CV trainer | Cum să scrii CV-ul pentru a obține jobul dorit

Un trainer este responsabil pentru insuflarea cunoștințelor și a tehnicilor de proces pentru un anumit rol.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 3recenzii ale clienților

Atribuțiile unui trainer includ facilitarea unor cursuri atractive, identificarea domeniilor de îmbunătățire și a oportunităților pentru cursant, evaluarea competențelor și abordarea provocărilor cursantului, organizarea materialelor de formare și programarea sesiunilor de formare, precum și prezentarea în timp util a rapoartelor de progres către conducere.

Trainerilor li se cere să aibă abilități excelente de comunicare în public și cunoștințe vaste despre produse pentru a oferi metodologii de învățare eficiente și pentru a menține un management strategic al proiectelor.

Șabloanele noastre de CV sunt construite în așa fel încât să îți construiești cel mai bun CV de trainer.

Model CV Trainer

Andrei Andreescu
Trainer pentru dezvoltarea carierei
prenumenume@gmail.com
0740002104

Rezumat
Trainer pentru dezvoltarea carierei dornic să îi ajut pe ceilalți să crească și să se dezvolte. Abilități puternice de concepere a conceptelor complexe și de a le face ușor de înțeles.

Responsabil pentru dezvoltarea și furnizarea de programe de instruire pe o varietate de subiecte, inclusiv, dar nu numai, servicii pentru clienți, vânzări, cunoștințe despre produse și politici și proceduri ale companiei. Excelent comunicator cu abilități solide de prezentare.

Experiență
Martie 2014 – Prezent
Trainer independent pentru dezvoltarea carierei

  • Planific, dezvolt și implementeaz programe de instruire în funcție de nevoile organizației
  • Conduc sesiuni de orientare și organizez cursuri de formare la locul de muncă pentru noii angajați
  • Elaborez planuri de formare individualizate pentru angajații care necesită o dezvoltare suplimentară
  • Identific oportunitățile de dezvoltare a personalului și planific cursuri de formare pentru a îmbunătăți productivitatea și satisfacția angajaților
  • Evaluez eficacitatea programelor de formare și aduceți îmbunătățiri, după caz
  • Sunt la curent cu noile evoluții în domeniul formării și dezvoltării
  • Mențin o evidență exactă a participării angajaților la programele de formare profesională
  • Pregătesc rapoarte privind progresul angajaților în cadrul programelor de formare profesională
  • Asist managerii în identificarea necesităților de formare pentru angajații lor
  • Colaborez cu alte departamente pentru a se asigura că toate activitățile de formare sunt coordonate și susțin obiectivele generale ale organizației
  • Proiectez și ofer cursuri de e-learning și alte programe de formare pe calculator
  • Gestionez bugetul pentru departamentul de formare profesională

Educație
Universitatea București
Facultatea de Comunicare și Relații Publice
2010-2013

Structura unui CV de Trainer

Cele trei formate de CV de top sunt CV-ul clasic, CV-ul funcțional și CV-ul hibrid.

În timp ce aceste formate de CV au elemente standard, cum ar fi un rezumat, secțiunile privind competențele și educația, fiecare format structurează aceste secțiuni în mod diferit pentru a se concentra pe una în special. Formatul de CV potrivit pentru un loc de muncă va depinde de anii de experiență profesională, de setul de competențe și de modul în care calificările tale se potrivesc cu postul pe care îl dorești.

CV-ul clasic (cunoscut și sub numele de format cronologic inversat) este cel mai popular format și cel mai bun format de CV pentru candidații cu experiență. Acesta pune accentul pe secțiunea privind istoricul muncii, în care enumeri informații despre locurile de muncă actuale și trecute, cu cel mai recent loc de muncă pe primul loc.

Pentru a profita la maximum de acest format de CV, pune accentul pe realizările profesionale unice și detaliate, care arată că ai făcut progrese constante și semnificative în carieră. De asemenea, ar trebui să evidențiezi abilitățile cheie care se potrivesc cu descrierea postului.

