CV ul unui inginer șef | Scrie cel mai bun CV

Inginerii șefi sunt conducători care supraveghează o echipă de ingineri și proiectele acesteia. Dacă aplici pentru acest rol, comunicarea aptitudinilor și a acreditărilor tale este un aspect important al procesului de căutare a unui loc de muncă.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Înțelegerea modului în care evidențiezi de ce ești potrivit pentru acest post te poate ajuta să compui un CV eficient și concis care să îți crească șansele de a fi invitat la un interviu.

În acest articol, trecem în revistă cinci tipuri de manageri ingineri, un exemplu de CV de manager inginer și șapte pași pentru a îți redacta propriul CV.

CV ul unui inginer șef

Tipuri de inginer manager

Există cinci tipuri de manageri ingineri pe care le poți urmări, acestea sunt:

Inginer tehnic

Acest manager de inginerie ghidează echipa de ingineri și direcția tehnică a produsului. Persoanele cu acest rol pot scrie cod și se pot concentra pe direcția arhitecturală și pe datoria tehnică.

Inginer șef

Managerii din acest rol se pot concentra mai mult pe supravegherea mediului de lucru și pe încurajarea dezvoltării profesionale a membrilor echipei. Aceștia pot gestiona, de asemenea, părțile interesate și riscurile proiectului.

Inginer de livrări

Persoanele cu rol de manager de inginerie de livrare pot pregăti rapoarte de stare și pot participa la diverse întâlniri. În plus, se concentrează pe colaborarea cu părțile interesate și pe pregătirea foilor de parcurs pentru livrare.

Inginer de produs

Aceste persoane fac brainstorming, organizează și se pregătesc pentru proiectele viitoare. Ei petrec timp semnificativ cu părțile interesate și cu utilizatorii finali mai mult decât echipa lor de inginerie pentru a se asigura că proiectele lor îndeplinesc nevoile și obiectivele clientului.

Inginer coordonator

Acest rol de inginer este destinat companiilor mari care cer ca managerii de inginerie să aibă proprii manageri. Faptul de a avea un inginer coordonator poate crește productivitatea și calitatea muncii din partea echipelor.

CV ul unui inginer șef

Cum trebuie să arate un cv de inginer

Iată câțiva pași care te vor ajuta să îți pregătești CV-ul pentru un post de manager inginer:

Alege un format de CV

Primul pas în scrierea unui CV eficient este determinarea formatului care va organiza și va prezenta cel mai bine informațiile tale. Multe formate de CV te pot ajuta să subliniezi diverse domenii ale experienței, abilităților sau educației tale, iar alegerea celui potrivit pentru tine poate direcționa managerul care face angajarea către cele mai importante sau impresionante informații.

Acestea sunt trei formate de CV pe care le poți alege:

  • Funcțional: Un CV funcțional pune în evidență competențele și abilitățile tale relevante. Acest format funcționează cel mai bine pentru cei cu calificări solide, dar cu o secțiune de experiență profesională scurtă sau inconsistentă.
  • Cronologic: Acest format de CV este util dacă ai o secțiune de experiență profesională lungă și stabilă. Acesta enumeră experiența ta în ordine cronologică inversă, permițându-ți să evidențiezi experiența ta și responsabilitățile anterioare.
  • Combinat: Un CV cu o structură combinată se poate concentra pe experiența de muncă și pe abilități, dar lasă un spațiu minim pentru informații suplimentare, cum ar fi voluntariatul sau detalii despre educație. Este o opțiune valoroasă dacă faci o schimbare de carieră sau dacă ai o experiență profesională disparată.

Enumeră informațiile tale de contact

În partea de sus a CV-ului, trece informațiile tale de contact. Include numele complet, numărul de telefon, adresa de e-mail și locația. Locația ta include orașul în care locuiești. Această secțiune este vitală, deoarece echipa de angajare o poate folosi pentru a te contacta pentru un interviu. Dacă ai conturi profesionale de social media, bloguri sau site-uri web, poți include și un link aici.

Elaborează un rezumat profesional concis

Rezumatul profesional este o secțiune scurtă care spune echipei de angajare cine ești și ce fel de experiență ai avut în carieră. În două-trei propoziții, acesta poate evidenția de ce ai putea fi candidatul potrivit pentru postul respectiv. Scopul principal al unui rezumat profesional este de a atrage atenția managerului de recrutare și de a-l încuraja să citească restul CV-ului tău.

