CV Social Media Manager | Cum să obții jobul dorit

Un manager de social media este responsabil pentru planificarea, dezvoltarea, implementarea și gestionarea strategiilor pentru conturile de social media ale unei afaceri. Competența acestuia determină cât de eficient va putea afacerea să își prezinte valoarea mărcii sale online.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Managerii de social media stabilesc prezența online a unei organizații și valoarea brandului prin promovarea companiei și a produselor sau serviciilor sale prin utilizarea de videoclipuri, fotografii, infografice sau postări de text pe platformele de socializare.

O zi din viața unui manager de social media include, de obicei, următoarele:

  • Planificarea și dezvoltarea campaniilor de social media
  • Elaborarea de conținut convingător sau obținerea acestuia
  • Postarea conținutului pe conturile de social media
  • Angajarea cu clienții pe diferite canale
  • Analizarea campaniilor în curs de desfășurare
  • Să fii la curent cu cele mai recente tendințe în social media

Ca Social Media Manager, trebuie să deții câteva skilluri importante, care te vor ajuta să construiești o strategie puternică pentru brandul pentru care lucrezi:

Social media. Capacitatea de a utiliza social media pentru a menține sau a construi un brand este necesară pentru a fi un Social Media Manager eficient. Se așteaptă ca acești profesioniști să posteze în mod regulat texte, videoclipuri și imagini care să atragă piața țintă a companiei, să urmărească conversațiile online pe conturile de social media ale unei companii și să rezolve problemele clienților folosind platformele de social media.

Comunicare. Abilitățile excelente de comunicare verbală și scrisă sunt esențiale pentru această ocupație. Un Social Media Manager trebuie să interacționeze cu scriitori, designeri, dezvoltatori și clienți și să raporteze personalului de conducere. Ca buni comunicatori, acești profesioniști trebuie să identifice evenimentele din social media, cum ar fi un hashtag interesant sau un subiect sensibil, și să împărtășească conținutul adecvat care se aliniază cu strategia de social media a companiei.

Creativitate. Crearea unui conținut atractiv este o abilitate importantă pentru un Social Media Manager. Acești profesioniști trebuie să alinieze în mod constant conținutul la tendințele clienților și la schimbările de pe piață pentru a interesa și implica oamenii.

Tehnologie. Competențele informatice, abilitățile de utilizare a platformelor de social media și abilitățile de utilizare a instrumentelor care analizează platformele de social media sunt cerințe pentru această poziție. Un Social Media Manager trebuie să utilizeze tehnologiile digitale pentru a îndeplini obiectivele campaniilor de social media.

Cercetare. Abilitățile de a afla tendințele din social media, de a identifica noi instrumente de social media și de a găsi conversații online în timp real sunt necesare pentru acest post. Managerii de social media trebuie să înțeleagă tendințele și tehnicile din social media, precum și prezența online a companiei pentru a se ocupa în mod eficient de marketingul social media.

Gestionarea eficientă a timpului. Abilitatea de a organiza sarcinile pentru a respecta termenele limită este foarte importantă pentru acest tip de rol profesional. Managerii de social media funcționează tinând cont de programe și trebuie să îndeplinească obiectivele de marketing și de afaceri.

Șabloanele noastre de CV îți vor fi de mare ajutor atunci când vei dori să obții un job de Social Media Manager.

Model CV Social Media Manager

Silvia Stănculescu
Social Media Manager
prenumenume@gmail.com
0740002104

Rezumat
Manager social media cu peste 9 ani de experiență în crearea, implementarea și optimizarea strategiei de social media pentru companii, branduri cu un număr de peste 3 milioane de urmăritori. Mă concentrez constant pe generarea de noi venituri prin utilizarea social media, atingând targeturi lunare și crescând reach-ul și engagementul constant, conform cifrelor dorite de client.