Sfaturi de redactare pentru formatul de CV cronologic

Rezumatul CV-ului: În câteva propoziții, oferă o prezentare generală a calificărilor tale. de top pentru postul respectiv, subliniind longevitatea carierei și realizările. Nu enumera sarcini standard, banale – în schimb, detaliază realizările care te fac să ieși în evidență.

Abilități: Prezintă abilitățile pe care le ai și care sunt cele mai relevante pentru postul specific pentru care candidezi, inclusiv abilitățile practice (cum ar fi documentarea și raportarea) și abilitățile transversale (cum ar fi serviciul clienți sau atenția la detalii).

Educație: Prezintă cea mai înaltă acreditare academică (de exemplu, numele colegiului și diploma) și orice certificare sau curs specific pe care l-ai urmat și care se aplică la postul dorit.

Formatul de CV funcțional se concentrează pe toate competențele și pregătirea pe care le aveți și care corespund descrierii postului.

Unii experți descurajează utilizarea CV-urilor funcționale, deoarece sunt organizate diferit față de CV-urile cLSICE și, astfel, ar putea deruta recrutorii.

💡TIPS & TRICKS: Atâta timp cât situația ta se potrivește cu formatul, formatul funcțional este un bun format de CV pentru a-ți prezenta calificările.

În acest format de CV, competențele tale sunt împărțite în subcategorii importante. Asigură-te că îți adaptezi secțiunile de competențe pentru a corespunde competențelor de care are nevoie postul respectiv.

Secțiunea privind educația ar trebui să prezinte, de asemenea, orice cursuri de specializare sau pregătire care se potrivesc cu postul pe care îl dorești.

Sfaturi de redactare pentru formatul de CV funcțional

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în care se așteaptă să îți definești obiectivele profesionale, începe acest format de CV profesional cu un rezumat al obiectivelor. Scrie două-trei propoziții în care să explici obiectivul tău de angajare, împreună cu cele mai bune abilități și calificări ale tale.

Spre deosebire de celelalte formate de CV, un CV funcțional are mai multe secțiuni de competențe:

Secțiunea „Rezumat al calificărilor” descrie cele mai bune abilități ale tale și modul în care aceste abilități au fost puse în practică. Te poți referi la stagii, proiecte sau activități extracurriculare relevante pentru postul respectiv.

Secțiunile „Competențe profesionale” sau „Competențe relevante” sunt folosite pentru a explica mai departe competențele dificile – abilități dobândite prin practică, educație și repetiție, care sunt specifice unui loc de muncă (cum ar fi gestionarea datelor, editarea, traducerea sau elaborarea bugetului).

Asigură-te că prezinți și competențele „soft”: trăsături intangibile care duc la o mai bună performanță la locul de muncă, cum ar fi abilitățile organizatorice, de rezolvare a problemelor sau interpersonale.

În ceea ce privești istoricul profesional, păstrează această secțiune concisă, enumerând toate posturile sau experiențele profesionale anterioare, numele companiilor pentru care ai lucrat și datele de angajare. Dacă nu ai o experiență profesională formală, include orice stagii relevante, activități de voluntariat sau activități extracurriculare.

Când vorbim despre secțiunea educației, în plus față de acreditările academice, furnizează detalii despre formarea suplimentară relevantă sau certificările pentru a completa acest format de CV.

Formatul de CV hibrid, după cum sugerează și numele său, combină elemente atât din formatul clasic cât și din cel funcțional, îmbinând o secțiune de aptitudini bogată cu detalii despre realizările profesionale.

Formatul de CV combinat poate funcționa pentru o varietate de circumstanțe. Dacă ai câțiva ani de experiență într-un anumit domeniu și candidezi pentru un post de nivel superior, acesta este cel mai bun format de CV pentru a evidenția evoluția în carieră și competențele cheie.  Este, de asemenea, o opțiune bună dacă îți schimbi cariera, dar poți prezenta realizări și abilități „transferabile” de la locurile de muncă anterioare.

Sfaturi de redactare pentru formatul de CV hibrid

Rezumat: Oferă un rezumat de două-trei fraze cu cele mai bune abilități și experiențe de muncă. Dacă vii dintr-un domeniu diferit, aceasta este, de asemenea, ocazia de a explica modul în care abilitățile și experiențele din posturile anterioare se potrivesc cu noua ta. carieră.

