Cea mai grea problemă din viața oricărui stomatolog după ce iși termină studiile este cu siguranță obținerea unui loc de muncă. Știai că cel mai important lucru când cauți un loc de muncă este CV-ul? Cu un Currciculum Vitae (CV) care să descrie concis și exact ceea ce reprezinți, poți ajunge să lucrezi în cabinetul de stomatologie mult dorit. În acest articol vom vorbi despre cum poți produce cel mai bun CV de stomatolog pentru a obține jobul ideal.
Exemplu de CV stomatolog
Medic Stomatolog
Brașov, România
0771463900
emiliavasile@gmail.com
Sumar
Medic Stomatolog cu 6 ani experiență în manopere, profilaxie, odontoperapie restauratoare, paradontologie și protetică (analog și digital). O fire calmă și motivată, iubesc să ajut pacienții să obțină zambetul mult dorit și doresc să îmi duc cariera la un alt nivel și să mă specializez pe endodontie microscopică.
Experientă Profesională
- Clinica HappySmile – 6 ani: Am supervizat o echipă de medici stomatologi și am profesat lângă ei. Am ajutat la examinarea pacienților și oferit investigații clinice și imagistice de înaltă calitate cu aparatură de ultimă generație. Am asistat cu controlul periodic al pacienților și am aplicat tratamente.
Educație și Formare
- Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilă București – Diplomă Medic Denitist (2016-2020)
- Diplomă de Bacalaureat – Colegiul Național Meșotă Brașov (2012-2016)
- Curs “Raportarea la Psihic si Beneficiile Psihologice ale Ințelegerii Nevoilor Pacienților” (2020-2020)
Limbi Străine Cunoscute
Limba Romană – Nivel Nativ
Limba Engleză – Nivel Avansat
Limba Spaniolă – Nivel Mediu
Limba Franceză – Nivel Mediu
Aptitudini şi competenţe personale
- Capacitatea de a comunica constructiv in situații sociale (a tolera puncte de vedere, a conștientiza responsabilitatea individuală și colectivă).
- Capacitatea de a creea încredere și empatie in alți indivizi.
- Capacitatea de a utiliza și manipula instrumente tehnologice medicale.
- Capacitatea de a recunoaște trăsaturile esențiale ale domenilor studiate.
Alte Competente Profesionale & Caracteristici
Capacitatea de a lucra în echipă, cunoștinte calculator (Word, Excel, Access), Photoshop, Illustrator, fire motivată și determinată, comunicativă.
Permis de Conducere
Categoria B
Hobby-uri
Muzică: Pot cânta la o varietate de instrumente, inclusiv acordeon, fluier și chitară.
Travelling: Am vizitat aproape întreaga Europa, Asia, Statele Unite și America de Sud.
Sport: Yoga, fotbal, înot, scufundări și alergare cu câinele meu.
Referințe
- Dr. Vlădau Mircea
0771467865
Strada Nicopole 34, Iași 500194 - Dr. Laura Galoș
0368404400
Strada George Barițiu 54, Ap 24, București 2003
Tarife și salarii pentru dentiști
Un salariu de dentist proaspăt ieșit din rezidențiat în Romania poate ajunge până la 10.000 de lei și începe de la 4000-5000 lei. Aceste numere depind de cabinetul ales, numărul de clienți și responsabilitatea pe care o ai.
Cum se scrie un CV de dentist
Dacă ca în exemplul de CV de Stomatolog de mai sus, dorești să pui în vedere cele mai importante aspecte pe care le ai trebuie să ai în minte niște principii. Mai jos, vom enumera toate lucrurile pe care trebuie să le cunoști cand decizi să construieși un CV care să iți propulseze cariera la un alt nivel.
Layout
Primul lucru pe care îl va observa un angajator cand iți va analiza CV-ul este așezarea în pagină. Este important ca CV-ul tău să fie lizibil și aranjat corespunzător în pagină. Regulile pe care trebuie să le ții minte sunt:
- Ai grijă ca totul să fie aliniat și bine structurat.
- Menține propozițile scurte și la obiect.
- Respectă regulile gramaticale și ai grijă să pui toate semnele de punctuație.
