CV Recrutor | Cum să obții jobul dorit?

Recrutorii sunt responsabili de identificarea și procesarea candidaților pentru ocuparea posturilor vacante. Acești specialiști în resurse umane selectează și intervievează candidații, fac legătura între angajatori și candidați și facilitează ofertele de muncă.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Recrutorii se ocupă, de obicei, de următoarele sarcini:

  • Afișarea posturilor vacante
  • Identificarea candidaților
  • Verificarea candidaților cu managerii de angajare
  • Participarea la târguri de locuri de muncă
  • Intervievarea candidaților
  • Oferirea de oferte de angajare

A avea un model de CV puternic de recrutor este o parte esențială a căutării unui loc de muncă. În acest articol, îți vom oferi două exemple de CV de recrutor și cele mai bune practici pentru crearea propriului CV.

💡TIPS & TRICKS: Consultă modele noastre de CV-uri de recrutor pentru a obține jobul dorit.

Cum să scriem un CV de recrutor perfect

Crearea unui model de CV de recrutor perfect începe cu tine: pune-ți aceste întrebări:

  • La ce te aștepți, ca recrutor, într-o aplicație pe care o primești?
  • Care au fost caracteristicile celor mai bune CV-uri pe care le-ai primit?
  • Ce factori te-au determinat să alegi un CV pentru un interviu?

Poate știi că unele companii folosesc sisteme de urmărire a candidaților pentru a realiza primul nivel de preselecție. În aceste sisteme, recrutorul introduce descrierea postului și alte cuvinte-cheie relevante pentru postul respectiv – iar sistemele potrivesc candidaturile cu cuvinte-cheie relevante și cu densitatea cuvintelor-cheie.

💡TIPS & TRICKS: CV-ul tău ar trebui să includă ceea ce aceștia caută pentru a trece testul sistemelor de urmărire.

Există mulți factori care contribuie la preselecția fizică, inclusiv designul și formatul CV-ului tău, experiența recentă, experiența relevantă, competențele etc. Pe scurt, CV-ul tău ar trebui să convingă managerul de angajare că ai putea prelua sarcina de recrutare de la el – CV-ul tău ar trebui să comunice că te-ai ocupat de sarcini similare. De asemenea, ar trebui să îți enumeri realizările și împlinirile, fiind foarte specific cu privire la sarcini – ai putea adăuga numere pentru a le face interesante.

💡TIPS & TRICKS: Ar trebui să respecți cele mai recente orientări de redactare a CV-ului, împreună cu orientările de proiectare – dacă nu știi ce ar trebui și ce nu ar trebui să scrii în CV-ul tău, nu vei putea să faci o preselecție a altora.

Să începem cu aspectul, formatul și șablonul CV-ului tău. Definirea acestora simplifică procesul de studiu și redactare a CV-ului – îți economisește mult timp – și te asigură că CV-ul  respectă standardele actuale de resurse umane.

Recruter CV

Prezentarea CV-ului de recrutor

Un layout de CV este un plan de redactare a CV-ului tău. Scrie-ți planul pe o bucată de hârtie. Titlurile și subtitlurile pe care le vei pune, informațiile importante pe care le vei include – și în ce ordine. Layout-ul îți ușurează sarcina de redactare – îți organizează conținutul și se asigură că nu îți scapă nimic. Îți recomandăm următoarea machetă pentru un CV de recrutor:

  • Antet
  • Rezumat profesional.
  • Experiența profesională.
  • Educație.
  • Competențe.
  • Secțiuni suplimentare (certificate, limbi străine și interese).
📌 Sfat: Scrie macheta pe hârtie și gândește-te ce informații ai putea include în fiecare secțiune. Gândește-te la ceea ce te face să fii special, ce abilități ai – orice secțiuni suplimentare care ar face ca cererea ta să iasă în evidență.