Pentru a redacta o declarație rezumativă concisă, discută detalii precum câți ani ai în industrie, ce tip de experiență în gestionarea echipelor ai sau care dintre abilitățile tale sunt cele mai puternice. De asemenea, poți include elemente precum realizările pe care le-ai obținut sau modul în care vei ajuta compania dacă te angajează. Nu uita să consulți modelele noastre de CV.

Detaliază-ți experiența profesională

Deoarece managerii ingineri pot avea multe sarcini specializate, secțiunea privind experiența profesională poate fi deosebit de importantă. Aceasta îți permite să îți prezinți pozițiile anterioare și responsabilitățile pe care le-ai îndeplinit. Un manager care face angajări poate folosi aceste informații pentru a determina dacă ești potrivit pentru acest rol.

Pentru fiecare rubrică, include titlul postului tău, durata angajării, numele și locația angajatorului și o listă a sarcinilor pe care le-ai îndeplinit în perioada în care ai ocupat acel rol. Este util să folosești un limbaj concis și puternic atunci când îți descrii responsabilitățile. Dacă ești angajat în prezent, folosește verbe la timpul prezent pentru a îți descrie responsabilitățile și încorporează verbe la timpul trecut pentru posturile anterioare.

CV ul unui inginer șef

Include abilitățile tale de inginer sef

În timp ce secțiunea privind experiența profesională îți permite să arăți responsabilitățile pe care le gestionezi, secțiunea privind competențele este o oportunitate de a îți prezenta abilitățile unice sau relevante. Acestea pot include abilități dificile sau tehnice, cum ar fi familiaritatea cu echipamentele sau înțelegerea unui limbaj de codare. De asemenea, poți adăuga capacități soft, cum ar fi abilitățile de colaborare și de conducere. În plus, analizează descrierea postului pentru a include cuvinte-cheie corespunzătoare competențelor, ceea ce poate ajuta CV-ul tău să capteze atenția unui recrutor sau a unei companii și să treacă prin sistemele de urmărire a candidaților care scanează CV-urile în mod automat pentru cuvinte-cheie specifice.

Competențe hard

Recrutorii de manageri în domeniul ingineriei caută candidați care au abilitățile tehnice necesare pentru a fi la curent cu activitatea de inginerie a echipei lor și pentru a contribui la aceasta.

  • Competențe de codificare pentru a fi la curent cu procesele de inginerie, limbajele de codificare și metodologiile pe care echipa ta le va folosi pentru a îndeplini sarcini și a rezolva probleme. Așadar, includeți în CV-ul tău experiența anterioară în domeniul ingineriei software sau alte experiențe tehnice, precum și limbajele de codare pe care le stăpânești și instrumentele pe care le utilizezi.
  • Competențe de proiectare de sisteme necesare pentru a proiecta sisteme scalabile care pot rezista la un trafic ridicat. Va trebui să ieidecizii legate de eficiență, creștere și performanță. Așadar, asigură-te că orice experiență pe care o ai în proiectarea de sisteme este vizibilă în CV-ul tău.
  • Abilități de analiză a datelor pentru a defini indicatorii de succes și a te asigura că obiectivele sunt atinse. Acest lucru înseamnă să te simți confortabil să folosești datele pentru a lua decizii cruciale în conformitate cu obiectivele de afaceri. Poți demonstra acest lucru în CV-ul tău prin cuantificarea succesului în proiectele anterioare în ceea ce privește parametrii cheie.

Competențe soft

Pe lângă aptitudinile practice, managerii de inginerie au nevoie de aptitudini transversale pentru a gestiona echipe de ingineri software și pentru a rămâne organizați în timp ce jonglează cu proiecte complexe.

  • Competențe de management de proiect necesare pentru a executa proiecte complexe, multidisciplinare, de la început până la sfârșit. Acesta este mai degrabă un set de aptitudini cuprinzător decât o competență specifică, așa că iată câteva dintre cele mai importante componente pe care trebuie să le incluzi în CV-ul tău: utilizarea unor metodologii precum Agile, Waterfall etc., stabilirea priorităților, gestionarea programelor și a termenelor limită, alocarea resurselor și urmărirea și raportarea progreselor.
  • Abilități de gestionare a oamenilor, pentru a elimina obstacolele și a permite echipei tale să facă cea mai bună treabă. La fel ca în cazul managementului de proiecte și programe, gestionarea oamenilor necesită o colecție de competențe, așa că iată care sunt cele mai importante pe care ar trebui să le evidențiezi: motivarea unei echipe, îndrumarea altora, păstrarea raporturilor directe, angajarea bună și menținerea culturii de companie a organizației.
  • Abilități de conducere pentru a duce proiectele mai departe și a influența oamenii chiar și atunci când nu aveți autoritate asupra lor. Dacă nu ai multe exemple puternice de leadership din experiența de muncă, dai dovezi de leadership în secțiunea extracurriculară a CV-ului tău. De asemenea, poți evidenția abilități conexe, cum ar fi mentalitatea de proprietate, confortul în fața ambiguității etc.