- Folosește titluri și cuvinte boldate.
Titlu și informații de contact
Primul aspect cu care vei începe mereu este titlul CV-ului și informațiile tale de contact. Așa angajatorul va știi a cui este CV-ul și cum te poate contacta cat mai ușor. Adresa de email și numărul de telefon nu trebuie să lipsească din aceasta rubrică dar poți introduce și alte căi de comunicare daca le consideri necesare, atâta timp cat sunt profesionale.
De multe ori, este bine să incluzi și o poză cu tine pentru a spori șansele de a fi chemat la un interviu. Oamenii preferă să asocieze cuvintele cu o persoană mai mult decat să iși imagineze cum ar putea aceasta să arate.
Demonstrează-ți experiența ca dentist
Aici este partea cea mai importantă a CV-ului din punct de vedere al conținutului. Vrei să te asiguri că relatezi absolut toate experienețele tale ce au legătură cu jobul dorit. Regula de bază este să sumarizezi pe cat se poate toate atribuțiile pe care le-ai avut și orice alt aspect ce consideri important. Iată niște exemple ce le poți utiliza în CV-ul tău:
- Am oferit servicii de înaltă calitate în acest cabinet sub îndrumarea altor medici cu experiență. Am asistat la montarea aparatelor dentare, instalarea de noi danturi și dertatraje.
- Consider că la acest job am învățat să pun preț cât mai mare pe profesionalism și pe comunicarea între doctor și pacient. Pe langă asta, am deprins și importanța lucrului în echipă și mi-am dezvoltat pasiunea de dispozitive pentru albirea dinților
Al doilea exemplu se adresează personalelor ce poate nu au avut suficiente atribuții cat sa le listeze, dar pot relata ce au învățatat de la job și cum pot pune în practică la urmatoarele slujbe.
Dacă nu aveți experiență…
Dacă nu ai suficientă experiență și nu ai idee ce poți scrie în această secțiune, secretul este să te bazezi pe celălalte secțiuni unde poți detalia mai mult ce ai învățat la universitate și ce cursuri ai urmat. Poți să extinzi faptul că ai o pasiune enormă pentru învățare și deși nu ai experiență, ești extrem de încantat să profesezi. De multe ori angajatorii sunt mai mult interesați de atitudinea pe care o are un angajat față de experiență.
Educație: cum să vă ilustrați pregătirea academică
Pregătirea academică este o secțiune extrem de importantă ce nu poate lipsi din CV-ul niciunui dentist. În această categorie va trebui să prezinți toate unitățile de învățămant ce corespund profesiei și ai putea să detaliezi cum au fost anii de studiu și cum ai ajuns să deprinzi anumite diplome. Mai jos ai două exemple de cum poți să iți prezinți activitatea academică într-un mod amplu.
- Universitatea Carol Davila Bucuresti (4 ani) – Pe perioada facultății am participat la multe laboratoare opționale de unde am deprins cunoșințe avansate de imagistică și despre montatul plombelor.
- Locul I – Concursul Național de Medicină Dentară Deva – Diplomă obținută pentru caștigarea concursului anual ce are în vedere cunoștințele de bază în domeniul dentar.
În funcție de activatatățiile pe care le-ai desfășurat în perioada academică, poți detalia cat mai mult pentru a-ți impresiona angajatorul. A deveni stomatolog este un angajament pe termen lung: este esențial să obții note bune la examene, să te prezinți la toate cursurile și să îți indeplinești atribuțiile de student. Secțiunea de educație a CV-ului tău.de stomatologie este locul în care iți poți arăta mandria pentru toată munca grea.
Indică aici gradul universitar și includeți orice alte diplome sau pregătire pe care o ai (ortodonție, chirurgie orală etc.). Dacă ai un record academic remarcabil, enumeră mediile ul sau onorurile câștigate. Reține că acest tip de informații devin mai puțin importante pe măsură ce câștigați experiență profesională.
Abilități pentru un medic dentist în CV
Următoarea secțiune ce nu trebuie să vă lipsească din CV este cea de abilități. Aici puteți menționa aptitudinile competente ce vă ajută să vă îndepliniți meseria cat mai bine. Tot în această secțiune puteți să vă valorificați și trăsăturile de personalitate.