Experiență
Martie 2020 – Prezent
Social Media Manager, Agency Lab

  • Proiectez și pun în aplicare strategia globală de social media
  • Gestionez community managementul pentru urmăritori pe LinkedIn, Twitter și Facebook
  • Am crescut generarea de lead-uri prin social media cu 42% de la an la an, generând venituri substanțiale prin implicarea regulată a clienților, influencerilor și followerșilor
  • Lucrez îndeaproape cu managerul de marketing de conținut pentru a reprezenta vocea clientului pentru a genera noi idei de postări pe blog și a amplificarea acestor postări în social media
  • Dezvolt rapoarte automatizate în Google Sheets cu privire la activitatea în social media
  • Asigur KPI pentru conducerea executivă, economisind 10 ore de muncă lunară

Aprilie 2017 – Martie 2020
Social Media Manager, Social Agency

  • Am dezvoltat o platformă de social media pe mai multe canale pentru a implica diferite segmente de clienți pe Facebook, Instagram, Twitter și Pinterest, ceea ce a dus la venituri suplimentare anuale
  • Am utilizat Photoshop pentru a crea vizualizări convingătoare care au fost realizate în mod regulat
  • Conținutul generat de mine a însumat o implicare de peste 10.000 de like-uri, comentarii și distribuiri
  • Am moderat conținutul utilizatorilor pentru a asigura toate tipurile de implicare cu brandul
  • Am valorificat datele pentru a înțelege ce a funcționat pe fiecare canal
  • Am lucrat îndeaproape cu directorul de marketing pentru a optimiza calendarul de conținut pe toate platformele pentru a coincide cu noile lansări de marketing și de produse noi

Educație
Universitatea București
Facultatea de Comunicare și Relații Publice
2013 – 2016

Structura unui CV de Social Media Manager

Un CV bun de Social Media Manager înseamnă un rezumat care să-ți evidențieze cât mai bine experiența ta profesională, dar și cifrele concrete ale muncii tale. Există trei tipuri de CV-uri care te vor ajuta să-ți pui în evidență cât mai bine toate aceste lucruri:

Formatul clasic. Acesta este un CV cu o cronologie inversată și este potrivit pentru a enumera experiența profesională începând cu ultimul job ocupat.

Formatul funcțional. Acest CV se concentrează mai mult pe abilitățile tale profesionale și personale decât pe experiența ta profesională și este potrivit pentru cei cu o experiență profesională peste medie.

Formatul hibrid. Acest format de CV reprezintă o combinație a celorlalte două formate. Se concentrează atât pe abilități, cât și pe experiențe.

Modelele noastre te vor ajuta să-ți pui în evidență cât mai bine experiența se Social Media Manager prin intermediul acestor trei formate.

Structura CV-ului tău de Social Media Manager

Gândește-te la CV-ul tău ca la o prezentare personală  plină de viață – o prezentare care răspunde succint la toate întrebările pe care un recrutor sau un manager de angajare le are despre tine. Măsura în care îi prezinți cititorului informațiile de care are nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză poate determina dacă vei fi invitat la interviu.

Printre acestea se numără motivul pentru care candidezi pentru acest loc de muncă, pentru această organizație și în acest sector, ce valoare poți aduce organizației și dacă ai ceea ce este indicat pentru a avea succes în acest rol. Pentru ca cititorul să nu aibă nicio îndoială cu privire la aptitudinile tale, trebuie să prezinți un CV puternic care să transmită clar aceste informații.

💡TIPS & TRICKS: Este posibil ca un recrutor sau un angajator să nu petreacă mai mult de câteva minute examinând CV-ul tău, așa că acesta trebuie să transmită succint cele mai relevante realizări ale tale. Astfel, CV-ul tău ar trebui să aibă aproximativ două pagini. În cazul în care este mult mai lung, elimină informațiile care nu sunt relevante pentru rolul sau sectorul de activitate.

De exemplu, uită-te la competențele și atributele cheie necesare pentru postul în cauză și apoi revizuiește-ți CV-ul și folosește spațiul valoros pentru a descrie competențe, atribute și responsabilități din roluri care nu corespund postului în cauză.

Pe de altă parte, o pagină poate fi suficientă în anumite circumstanțe. Principalul lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți scrii CV-ul este că trebuie să poți demonstra și articula abilitățile, experiența și potențialul tău viitor pentru cititor. Dacă poți face acest lucru bine într-o singură pagină, este minunat. Cu toate acestea, lungimea medie a unui CV este de obicei de aproximativ două pagini.