Evidențiază-ți educația și certificările

Este benefic să creezi o nouă secțiune pentru a îți evidenția trecutul educațional. Include tipul de diplomă pe care o deții și institutul care a eliberat-o. În calitate de inginer manager, este posibil să ai o diplomă avansată pentru a demonstra organizațiilor că poți conduce alți ingineri și că îți poți îndeplini eficient responsabilitățile profesionale. Unele diplome pe care le obțin managerii de ingineri includ:

  • Diplomă de licență în inginerie
  • Diplomă de licență în arhitectură
  • Diplomă de master în management în inginerie

După studii, dacă ai sau obții în prezent o certificare, creează o nouă secțiune pentru a o evidenția. Include titlul certificării, numele organizației gazdă și anul în care ai primit-o sau în care expiră acreditările. Dacă ești în prezent în curs de obținere a unei certificări sau a unei alte diplome, poți menționa acest lucru împreună cu data preconizată de absolvire. Aceste cunoștințe suplimentare pot arăta dedicarea ta în carieră și te pot diferenția de alți candidați.

Studiază compania țintă și descrierea postului

Înainte de a începe să îți scrii sau să îți editezi CV-ul, sfatul nostru este să faci câteva cercetări.

Găsește specificația postului, citește-o cu atenție și folosește-o pentru îți modela CV-ul în următoarele moduri:

În primul rând, află ce tip de manager de inginerie caută descrierea postului. Ce competențe de management în domeniul ingineriei vor fi cele mai importante pentru acest rol? Pregătește-te să îți adaptezi conținutul CV-ului în consecință.

CV ul unui inginer șef

Concentrează-te asupra câtorva dintre responsabilitățile din descrierea postului pe care le consideri cele mai importante. Caută exemple specifice din trecutul tău care să demonstreze experiența de a face același lucru sau ceva foarte asemănător. Găsește cifrele care să le susțină, acolo unde este posibil, astfel încât să fii pregătit să includeți aceste informații în secțiunea de experiență profesională mai târziu.

Notează limbajul folosit în descrierea postului, astfel încât să poți, acolo unde este cazul, să potrivești verbe și fraze specifice.

Editează și corectează temeinic

Înainte de a îți trimite CV-ul, editează-l și corectează-l. Acest lucru îți permite să găsești zonele de îmbunătățire, inclusiv să remediezi greșelile gramaticale sau de ortografie. Prezentarea unui CV îngrijit, fără erori, poate comunica echipei de angajare că ești atent la detalii și pasionat de calitate.

Poți cere prietenilor, rudelor sau colegilor să îți revizuiască CV-ul sau poți folosi un program online de editare a CV-urilor. Există, de asemenea, programe de verificare gramaticală care te pot ajuta să îți îmbunătățești claritatea și să eviți greșelile gramaticale și de ortografie.

De ce este importantă scrierea unui CV eficient?

CV-urile sunt importante pentru că sunt esențiale pentru a îți arăta calificările pentru un loc de muncă în cadrul aplicației tale. Iată câteva dintre beneficiile unui CV eficient:

Captează atenția cititorului

Înainte ca CV-ul tău să îți pună în evidență valoarea, trebuie să câștige atenția cititorului suficient de mult pentru a-l încuraja să continue să-l parcurgă. O estetică simplă, dar impresionantă și detalii concise pot face ca un CV eficient să se distingă în fața unui specialist în angajare.

Subliniază competențele și experiența

Managerii de angajare caută candidați calificați și adesea caută să ofere organizației lor o persoană pregătită să își asume responsabilitățile postului fără o educație sau o pregătire substanțială. Prin evidențierea experienței și a abilităților tale, CV-ul tău poate sublinia unei companii că sunteți persoana potrivită.