Formatul corect de CV pentru recrutori

Formatul definește ordinea în care scrii secțiunea de experiență. Formatul corect al CV-ului facilitează înțelegerea de către cititor. Este posibil să fi văzut CV-uri pe care trebuie să le citești de câteva ori în sus și în jos pentru a afla experiența recentă a candidatului. Ți-a plăcut experiența respectivă? Managerii de recrutare adoră să citească CV-uri pe care le înțeleg mai repede – pentru că, au un timp limitat pentru a parcurge sute de CV-uri. Ascultă-te pe tine însuți, ce format ți-ar plăcea să citești în calitate de recrutor?

Există trei formate standard de CV-uri folosite:

Formatul funcțional (bazat pe abilități): în acesta, îți enumeri abilitățile, iar sub fiecare abilitate, trebuie să scrii experiența de muncă relevantă. Știm la ce te gândești – dacă vezi un CV bazat pe abilități, probabil că te vei gândi că acel candidatul ascunde un gol în carieră. Același lucru ți s-ar întâmpla și ție. Așadar, dacă ai un decalaj în carieră, ar trebui să îl menționezi în CV-ul tău. De asemenea, este o bună practică să precizezi cronologia carierei tale pentru claritate.

Formatul de ordine cronologică inversă: în acest format, ar trebui să precizezi mai întâi experiența cea mai recentă și să urmezi ordinea cronologică pentru a enumera restul experienței tale. Acesta este formatul tradițional al CV-ului, dar rămâne totuși cel mai eficient și mai curat format pe care îl poți folosi cu orice ocazie.

Format hibrid: în acest format, ar trebui să folosești un amestec al celor două formate de mai sus. Uneori, atunci când candidații au de enumerat experiența de freelancer sau de proiect, ei folosesc acest format.

Cu excepția cazului în care a o cerință specială de a utiliza un alt format, îți recomandăm să îți listezi experiența în format cronologic invers pentru un CV de recrutor. Știi cât de clar este atunci când candidatul a menționat mai întâi experiența sa recentă.

Un șablon de CV de recrutor de excepție

Atunci când preselectai sute de CV-uri la ultimul tău loc de muncă, îți amintești când te-ai oprit la un anumit CV și ai început să-l citești pentru că ți-a plăcut cum arăta? Asta este ceea ce poate face un șablon excelent. Acesta organizează conținutul CV-ului tău și îi conferă un aspect general. Știi cât de mult poate dura o primă impresie excelentă, nu? Acum hai să creăm un șablon de CV perfect pentru tine:

  • Definește o temă de culori care să se potrivească cu personalitatea ta și cu industria pentru care candidați.
  • Pentru titluri, subtitluri și texte, folosește fonturi, culori și dimensiuni consecvente.
  • Definește marginile documentului – asigură-te că sunt disponibile suficiente margini pe toate laturile.
  • Un CV cu mai multe coloane ți-ar permite să încadrezi mai multe informații pe o pagină.
  • Ia în considerare posibilitatea de a îți limita CV-ul la una sau două pagini.

Începe CV-ul de recrutor cu antetul

CV-ul tău trebuie să înceapă cu antetul. Acesta ar trebui să conțină numele și informațiile de contact. Fii foarte atent să nu faci această secțiune voluminoasă prin adăugarea de informații suplimentare – păstreaz-o simplă și curată. Iată mai jos câteva sfaturi:

  • Începe cu numele – folosește un font mai mare pentru numele tău și nu pentru post.
  • Folosește e-mailul personal – nu e-mailul angajatorului actual.
  • Nu trebuie să îți scrii adresa fizică decât dacă angajatorul îți cere acest lucru.
  • Include linkul către profilul tău de LinkedIn sau către portofoliu – asigură-te că sunt active și actualizate.