Competențe: Un format de CV hibrid îți oferă opțiunea de a îți împărți competențele în două secțiuni: un rezumat al calificărilor și o secțiune cu competențe cheie. În rezumatul calificărilor, descrieț abilitățile principale, făcând referire la modul în care le-ai folosit în locurile de muncă anterioare. Secțiunea privind competențele cheie se va concentra pe abilitățile specifice care răspund cerințelor de la postul respectiv.

Istoricul muncii: La fel ca în cazul formatului clasic al CV-ului, puneți accentul pe realizările unice de la locurile de muncă anterioare, cuantificând rezultatele obținute ori de câte ori este posibil. Concentrează-te asupra realizărilor care pot fi aplicate la noul tău  loc de muncă sau la noua ta carieră.

Educație: Prezentați realizările tale  academice de top (de exemplu, diploma de liceu sau diploma de absolvire) și formarea suplimentară care are legătură cu postul pe care îl dorești.

Cum trebuie structurat CV-ul tău de trainer?

În cazul unui CV de trainer, e indicat să utilizezi un format de CV Clasic. Iată mai jos cum trebuie să structurezi categoriile CV-ului tău.

Antet

În cadrul antetului trebuie să scrii datele tale de contact în așa fel încât să fii ușor de contactat de către un recrutor.

CORECT
Andrei Andreescu
Trainer pentru dezvoltarea carierei
prenumenume@gmail.com
+40740002104
https://www.linkedin.ro/nume
INCORECT
Trainer
Andreescu Andrei
andrey@gmail.com
+40740002104
Str. Carol, sector 1
București, România

Rezumat profesional

În cadrul acestei secțiuni, descrie experiența și competențele tale concrete în așa fel încât să punctezi cerințele viitorului tău angajator.

CORECT
Trainer pentru dezvoltarea carierei dornic să îi ajut pe ceilalți să crească și să se dezvolte. Abilități puternice de concepere a conceptelor complexe și de a le face ușor de înțeles.

Responsabil pentru dezvoltarea și furnizarea de programe de instruire pe o varietate de subiecte, inclusiv, dar nu numai, servicii pentru clienți, vânzări, cunoștințe despre produse și politici și proceduri ale companiei. Excelent comunicator cu abilități solide de prezentare.

INCORECT
Trainer cu puternice abilități de comunicare.

Experiența profesională

Aici e indicat să te concentrezi pe cele mai palpabile rezultate ale tale de până acum. Folosește verbe de acțiune și furnizează date concrete despre munca ta.

CORECT
Martie 2014 – Prezent
Trainer independent pentru dezvoltarea carierei
  • Planific, dezvolt și implementez programe de instruire în funcție de nevoile organizației
  • Conduc sesiuni de orientare și organizez cursuri de formare la locul de muncă pentru noii angajați
  • Elaborez planuri de formare individualizate pentru angajații care necesită o dezvoltare suplimentară
  • Identific oportunitățile de dezvoltare a personalului și planific cursuri de formare pentru a îmbunătăți productivitatea și satisfacția angajaților
  • Evaluez eficacitatea programelor de formare și aduceți îmbunătățiri, după caz
  • Sunt la curent cu noile evoluții în domeniul formării și dezvoltării
  • Mențin o evidență exactă a participării angajaților la programele de formare profesională
  • Pregătesc rapoarte privind progresul angajaților în cadrul programelor de formare profesională
  • Asist managerii în identificarea necesităților de formare pentru angajații lor
  • Colaborez cu alte departamente pentru a se asigura că toate activitățile de formare sunt coordonate și susțin obiectivele generale ale organizației
  • Proiectez și ofer cursuri de e-learning și alte programe de formare pe calculator
  • Gestionez bugetul pentru departamentul de formare profesională
INCORECT
Martie 2014 – Prezent
Trainer
  • Asigurarea unui training profesional

Educație și calificări

Fii concis, enumerând calificarea academică obținută, anul absolvirii, numele instituției și un rezumat de o frază.