Dentiștii trebuie să aibă o mulțime de „abilități normale” (cunoștințele învățate, care sunt esențiale pentru profesia lor), dar au nevoie și de „abilități soft”, cum ar fi abilități excelente de comunicare și orientarea la detalii. Ținând cont de jobul specific pentru care aplicați, creați o listă bună echilibrată a acestor tipuri de atribute pentru a atrage atenția recrutorilor. Mai jos aveți niște exemple de etalare a cunoștințelor și trăsăturilor.
Cunoștințe
- Microsoft Office
- Copywriting
- Adobe Photoshop
- Intrepretare Date
- Citire radiografii
- Utilizare PC și a internetului
- Cunoșinte limbi străine
Trăsături / Alte Comptențe
- Capacitatea de a comunica eficient
- Flexibilitate
- Lucrul în echipă
- Adaptabilitate
- Leadership
- Rezolvarea conflictelor eficient
- Motivat de sine
Rezumat profesional
Poți opta pentru a scrie și un rezumat profesional care să sumarizeze toate cunoșințele dar și locurile de muncă pe care le ai. Structura acestui mini-eseu este extrem de importantă. Având în vedere că este un CV, trebuie să te focusezi în a scrie cât mai multe despre cariera ta profesională fară să atingi limita maximă de cuvinte recomandate. Exemplele de mai jos vor arăta cum trebuie să arate un rezumat profesional corect și cum arată unul incorect.
A deveni stomatolog este un angajament pe termen lung: este esențial să obții note bune la selectivitate, Licență în Stomatologie… și asta dacă nu te hotărăști să te specializezi cu un master! Secțiunea de educație a CV-ului tău de stomatologie este locul în care vă puteți arăta mândria pentru toată munca grea.
Indicați aici gradul universitar și includeți orice alte diplome sau pregătire pe care o aveți (ortodonție, chirurgie orală etc.). Dacă aveți un record academic remarcabil, enumerați mediile sau onorurile câștigate. Rețineți că acest tip de informații devin mai puțin importante pe măsură ce câștigați experiență profesională.
✔ Am absolvit Facultatea de Stomatologie Cluj inceputul în anul 2002 și am participat constant, de-a lungul timpului, la cursuri de formare si perfectionare.
In prezent, mă specializez in Stomatologia asitată cu laser, urmand cursuri de specialitate la Facultatea din Oslo.
După 7 de ani de activitate, pot explica foarte clar pacienților procedurile stomatologice pe care le voi efectua.
Deviza mea este ca orice pacient trebuie să plece cu zambetul pe buze din cabinet și cu satisfacția ca a primit un serviciu de calitate, oferit de un profesionist. Cred că este extrem de important să ai o atitudine profesională dar și să relaxezi pacienții și să comunici în limbajul lor.
De aceea, pe lângă discuțiile cu pacienții din cabinet, particip la multe evenimente în domeniu precum și seminarii în toată lumea.
Pe 5 Decembrie 2007 am început să lucrez la Clinica Santos din București unde am asistat medicul rezident de la această întreprindere și am lucrat în doua schimburi. Deși salariul nu a fost ceea ce mi-am dorit, am continuat să raman pentru încă 3 ani…
Secțiuni suplimentare pentru CV-ul dentistului
În funcție de specializare și despre caracteristicile profilului tău, poți adaugă mai multe secțiuni suplimentare ce consideri că te vor avantaja în procesul de angajare. Acestea pot să fie orice de la hobby-uri, pană la activiăți extra-culiculare dar și voluntariate sau proiecte la care ai participat.
Atata timp cat este relevant poziției pe care o dorești, mereu va prinde bine sa menționezi lucruri extra despre tine.
Limba
Aptitudinile lingvistice nu trebuie nici ele să iți lipsească din CV. Mai ales dacă aplici la joburi în străinatate, acestea te pot ajuta enorm să te diferențiezi față de ceilalți canditați și să iți arăți cunoșintețele. Asigură-te că menționezi și examenele pe care le-ai suținut precum Cambridge sau IELTS.