Comunică valoarea ta unică

În funcție de post, echipa de angajare poate lua în considerare mai mulți candidați în afară de tine. Acest lucru face ca CV-ul tău să fie esențial, deoarece este un instrument pe care îl poți folosi pentru a arăta cum ești unic.

Încurajează managerii de angajare să programeze interviuri

Scopul unui CV este să te reprezinte suficient de bine pentru ca echipa de angajare să te contacteze pentru a planifica un interviu. Știi că este eficient atunci când documentul tău te face să avansezi în procesul de angajare.

Întrebări frecvente

Mai jos vom vedea care sunt cele mai frecvente întrebări în ceea ce privește un CV de inginer șef.

Cum elaborezi un rezumat profesional concis?

Rezumatul profesional este o secțiune scurtă care spune echipei de angajare cine ești și ce fel de experiență ai avut în carieră. În două-trei propoziții, acesta poate evidenția de ce ai putea fi candidatul potrivit pentru postul respectiv.

Scopul principal al unui rezumat profesional este de a atrage atenția managerului de recrutare și de a-l încuraja să citească restul CV-ului tău.

Pentru a redacta o declarație rezumativă concisă, discută detalii precum câți ani ai în industrie, ce tip de experiență în gestionarea echipelor ai sau care dintre abilitățile tale sunt cele mai puternice. De asemenea, poți include elemente precum realizările pe care le-ai obținut sau modul în care vei ajuta compania dacă te angajează.

Cum alegi un format de CV pentru noul loc de muncă?

Primul pas în scrierea unui CV eficient este determinarea formatului care va organiza și va prezenta cel mai bine informațiile tale. Multe formate de CV te pot ajuta să subliniezi diverse domenii ale experienței, abilităților sau educației tale, iar alegerea celui potrivit pentru tine poate direcționa managerul care face angajarea către cele mai importante sau impresionante informații.

Acestea sunt trei formate de CV pe care le poți alege:

Funcțional: Un CV funcțional pune în evidență competențele și abilitățile tale relevante. Acest format funcționează cel mai bine pentru cei cu calificări solide, dar cu o secțiune de experiență profesională scurtă sau inconsistentă.

Cronologic: Acest format de CV este util dacă ai o secțiune de experiență profesională lungă și stabilă. Acesta enumeră experiența ta în ordine cronologică inversă, permițându-ți să evidențiezi experiența ta și responsabilitățile anterioare.

Combinat: Un CV cu o structură combinată se poate concentra pe experiența de muncă și pe abilități, dar lasă un spațiu minim pentru informații suplimentare, cum ar fi voluntariatul sau detalii despre educație. Este o opțiune valoroasă dacă faci o schimbare de carieră sau dacă ai o experiență profesională disparată.

În partea de sus a CV-ului, trece informațiile tale de contact. Include numele complet, numărul de telefon, adresa de e-mail și locația. Locația ta include orașul în care locuiești. Această secțiune este vitală, deoarece echipa de angajare o poate folosi pentru a te contacta pentru un interviu. Dacă ai conturi profesionale de social media, bloguri sau site-uri web, poți include și un link aici.

Cum îți evidențiezi educația și certificările?

Este benefic să creezi o nouă secțiune pentru a îți evidenția trecutul educațional. Include tipul de diplomă pe care o deții și institutul care a eliberat-o. În calitate de inginer manager, este posibil să ai o diplomă avansată pentru a demonstra organizațiilor că poți conduce alți ingineri și că îți poți îndeplini eficient responsabilitățile profesionale. Unele diplome pe care le obțin managerii de ingineri includ:

  • Diplomă de licență în inginerie (cu focus pe domeniul de activitate)
  • Diplomă de licență în arhitectură (cu focus pe arhitectura lucrărilor)
  • Diplomă de master în management în inginerie

După studii, dacă ai sau obții în prezent o certificare, creează o nouă secțiune pentru a o evidenția. Include titlul certificării, numele organizației gazdă și anul în care ai primit-o sau în care expiră acreditările. Dacă ești în prezent în curs de obținere a unei certificări sau a unei alte diplome, poți menționa acest lucru împreună cu data preconizată de absolvire. Aceste cunoștințe suplimentare pot arăta dedicarea ta în carieră și te pot diferenția de alți candidați.

Cum trebuie să îți pui în evidență competențele?