Skill-urile tale: hard versus soft skills

Trainerii sunt responsabili de dezvoltarea și furnizarea de programe de formare pentru angajați. Aceștia pot lucra cu o gamă largă de persoane, de la angajații începători până la conducerea superioară. Scopul lor este de a se asigura că fiecare membru al echipei are cunoștințele și abilitățile de care are nevoie pentru a reuși în activitatea sa.

Formatorii de competențe folosesc adesea o varietate de metode de predare diferite pentru a-și livra conținutul. Acestea pot include cursuri în clasă, exerciții practice, videoclipuri sau alte mijloace vizuale. De asemenea, aceștia oferă în mod obișnuit coaching individual pentru a-i ajuta pe angajați să pună în practică ceea ce au învățat și să aplice în situații reale.

Nu în ultimul rând, un trainer trebuie să dețină o serie de hard skills și soft skills care contează enorm de mult în desfășurarea activității unui formator.

Hard skills

  • Abilități de comunicare
  • Ascultare activă
  • Empatie
  • Capacități organizatorice
  • Leadership

Soft skills

  • Lucru în echipă
  • Adaptabilitate
  • Spontaneitate

Comunicare. Comunicarea este o abilitate care te poate ajuta să fii un formator mai eficient. Îți poți folosi abilitățile de comunicare pentru a explica, pentru a răspunde la întrebări și pentru a vă motiva elevii. De asemenea, poți folosi comunicarea pentru a-i ajuta pe elevii să înțeleagă raționamentul din spatele anumitor metode.

Ascultarea activă. Ascultarea activă este abilitatea de a auzi ceea ce spune altcineva și de a răspunde la aceasta. Aceasta este o abilitate importantă pe care trebuie să o aibă trainerii, deoarece le permite să înțeleagă nevoile clienților lor și să dezvolte un plan care să răspundă nevoilor. Este, de asemenea, important ca trainerii să asculte feedback-ul clienților lor cu privire la planurile lor pentru a se asigura că acestea răspund nevoilor clienților lor.

Empatie. Empatia este abilitatea de a înțelege și de a împărtăși sentimentele celorlalți. În calitate de trainer, empatia te poate ajuta să relaționezi cu cei care au nevoie de ajutorul tău și să îi ajuți să se simtă confortabil și încrezători în învățarea lor. Empatia te poate ajuta, de asemenea, să înțelegi când un elev are nevoie de sprijin sau resurse suplimentare.

Organizarea. Organizarea este o altă abilitate care te poate ajuta să fii un trainer mai eficient. S-ar putea să ai nevoie să ții evidența progreselor studenților, a prezenței lor și a obiectivelor individuale de formare. A avea abilități organizatorice puternice te poate ajuta să ții evidența tuturor acestor informații și să te asiguri că răspunzi nevoilor studenților tăi.

Leadership. Leadershipul este abilitatea de a-i motiva și inspira pe ceilalți să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun. În calitate de formator de aptitudini, este posibil să fii responsabil pentru conducerea unui grup de persoane printr-un program de formare. Abilitățile de leadership te pot ajuta să-ți motivezi echipa și să o încurajezi să muncească din greu și să învețe noi abilități.

💡Modelele noastre de CV  îți vor fi de folos astfel încât să îți pui în evidență aceste lucruri.

Întrebări frecvente

Pentru a aplica la un job de trainer, trebuie să fii sigur că te potrivești acestui rol. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba despre un post de trainer.

Cum să fii un trainer bun?

Pentru a fi un bun trainer, trebuie să fii un ascultător activ, un bun comunicator și să ai răbdare. Un trainer excelent este esențial în crearea unor patternuri benefice pentru companie. A fi un bun formator nu este întotdeauna ușor și necesită abilități specifice pentru a avea succes.

Ce este un trainer?

Un trainer este o persoană care demonstrează că a atins un nivel de competență pentru crearea și furnizarea de programe eficiente pentru persoane și grupuri care doresc să atingă un nivel superior de profesionalism în domeniul lor de activitate.

Trebuie ca cv-ul meu de trainer să includă și o fotografie?

De preferat da, dar nu este însă obligatoriu.

Articole similare