Include în CV un rezumat profesional

Unii recrutori susțin că utilizarea unui rezumat profesional este depășită și că ar trebui să folosești efectiv acel spațiu pentru a enumera abilitățile importante. Ei au dreptate. Acele rezumate tipice de CV pe care le-ai văzut ca recrutor acum 5 ani sunt depășite – rezumatele care vorbesc despre educația, experiența și competențele candidatului pe care le trimit la fiecare loc de muncă pentru care aplică. Hai să vedem cum putem scrie un rezumat profesional modern pe care să îl includem în CV-ul tău. Acestea sunt declarații adaptate la jobul pentru care candidați.

  • Ar trebui să precizezi abilitățile, experiența și realizările tale cheie, împreună cu modul în care acestea se aliniază cu descrierea postului.
  • Limitează rezumatul profesional la 2 sau 3 propoziții. Este un rezumat al CV-ului tău care comunică managerului care face angajarea modul în care te potrivești rolului.
  • Pentru un recrutor începător, deoarece nu ai prea multă experiență, aii putea scrie un rezumat obiectiv care să evidențieze motivele pentru care dorești să te alături companiei, obiectivele profesionale și realizările tale.

Demonstrează experiența ta în domeniul recrutării

Știi ce cauți în CV-uri atunci când ai făcut preselecția. Îți amintești că ai sărit peste toate celelalte și ai trecut la secțiunea de experiență pentru a economisi timp? Istoria se repetă – acum, este timpul tău. Știi exact ce caută: Experiența. Pune secțiunea de experiență corect și stă aproape de telefon – te vor suna. Acum, problema este dacă nu posezi multă experiență ca recrutor. Trebuie să-ți asiguri primul loc de muncă pentru a le arăta talentele tale. Nu vei avea nicio șansă?

📌 Iată veștile bune. Indiferent dacă ai sau nu experiență în recrutare, recrutorul te judecă în funcție de cât de bine scrii în CV-ul tău. În mod similar, vei fi judecat mai departe, la interviu, pe baza modului în care îți explici experiența.
📌 Sfat: Evidențiază-ți  abilitățile de comunicare puternice în secțiunea dedicată experienței. În afară de aceasta, pune accentul pe scrierea mai multor abilități tehnice ca recrutor debutant – instrumentele și tehnologiile pe care le-ai folosit și rezultatele pe care le-ai obținut.

Recruter CV

Pune în valoare educația pentru a obține un loc de muncă

Cele mai multe descrieri ale posturilor evidențiază calificările academice necesare pentru postul respectiv. În cele mai multe cazuri, vei avea nevoie de o diplomă de licență în resurse umane sau într-un domeniu conex – un masterat ar fi un avantaj. Chiar dacă nu ai studii relevante pentru a deveni recrutor, ar trebui să îți enumeri educația în detaliu. Dacă ai făcut minore sau materii academice care au legătură, le poți enumera împreună. Scrie secțiunea dedicată educației începând cu cea mai înaltă calificare. Folosește un format consecvent pe tot parcursul.

💡TIPS & TRICKS: Citește șabloanele noastre pentru a scrie corect CV-ul tău de recrutor.

Recruter CV

Abilități cheie de recrutare care îți vor aduce un loc de muncă

Ar trebui să îți demonstrați abilitățile pe tot parcursul CV-ului tău de recrutare. Cu toate acestea, va exista o secțiune dedicată COMPETENȚELOR în CV-ul tău de recrutor – aceasta este cea pe care o citește managerul de recrutare. Acolo ar trebui să incluzi cele mai solicitate și relevante abilități pentru postul respectiv. Există două tipuri de competențe pe care ar trebui să le scrii în această secțiune:

  • Soft skills: Acestea sunt practic trăsături de personalitate ale candidatului – dificil de măsurat. Sarcina ta este să găsești competențele soft potrivite care se potrivesc contextului postului.
  • Hard skills: Acestea sunt abilități tehnice. Află care sunt instrumentele, software-ul, tehnologiile și practicile pe care angajatorul dorește să le cunoști. Ai putea dobândi cu ușurință cele mai multe dintre aceste hard skills online.