Alte lucruri pe care trebuie să le știi pentru CV-ul unui Dentist
Scrierea unui CV poate fi o sarcină descurajantă. Din acest motiv, iată câteva sfaturi generale care vă vor ajuta să vă pregătiți CV-ul de stomatolog.
- Fii sincer
Ca profesionist, onestitatea este o calitate neprețuită. A minți pe un CV pentru a obține un loc de muncă poate duce la probleme în viitor. Prin urmare, fii sincer și adaugă doar informații adevărate.
- Evitați să includeți informații irelevante
în CV-ul unui dentist, extensia nu este sinonima cu calitatea. Prin urmare, ar trebui să evitați să includeți informații irelevante care nu adaugă relevanță aplicației dvs. De exemplu, nu includeți hobby-urile ce nu au deloc legătură sau diplomele.
- Organizați-vă informațiile
Structurarea informațiilor tale este un pas important în a face CV-ul dvs. convingător. Pentru început, vă puteți sorta experiența de muncă și pregătirea în ordine cronologică. De asemenea, asigurați-vă că diferențiați fiecare secțiune cu titluri.
- Alegeți un font bun
Într-un text, fontul pe care îl alegi poate afecta pozitiv sau negativ modul în care este văzut. Prin urmare, încercați să utilizați un font lizibil .De asemenea, încercați să păstrați dimensiunea între 11 și 12 puncte. Când vine vorba de titluri, puteți diferenția secțiunille prin creșterea dimensiunii fontului.
- Verificați-vă ortografia
Deși ortografia bună nu este o abilitate necesară în domeniul tău de lucru, este cu siguranță un detaliu care te poate face să arăți mai profesionist. Citește CV-ul și asigură-te că nu există greșeli de scriere sau cuvinte lipsă.
Rezumat: scrieți CV-ul perfect pentru un dentist
În incheiere, este bine de știut că CV-ul perfect pentru un dentist nu există iar cea mai bună variantă este mereu personalizarea lui cu informațiile vitale despre tine. Cu cât adaugi mai multă informație ce poate fi valorificată de angajator, cu atat șansele tale de angajare cresc exponențial.
Asigură-te că este ușor de citit și conține cele mai noi cursuri și activități desfășurate de tine. Toate categoriile enumerate mai sus trebuie să nu lipsească din CV-ul tău.
Fii sigur ca după creerea CV-ului arunci un ochi peste ce ai scris și corectez erorile gramaticale. Dacă ai un prieten care poate să-l revizuiască pentru tine, cu atât mai bine. În orice caz, nu te grăbi sau sări peste acest pas deoarece te-ar putea costa un interviu.
Completați-vă CV-ul cu o scrisoare de intenție
Pentru a-ți spori șansele de a fi chemat la un interviu și chiar de angajare, este recomandat să scrii o scrisoare de inteție personalizată pentru fiecare job la care aplici. Aceasta poate să conțină motivația angajarii tale precum și lucrurile ce crezi tu că te fac calificat pentru acest tip de job.
Întrebări frecvente
Pot menționa alte locuri de muncă, irelevante?
Este de dorit să precizezi doar locurile de muncă ce iți pot deservi la cel la care dorești să aplici. În multe domenii este bine să scrii despre toată cariera ta, indiferent de profesie dar în cazul de față, un medic stomatolog va dori să aibă în CV doar joburi relevante.
Cat de lung trebuie să fie CV-ul perfect?
Deși nu este bine să scrii prea mult, CV-ul perfect nu are o lungime anume. Atata timp cat regulile au fost respectate și ai menționat fiecare aspect al vieții tale profesionale, angajatorul il va citi. Dacă CV-ul tău depășește mai mult de 3-4 pagini, este de preferat să încerci să scurtezi anumite secțiuni pentru a-l face mai lizbil și pe urmă, poți povesti la interviuri despre părțile ce au fost scurtate.
Cum pot să fac un CV cat mai repede?
Pentru a-ți crea un CV în cel mai scurt timp posibil, poți arunca un ochi peste template-urile noastre ce te vor ghida spre obținerea celui mai bun CV pentru tine.