💡TIPS & TRICKS: Cât despre ce nu trebuie să incluzi în CV-ul tău, dacă ești angajat de mulți ani și cariera ta evoluat în timp, înseamnă că nu vei include fiecare rol pe care l-ai avut vreodată, cum ar fi postul ocazional de vânzător pe care l-ai avut în liceu.. Mai degrabă, utilizează spațiul limitat din CV-ul tău în mod strategic, asigurându-te că fiecare rând arată cum ești relevant pentru postul specific pentru care candidezi.

Cu excepția cazului în care se specifică altfel, nu este necesar să atașezi CV-ului copii ale certificatelor, calificărilor sau referințelor.  De asemenea, îi sfătuim pe candidați să evite să își enumere hobby-urile sau interesele.

Evită orice lucru care ar putea fi controversat, cum ar fi afilierile politice, și arată, în schimb, cum se potrivește personalitatea ta cu cea a organizației. De exemplu, ia în considerare enumerarea unui hobby care necesită o expertiză relevantă pentru rol, cum ar fi abilitățile de organizare sau de comunicare.

💡TIPS & TRICKS:Un CV trebuie să arate curat, clar și bine structurat, cu suficient spațiu alb pentru a spori lizibilitatea. Folosește un font simplu, cum ar fi Arial 10 sau 12 puncte, și păstrează formatarea, cum ar fi italicele și sublinierile, la un nivel minim. Punctele cu bullet sunt extrem de utile, deoarece îți permit să evidențiezii punctele cheie în mod succint și să păstrezi documentul ordonat. Începe fiecare dintre ele cu un verb de acțiune („creat”, „gestionat”, „crescut”, „îmbunătățit” etc.), mai degrabă decât cu „eu”.

Cum trebuie structurat CV-ul tău?

Urmează structura standard a CV-ului de mai jos atunci când vrei să-ți scrii CV-ul. Nu uita să te asiguri că folosești o formatare curată și clară.

Antet

Începeți cu elementele de bază, cum ar fi numele, numărul de telefon, adresa de e-mail (asigură-te că adresa de e-mail pe care o folosești sună profesional) și profilul LinkedIn. Scrie numărul de telefon și adresa de e-mail pe care le folosești cel mai des.

CORECT
Silvia Stănculescu
Social Media Manager
prenumenume@gmail.com
+40740002104
https://www.linkedin.ro/nume
INCORECT
Social Media Manager
Stănculescu Silvia
sylvy@gmail.com
+40740002104
Str. Mențiunii, sector 6
București, România

Rezumatul tău profesional

În 50 până la 150 de cuvinte, descrieți experiența și competențele tale aplicabile. Acest rezumat ar trebui să-ți dovedească valoarea și să te ajute să te diferențiezi. Evită să descrii ceea ce ai dori de la următorul loc de muncă și concentrează-te în schimb pe ceea ce poți oferi.

CORECT
Manager social media cu 9 ani de experiență în crearea, implementarea și optimizarea strategiei de social media pentru companii, branduri cu un număr de peste 3 milioane de urmăritori. Mă concentrez constant pe generarea de noi venituri prin utilizarea social media, atingând targeturi lunare și crescând reachul și engagementul constant, conform cifrelor dorite de client.
INCORECT
Social Media Manager cu peste 9 ani experiență.

Experiența profesională

Istoricul tău de muncă ar trebui să fie cea mai detaliată secțiune a CV-ului tău, cu pozițiile enumerate în ordine inversă, începând cu cea mai recentă. Include numele firmei, funcțiile și responsabilitățile principale. Este important să îți cuantifici realizările – cititorul vrea să vadă fapte, nu vorbe goale.

Concentrează-te pe valoarea pe care ai adăugat-o în fiecare rol, mai degrabă decât să enumerați pur și simplu sarcinile pe care le-ai avut. Această secțiune nu ar trebui să se citească ca o descriere a postului. Mai degrabă, ar trebui să spună povestea punctelor tale forte și a realizărilor unice. Evită clișeele folosite în exces în, care pot irosi spațiu valoros. În schimb, include exemple din activitatea ta pentru a-ți demonstra punctele forte.

