CV Graphic Designer | Cum să redactezi un CV de succes

Un designer grafic comunică idei și informații prin concepte vizuale. Utilizând în principal software de design, aceștia creează imagini convingătoare care inspiră și captivează publicul. Designerii grafici combină în mod strategic elementele de design pentru a dezvolta machete, reclame, rapoarte, logo-uri, ambalaje și multe altele, atractive din punct de vedere estetic.

Evaluare medie pentru acest șablon

Designerii grafici creează concepte vizuale cu scopul de a atrage interesul clienților prin intermediul unor modele digitale și fizice care folosesc de obicei grafică, imagini, artă și alte elemente vizuale. Deși designerii grafici pot folosi o varietate de instrumente pentru a-și crea desenele, toți designerii grafici trebuie să fie capabili să își folosească abilitățile artistice cel puțin ocazional pentru a crea desene, chiar dacă preferă să se bazeze pe abilitățile digitale și pe software-ul de design grafic.

Designer grafic CV

Designerii grafici vin cu experiențe educaționale și profesionale diferite, unii dintre ei deținând o diplomă în design grafic, iar alții reușind să aibă succes în ciuda faptului că nu au o pregătire formală în domeniul designului grafic.

Designerii grafici au o serie de responsabilități în funcție de specialitatea și locul de muncă. De obicei, aceștia se întâlnesc cu clienții sau cu art directors pentru a determina nevoile de design. Utilizând un software de design, aceștia vor combina imagini, ilustrații și text pentru a da viață unei idei. De asemenea, este posibil să fie nevoiți să își prezinte ideile și să încorporeze feedback-ul colegilor sau clienților în proiectele ulterioare.

O descriere tipică a postului de designer grafic poate include unele dintre aceste responsabilități:

  • Studiază briefurile de design și determină cerințele.
  • Consiliază clienții cu privire la strategiile de atragere a publicului țintă.
  • Identifică cele mai bune modalități de a ilustra și de a comunica viziunea clienților, respectând în același timp cele mai bune practici de design.
  • Creează modele folosind programe de ilustrare, editare foto și de machetare.
  • Selectează culori, imagini, tipografie și layout pentru materiale de comunicare, inclusiv site-uri web, logo-uri, semne, cărți, coperte de reviste, rapoarte anuale, reclame și postări în rețelele sociale.
  • Ilustrează concepte prin conceperea unor schițe de aranjare artistică, mărimea și stilul fonturilor și transmiterea spre aprobare.
  • Produce schițe pentru a fi analizate de client și efectuează revizuiri pe baza feedback-ului primit.
  • Colaborează cu clienții, directorii artistici și membrii echipei de creație, cum ar fi marketingul, vânzările și operațiunile comerciale, pe parcursul diferitelor faze ale unui proiect pentru a determina domeniul de aplicare și rezultatele proiectului.
  • Utilizează software de design grafic digital pentru a crea imagini grafice și machete de design care să comunice mesajele companiei și să obțină efecte artistice sau decorative, inclusiv o selecție de culori, imagini și fonturi.
  • Comunică desenele și conceptele clienților sau directorilor artistici înainte de a incorpora modificările recomandate de aceștia în desenele revizuite.
  • Testează elemente grafice pe diverse suporturi.
  • Modifică conceptele pe baza feedback-ului clientului și al părților interesate.
  • Asigură faptul că grafica și machetele finale sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual și conforme cu marca.
  • Revizuiește conceptelor grafice finale pentru erori înainte de publicare.
  • E la curent cu cele mai recente tendințe, instrumente și tehnologii de design.

Designer grafic CV

Cum trebuie structurat CV-ul tău de graphic design

Asemenea oricărui CV, CV-ul de designer grafic trebuie să respecte o anumită structură. Fiind vorba de o meserie vocațională, e indicat ca, pe lângă informațiile obligatorii, să incluzi și un portofoliu.

Iată ce trebuie să incluzi în CV-ul tău de graphic designer:

Date de contact

În antetul CV-ului, scrie cât mai lizibil numele și prenumele tău, funcția pe care o deții în prezent, adresa de mail și numărul de telefon.