În timp ce secțiunea privind experiența profesională îți permite să arăți responsabilitățile pe care le gestionezi, secțiunea privind competențele este o oportunitate de a îți prezenta abilitățile unice sau relevante. Acestea pot include abilități dificile sau tehnice, cum ar fi familiaritatea cu echipamentele sau înțelegerea unui limbaj de codare. De asemenea, poți adăuga capacități soft, cum ar fi abilitățile de colaborare și de conducere. În plus, analizează descrierea postului pentru a include cuvinte-cheie corespunzătoare competențelor, ceea ce poate ajuta CV-ul tău să capteze atenția unui recrutor sau a unei companii și să treacă prin sistemele de urmărire a candidaților care scanează CV-urile în mod automat pentru cuvinte-cheie specifice.

Competențe hard

Recrutorii de manageri în domeniul ingineriei caută candidați care au abilitățile tehnice necesare pentru a fi la curent cu activitatea de inginerie a echipei lor și pentru a contribui la aceasta.

1. Competențe de codificare pentru a fi la curent cu procesele de inginerie, limbajele de codificare și metodologiile pe care echipa ta le va folosi pentru a îndeplini sarcini și a rezolva probleme. Așadar, includeți în CV-ul tău experiența anterioară în domeniul ingineriei software sau alte experiențe tehnice, precum și limbajele de codare pe care le stăpânești și instrumentele pe care le utilizezi.

2. Competențe de proiectare de sisteme necesare pentru a proiecta sisteme scalabile care pot rezista la un trafic ridicat. Va trebui să ieidecizii legate de eficiență, creștere și performanță. Așadar, asigură-te că orice experiență pe care o ai în proiectarea de sisteme este vizibilă în CV-ul tău.

3. Abilități de analiză a datelor pentru a defini indicatorii de succes și a te asigura că obiectivele sunt atinse. Acest lucru înseamnă să te simți confortabil să folosești datele pentru a lua decizii cruciale în conformitate cu obiectivele de afaceri. Poți demonstra acest lucru în CV-ul tău prin cuantificarea succesului în proiectele anterioare în ceea ce privește parametrii cheie.

Competențe soft

Pe lângă aptitudinile practice, managerii de inginerie au nevoie de aptitudini transversale pentru a gestiona echipe de ingineri software și pentru a rămâne organizați în timp ce jonglează cu proiecte complexe.

1. Competențe de management de proiect necesare pentru a executa proiecte complexe, multidisciplinare, de la început până la sfârșit. Acesta este mai degrabă un set de aptitudini cuprinzător decât o competență specifică, așa că iată câteva dintre cele mai importante componente pe care trebuie să le incluzi în CV-ul tău: utilizarea unor metodologii precum Agile, Waterfall etc., stabilirea priorităților, gestionarea programelor și a termenelor limită, alocarea resurselor și urmărirea și raportarea progreselor.

2. Abilități de gestionare a oamenilor, pentru a elimina obstacolele și a permite echipei tale să facă cea mai bună treabă. La fel ca în cazul managementului de proiecte și programe, gestionarea oamenilor necesită o colecție de competențe, așa că iată care sunt cele mai importante pe care ar trebui să le evidențiezi: motivarea unei echipe, îndrumarea altora, păstrarea raporturilor directe, angajarea bună și menținerea culturii de companie a organizației.

3. Abilități de conducere pentru a duce proiectele mai departe și a influența oamenii chiar și atunci când nu aveți autoritate asupra lor. Dacă nu ai multe exemple puternice de leadership din experiența de muncă, dai dovezi de leadership în secțiunea extracurriculară a CV-ului tău. De asemenea, poți evidenția abilități conexe, cum ar fi mentalitatea de proprietate, confortul în fața ambiguității etc.

Deoarece managerii ingineri pot avea multe sarcini specializate, secțiunea privind experiența profesională poate fi deosebit de importantă. Aceasta îți permite să îți prezinți pozițiile anterioare și responsabilitățile pe care le-ai îndeplinit. Un manager care face angajări poate folosi aceste informații pentru a determina dacă ești potrivit pentru acest rol.

Pentru fiecare rubrică, include titlul postului tău, durata angajării, numele și locația angajatorului și o listă a sarcinilor pe care le-ai îndeplinit în perioada în care ai ocupat acel rol. Este util să folosești un limbaj concis și puternic atunci când îți descrii responsabilitățile. Dacă ești angajat în prezent, folosește verbe la timpul prezent pentru a îți descrie responsabilitățile și încorporează verbe la timpul trecut pentru posturile anterioare. Află din modelele noastre de CV-uri sfaturi utile.

Articole similare