și ce alte abilități dispui ce pot ajuta într-o formă sau alta cu situația de la muncă. Mai jos, aveți prezentate o serie de hard skills și soft skills ce le poți folosi în CV-ul tău pentru a atrage mai multă atenție și a obține mai multe interviuri.

Hard Skills

  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Adobe InDesign
  • Corel
  • AutoCAD
  • Creativitate
  • Cunoștințe de design urbanistic
  • Design Industrial
  • Tipografie

Soft Skills

  • Lucrul în echipa
  • Gestionarea timpului eficient
  • Comunicarea eficientă cu clienții
  • Entuziasm
  • Abilitatea de a rezolva probleme
  • Pasionat și motivat

Rezumat profesional

Dacă consideri adecvat, poți adauga și un rezumat profesional CV-ului tău. Acesta are rolul de a-ți eleva șansele de a fi recrutat prin faptul ca denotă profesionalism și arată faptul că ești interesat.

În rezumatul profesional, poți face un scurt istoric al firmelor unde ai lucrat și a ceea ce ai deprins în urma colaborării, ai grijă totuși deoarece lungimea trebuie să fie una medie și nu trebuie să te pierzi în cuvinte.

Exemplu bun
Grafic designer cu peste 14 ani de experiență în crearea de logouri, flyere, bannere, postere, interfețe de utilizatori, cât și desen tehnic și arhitectură. Pe parcursul acestor ani am lucrat alături de 3 dintre cele mai prestigioase firme de design din Oradea. Pe langă angajamentele de bază, am ca atribuție instruirea noilor colegi dar și conducerea unei echipe de 12 oameni. Când vine vorba despre această echipă m-am ocupat și de controlul calității, conducerea de interviuri, încheierea de noi parteneriate și propunerea de noi proiecte.
Exemplu greșit
În acești 14 ani, mi-a plăcut tare mult ce am lucrat la ăstea 3 firme, unde a fost tare fain. Veneam dimineața de la 8 și lucram până la 12 când luam prânzul. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că la al 3-lea job dozatorul de apă era fix lângă biroul meu. Îmi place foarte mult să lucrez în design pentru că este o meserie foarte frumoasă.

Secțiuni suplimentare pentru un CV de designer grafic

După bunul plac, poți adăuga la CV-ul tău noi elemente ce te pot diferenția față de ceilalți aplicanți. Acestea pot face angajatorul să fie impresionat de cunoștiințele sau aptitudinile pe care le ai. Mai jos vom enumera câteva exemple de lucruri ce le poți adăuga la CV-ul tău pentru a-ți spori șantele de a fi chemat la  un interviu.

Limba

Un avantaj enorm când vine vorba despre obținerea unui post de designer grafic este cunoașterea mai multor limbi străine. Nu ezita să-ți listezi toate acreditările, certificatele și nivelurile lingvistice de care dispui. Un sfat este să nu te sfiești să introduci și limbile pe care nu ești stăpân. Ai grijă să introduci nivelul de cunoaștere după modelul standard (A1, A2, B1, B2, C1, C2).

Voluntariat

Dacă dorești să te evidențiezi și mai mult, poți opta spre a adăuga actele de voluntariat prestate de tine în ultimul timp. Este important să știi că acestea nu îți vor garanta jobul, dar pot impresiona angajatorul și chiar face diferența în cazul comparării cu alt candidat. Aici, iți recomand să listezi doar ceea cu ce te mândrești și să nu incluzi acelea care au fost făcute acum o perioadă lungă de timp.

Hobby-uri

La fel ca și secțiunea de mai sus, nu este o necesitate să iți listezi hobby-urile dar această acțiune te poate aduce mai aproape de jobul mult dorit. A-ți lista pasiunea te face să pari ca o persoană profesionistă, ce nu iși petrece neapărat toată ziua gândindu-se la muncă. De asta, aici poți lista ceea ce te pasionează atâta timp cât este decent și cât de apropiat de job. De exemplu, poți menționa desenatul sau pictatul în cazul în care vrei să impresionezi angajatorul.

În încheiere

După ce ai citit mai sus toate regulile și secțiunile importante de care trebuie să ții cont, ești pregătit acum să iți creezi CV-ul ideal. Ține minte totuși că CV-ul perfect nu există, iar acesta se construiește în timp, puțin câte puțin. Dacă urmezi toate indicațiile de mai sus și mai adaugi conținut de la tine, garantat iți va aduce interviuri și probabil și joburi. După ce multe joburi s-au mutat în online datorită pandemiei recente, poți să fii sigur că a-ți găsi un job ca și designer grafic este mai ușor ca niciodată. Cu un CV bine clădit și o atitudine pozitivă, poți ajunge la jobul mult dorit. Totuși, mai este un aspect ce te poate ajuta când vine vorba de a fi acceptat la jobul visurilor tale.

Completați CV-ul cu o scrisoare de intenție

În cazul în care iți dorești enorm un job sau dacă dorești să dai un aer profesionist aplicării tale, poți crea o scrisoare de intenție personalizată. Aceasta va detalia intențiile tale și motivul aplicării tale, dar și orice consideri despre tine că este relevant în materie de job. De exemplu, dacă este menționată relocarea sau diverse detalii tehnice, poți specifica aici că ești dispus să te relochezi cât mai repede sau că deții aparatura necesară.

O scrisoare de intenție scrisă bine, iți poate aduce cu 50% mai multe interviuri. Aceasta arată seriozitatea și profesionalismul și lasă angajatorul să cunoască faptul că iți dorești jobul.

Întrebări frecvente

Acest model se aplică tuturor designerilor?

În cazul în care ești un altfel de designer decât cel grafic, trebuie să știi că toate sfaturile prezentate aici să aplică și CV-ului tău, evident cu mici modificări. Poți adapta informația și adăuga sau schimba diferite aspecte pentru a-ți crea CV-ul perfect.

Ce fac dacă CV-ul meu este prea lung?

Dacă CV-ul tău depășește normele acceptabile ale unui rezumat profesional, este timpul să te gândești ce anume trebuie să rămână și ce anume trebuie să dispară. Poți începe cu informațiile de bază și să începi să te gândești ce altceva pe lângă asta ar aduce relevanță în CV-ul tău până ajunge la normele uzuale de 2-3 pagini.

Merită să scriu un CV în altă limbă?

Atâtă timp cât dorești să aplici la joburi din strainatate sau chiar și pentru unele joburi din România, vei avea nevoie de o alta variantă a CV-ului în limba necesară. Recomandăm totuși să îl ai tradus în toate limbile în care ești proeficient, deoarece iți poate crește considerabil șansele să fii admis.

fără experiență cv pentru designer grafic

designer grafic cv cu experiență designer grafic șabloane cv
scrieți designer grafic cv Exemple de CV-uri de designer grafic

Articole similare