Rezumatul CV-ului tău

În câteva fraze, prezintă pe scurt cele mai bune experiențe de muncă și abilități de până acum. Include cuvinte-cheie care corespund descrierii postului, cum ar fi „proiectarea experienței utilizatorului pentru marketing și publicitate” sau „procese și proceduri de producție tipografică”. De exemplu: „Grafician priceput și atent la detalii, cu experiență în toate aspectele producției de tipărituri, precum și în proiectarea experienței utilizatorului.”

Competențe profesionale

Deși ar trebui evidențiate atât hard skills cât și soft skills, cele hard ar trebui să fie principalul tău obiectiv. Menționează competența ta în aplicații precum Adobe Photoshop, Dreamweaver, Illustrator și MS PowerPoint. Include, de asemenea, orice abilități de codificare pe care le ai în domenii precum JAVA, CSS, HTML și DHTML și soft skills precum „orientat spre detalii”, „abordare de rezolvare a problemelor” și „spirit de echipă”.

Experiența profesională

În loc să enumeri fiecare sarcină pe care ai avut-o la locurile de muncă anterioare, prezintă doar realizările relevante care arată că te poți descurca la postul pentru care candidezi. De exemplu, pentru un post de designer grafic la o revistă, pune accentul pe proiectele de succes pentru presa scrisă și cuantifică-ți realizările. De exemplu, scrie „Am condus o echipă de 10 graficieni și am gestionat 27 de clienți simultan”, în loc să folosești afirmații vagi precum „am gestionat o echipă de designeri”. Cu cât vei fi mai specific, cu atât mai mult recrutorii îți vor înțelege capacitățile.

Educație

Menționează cele mai înalte acreditări academice ale tale – multe locuri de muncă în această profesie vor necesita cel puțin o diplomă în design grafic. Adaugă orice certificări relevante care să îți pună în valoare și mai mult expertiza în domeniul designului, cum ar fi certificarea în domeniul designului web sau certificarea Adobe Creative Suite.

💡TIPS & TRICKS: Modelele noastre de CV-uri te vor ajuta să scrii corect toate aceste informații.

Hard skills & soft skills pentru design grafic cv

E important ca în CV-ul tău să adaugi hard skills și soft skills. Acestea te vor ajuta să îți pui în evidență aptitudinile profesionale și personale.

Designer grafic CV

Hard skills

Aptitudini de proiectare

O bună înțelegere a principiilor de design este esențială pentru orice designer grafic. Pe parcursul muncii lor, aceștia vor folosi în mod strategic diferite elemente pentru a transmite mesajele dorite. Designerii grafici trebuie să știe cum să îmbine liniile, culoarea, forma, spațiul, textura, tipografia, scara, dominanța și accentul și armonia pentru a crea design-uri atractive din punct de vedere vizual și bine structurate.

Ideația

Cunoscută și sub numele de generare de idei, ideația este procesul creativ de generare, dezvoltare și comunicare de idei noi. Acesta este primul lucru pe care un designer grafic va trebui să îl facă atunci când începe un nou proiect. Idealizarea implică câteva etape: cercetare, dezvoltare, evaluare și aplicare.

Există multe tehnici și abilități pe care designerii grafici le folosesc pentru procesul de ideație. Două exemple sunt planșele de ambianță și miniaturile. Planșele de inspirație sunt o colecție de elemente vizuale folosite pentru a explora noi idei și pentru a comunica tonul sau direcția unui proiect. Miniaturile sunt schițe rapide, aproximative, care reprezintă aspectul unui design, inclusiv elemente cheie precum imagini, titluri și texte.

Branding

Deseori, designerii grafici construiesc sau mențin brandingul pentru clientul sau angajatorul lor. Atunci când lucrează cu un brand, ei au nevoie de o înțelegere aprofundată a ceea ce face ca acel brand să fie unic. Apoi, ei trebuie să dea viață acelui brand prin intermediul logo-urilor, culorilor, tipografiei, ilustrațiilor, fotografiilor, elementelor grafice și multe altele. Designerii grafici ar trebui să fie capabili să creeze lucrări care să fie consecvente pe toate platformele și care să se adreseze publicului potrivit.