Include în jur de 5 până la 8 competențe în secțiunea de competențe a recrutorului – asigură-te că este un amestec de competențe profesionale soft și hard – de asemenea, acordă prioritate competențelor hard.

Competențe transversale pentru recrutori:

  • Lucrul în echipă
  • Multitasking
  • Inteligența emoțională
  • Abilități de comunicare
  • Abilități interpersonale
  • Compasiune
  • Fiabilitate și ingeniozitate
  • Abilități de leadership
  • Responsabilitate
  • Gândire critică
  • Atenție la detalii
  • Gestionarea timpului
  • Abilități de prezentare
  • Abilități de organizare
  • Rezolvarea problemelor
  • Abilități și instrumente dificile pentru recrutori
  • Recrutări cu ciclu complet
  • Abilități de intervievare
  • Planificarea recrutării
  • Suita Microsoft Office
  • Bugetarea recrutării
  • Postarea posturilor de muncă
  • Relația cu LinkedIn
  • Locuri de muncă pe LinkedIn și Indeed
  • Sisteme de urmărire a candidaților
  • Administrarea birourilor
  • Automatizarea e-mailurilor
  • Apeluri la rece
  • Crearea posturilor de muncă: Canva, photoshop
  • Cercetare de piață
  • Gestionarea conturilor de social media
  • Zoom, Microsoft team, Google Meets și alte programe de comunicare similare
  • Documente Google

Recruter CV

Secțiuni suplimentare pentru CV-urile de recrutor

CV-ul tău este aproape complet, dar trebuie să ne asigurăm că se află printre primele 5% din CV-urile pe care le primește managerul de recrutare. Pentru asta, trebuie să parcurgem câțiva pași pe care majoritatea candidaților nu îi fac.

Secțiuni suplimentare ale CV-ului: acestea sunt secțiuni mai mici din CV-ul tău care captează imediat atenția managerului de recrutare. Ar trebui să incluzi informații cheie care ar putea schimba balanța în procesul de angajare – făi-l pe managerul de angajare să fie surprins.

Iată câteva dintre secțiunile suplimentare pe care le-ai putea folosi în CV-ul tău:

  • Competențe și certificări informatice
  • Activități extracurriculare
  • Muncă pe cont propriu
  • Limbi străine
  • Interese

Recruter CV

Principalele concluzii: Scrierea unui CV de recrutor câștigător

  • Scrie numele și informațiile de contact în antetul CV-ului.
  • Folosește rezumatul profesional ca argument de vânzare.
  • Petrece mai mult timp pentru a scrie și optimiza secțiunea privind experiența profesională.
  • Folosește un format coerent pentru a îți preciza clar calificările educaționale.
  • Scrie o listă de abilități soft și hard care sunt relevante pentru postul respectiv.
  • Folosește secțiuni suplimentare pentru a îți scoate în evidență candidatura.

Recruter CV

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim despre un job de recrutor?

Ce abilități am nevoie ca să devin un recrutor?

Include în jur de 5 până la 8 competențe în secțiunea de competențe a recrutorului – asigură-te că este un amestec de competențe soft și hard – de asemenea, acordă prioritate competențelor hard.

Este important să includ secțiuni suplimentare în CV?

Secțiunile suplimentare în CV sunt secțiuni mai mici din CV-ul tău care captează imediat atenția managerului de recrutare. Ar trebui să incluzi informații cheie care ar putea schimba balanța în procesul de angajare – făi-l pe managerul de angajare să fie surprins.

Ce format de CV trebuie să folosesc pentru un recrutor?

Cu excepția cazului în care a o cerință specială de a utiliza un alt format, îți recomandăm să îți listezi experiența în format cronologic invers pentru un CV de recrutor. Știi cât de clar este atunci când candidatul a menționat mai întâi experiența sa recentă.

Articole similare