CORECT
Martie 2020 – Prezent
Social Media Manager, Agency Lab
  • Proiectez și pun în aplicare strategia globală de social media
  • Gestionez community managementul pentru urmăritori pe LinkedIn, Twitter și Facebook
  • Am crescut generarea de lead-uri prin social media cu 42% de la an la an, generând venituri substanțiale prin implicarea regulată a clienților, influencerilor și followerșilor
  • Lucrez îndeaproape cu managerul de marketing de conținut pentru a reprezenta vocea clientului pentru a genera noi idei de postări pe blog și a amplificarea acestor postări în social media
  • Dezvolt rapoarte automatizate în Google Sheets cu privire la activitatea în social media
  • Asigur KPI pentru conducerea executivă, economisind 10 ore de muncă lunară

Aprilie 2017 – Martie 2020
Social Media Manager, Social Agency

  • Am dezvoltat o platformă de social media pe mai multe canale pentru a implica diferite segmente de clienți pe Facebook, Instagram, Twitter și Pinterest, ceea ce a dus la venituri suplimentare anuale
  • Am utilizat Photoshop pentru a crea vizualizări convingătoare care au fost realizate în mod regulat
  • Conținutul generat de mine a însumat o implicare de peste 10.000 de like-uri, comentarii și distribuiri
  • Am moderat conținutul utilizatorilor pentru a asigura toate tipurile de implicare cu brandul
  • Am valorificat datele pentru a înțelege ce a funcționat pe fiecare canal
  • Am lucrat îndeaproape cu directorul de marketing pentru a optimiza calendarul de conținut pe toate platformele pentru a coincide cu noile lansări de marketing și de produse noi
INCORECT
Martie 2020 – Prezent
Social Media Manager, Agency Lab
  • Gestionarea conturilor de Social Media

Educație și calificări

Fii concis, enumerând calificarea academică obținută, anul absolvirii, numele instituției și un rezumat de o frază.

Skill-urile tale: hard versus soft skills

Un Social Media Manager trebuie să aibă o serie de hard skills și soft skills potrivite pentru acest job. Aceste skilluri însumează caracteristicile profesionale și personale pe care un viitor angajat le are.

Hard skills

  • Utilizarea platformei Meta Business
  • Social Media Management
  • Scriere creativă & SEO
  • Community Management
  • Raportare și utilizarea Google Sheets

Soft skills

  • Lucru în echipă
  • Adaptabilitate
  • Empatie
  • Spontaneitate
💡Modelele noastre  îți vor arăta cum să pui în evidență aceste skilluri.

Întrebări frecvente

Mai jos, îți vom prezenta cele mai frecvente întrebări care apar atunci când vine vorba de un post de Social Media Manager.

Ai nevoie de o diplomă pentru a fi social media manager?

Nu ai nevoie strict de o diplomă pentru a fi social media manager, dar majoritatea oamenilor obțin o diplomă de licență în marketing, jurnalism sau într-un domeniu similar pentru a se pregăti pentru acest tip de rol. Însă experiența în domeniul social media este esențială pentru a deveni un manager social media. Poți căuta un job care necesită un nivel de începător pentru a învăța elementele de bază ale social media.

Cui îi raportează un manager de social media?

Acest lucru poate varia în funcție de afacere și de structura organizațională unică a acesteia. Cu toate acestea, în general, un manager de social media raportează managerilor de marketing seniori, directorului de marketing sau directorului de marketing.

Care este diferența dintre un Social Media Manager și un Digital Marketer?

Managerii de Social Media se concentrează exclusiv pe canalele de social media, cum ar fi Twitter, Facebook, Instagram și Pinterest, în timp ce Digital Marketers utilizează toate tipurile de metode de marketing online. Digital Marketers pot folosi social media ca parte a strategiei lor generale, dar lucrează și cu analiza generală a web și se pot ocupa și de alte tehnici de marketing, cum ar fi optimizarea motoarelor de căutare, campaniile de e-mail și reclamele online plătite. Managerii de social media sunt specializați în implicarea autentică a utilizatorilor în social media, realizând acțiuni de sensibilizare prin dezvoltarea unei personalități pentru companie, la fel cum indivizii își cultivă o imagine pe paginile personale de social media.

Articole similare