Tipografie

Tipografia este unul dintre cele mai importante elemente ale designului grafic. Tipografia potrivită poate crea semnificații și poate invoca sentimente, în timp ce tipografia greșită poate distrage atenția sau poate respinge clienții. Designerii grafici trebuie să fie pricepuți în toate domeniile, de la selectarea fontului potrivit pentru un proiect până la tipărire, kerning, tracking și leading.

Proiectarea pentru imprimare

În timp ce designul digital este în creștere rapidă, designul pentru imprimare este încă o abilitate utilă de știut. Designerii grafici ar trebui să fie familiarizați cu marcajele de tăiere, de decupare și de pliere. De asemenea, trebuie să cunoască bine diferitele formate de fișiere și sisteme de culori, precum și dimensiunile, gramaj și stocurile de hârtie.

Proiectare UX și UI

Competențele UX și UI pot ajuta designerii grafici să își îmbunătățească munca și să rămână competitivi în domeniu. Prin înțelegerea UX și UI, designerii grafici pot crea proiecte care sunt atât atractive din punct de vedere vizual, cât și funcționale. Designerii grafici pot lucra uneori îndeaproape cu designerii UX și UI, astfel încât înțelegerea elementelor fundamentale le va permite să colaboreze și să comunice mai bine cu membrii echipei.

Tehnologie

Designerii grafici lucrează cu o varietate de instrumente ca parte a activității lor zilnice, așa că vor trebui să stăpânească anumite programe de design grafic. Unele dintre tehnologiile cu care designerii grafici ar trebui să fie familiarizați includ: Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe After Effects și Sketch. Designerii grafici care proiectează pentru web ar beneficia, de asemenea, de învățarea codării și de cunoașterea limbajelor de programare, cum ar fi HTML și CSS, precum și a sistemelor de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress.

Soft skills

Creativitate

Designerii grafici au în mod constant sarcina de a dezvolta idei noi și unice. Proiectele pe care le creează trebuie să capteze atenția oamenilor și, în același timp, să comunice un mesaj dorit, ceea ce necesită multă gândire creativă.

Aptitudini de comunicare

Designul grafic reprezintă comunicare vizuală, astfel încât abilitățile de comunicare se află în centrul activității unui designer grafic. Nu numai că trebuie să comunice idei prin desenele lor, dar designerii grafici trebuie să comunice și cu colegii și clienții. Uneori, este posibil ca designerii să fie nevoiți să explice o decizie sau o rațiune de design unor persoane care nu au cunoștințe de design. În plus, ei vor avea nevoie de abilități de comunicare atât în scris, cât și verbală pentru propuneri și prezentări.

Strategie

Designerii grafici sunt gânditori strategici – ei trebuie să ia în considerare modul în care anumite elemente de design funcționează împreună și cum să transmită cel mai bine sensul, respectând în același timp standardele de design. Acest lucru implică efectuarea de studii de piață, brainstorming, thumbnailing, dezvoltarea de idei și evaluarea modelelor.

Rezolvarea problemelor

Gândește-te la un brief de design ca la o problemă: un client are nevoie să comunice ceva, iar designul potrivit va rezolva problema acestuia. Designerii grafici folosesc abilitățile de rezolvare a problemelor pe tot parcursul procesului de design. Acest lucru poate implica rezolvarea problemelor de design sau revizuirea designului pentru a satisface nevoile clientului.

Gestionarea timpului

Designerii grafici lucrează adesea la mai multe proiecte în același timp și pot avea de-a face cu termene limită de la mai mulți clienți diferiți. Designerii grafici trebuie să fie capabili să echilibreze volumul de muncă și să prioritizezeze proiectele.

💡TIPS & TRICKS: Urmărește șabloanele noastre de CV-uri pentru a include toate aceste detalii.

Designer grafic CV

Care este diferența dintre designul grafic și designul UX și UI?

Designul grafic se referă la designul vizual al unui produs. Designul UX se referă la experiența generală pe care o are un utilizator cu un produs. Designul UI se referă la elementele vizuale cu care interacționează un utilizator. Aceste trei forme de design sunt conectate în multe feluri, dar fiecare are un domeniu de interes diferit.

Designerii grafici comunică idei sau mesaje prin intermediul designului vizual. Aceștia selectează și aranjează elementele de design pentru a crea lucrări atractive din punct de vedere vizual pentru print, web sau multimedia. Designul grafic se concentrează în primul rând pe modul în care arată ceva. Prin combinarea elementelor potrivite, designul grafic poate evoca anumite emoții și sentimente.

Designul UX se concentrează pe logica și structura produselor cu care interacționează utilizatorii. Aceasta poate include aplicații web sau mobile sau software. Designerii UX aplică abordări de design centrate pe utilizator pentru a crea experiențe care sunt funcționale și plăcute. Prin intermediul analizei concurenței, interviurilor cu utilizatorii, a persoanelor utilizatorilor, a wireframing-ului și a fluxurilor de călătorie, designerii UX creează experiențe ușor de utilizat.

Similar cu designul grafic, designul UI se ocupă de experiențele vizuale, dar se concentrează pe elementele cu care interacționează utilizatorii. Aceasta include butoanele, schema de culori, câmpurile de introducere a formularelor, animațiile și meniurile derulante. Designerii UI preiau cadrul și wireframe-urile create de designerii UX și le transformă în livrabile vizuale înainte de a le preda echipei de dezvoltare.

Designer grafic CV

Tips & Tricks pentru CV-ul tău de designer grafic

Pentru a avea un CV de graphic designer de succes, e esențial să ții cont de câteva tips & tricks care te vor ajuta:

  • Corectează greșelile gramaticale și ai grijă să formatezi CV-ul astfel încât să aibă un aspect plăcut și să fie ușor de parcurs.
  • Folosește verbe de acțiune.
  • Menționează certificări relevante. Include cursuri de formare în domenii precum Adobe Photoshop, Flash, Illustrator, PowerPoint, Dreamweaver și HTML, precum și orice formare pe care ai avut-o în domeniul managementului de proiect.
  • Nu uita să adaugi hard skills și soft skills în design grafic cv.
  • Ai grijă ca CV-ul tău să nu fie prea lung. Limitează documentul la o singură pagină și concentrează-te doar pe cele mai dezirabile hard skills și soft skills pe care le a, precum și pe cele mai bune realizări profesionale, mai degrabă decât pe o listă de sarcini de lucru.
  • Nu folosi același CV pentru fiecare loc de muncă. Munca de design grafic variază foarte mult, în funcție de nevoile companiei. Adaptează-ți CV-ul pentru fiecare post și pentru fiecare loc de muncă pentru care candidezi, în loc să trimiți un document „unic”. Parcurge întotdeauna descrierea postului pentru a identifica nevoile și cerințele individuale ale fiecărui angajator și personalizează-ți CV-ul pentru a te potrivi cât mai bine abilitățile și experiențele cu aceste nevoi.
💡TIPS & TRICKS: Nu uita că șabloanele noastre de CV-uri te vor ajuta să structurezi toată această informație.

Întrebări frecvente

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba de un job de designer grafic.

Care este responsabilitatea unui graphic designer?

Un graphic designer aduce o cunoaștere aprofundată a designului grafic și a elementelor și principiilor de design grafic, precum și abilitățile software necesare pentru a utiliza programele de editare de birou și de imagine. De asemenea, un grafician va fi familiarizat cu pregătirea fișierelor pentru a fi utilizate de alte persoane, fie că este vorba de tipografii sau de furnizori de găzduire online, asigurând astfel o producție fără probleme a comunicării dvs. finite.

Ce face, de fapt, un designer grafic?

Un designer este un comunicator al ideii, produsului și soluției tale către lume.

Cu o pregătire sau experiență de comunicator vizual și de rezolvare a problemelor, un designer va combina conținutul cu elemente de culoare, tipografie, linie, spațiu, formă și echilibru pentru a crea o piesă de comunicare finită.

Designerii grafici pot lucra de acasă?

Deoarece cea mai mare parte a activității de design grafic se realizează în format digital, designerii grafici pot lucra de acasă. Designerii grafici nu sunt limitați să lucreze în anumite locații, ci pot lucra de acasă și pot obține un venit bun.

Articole similare