CV Patron | Cum să îți redactezi CV-ul pentru a avea succes

Fie că soliciți un împrumut pentru a îți extinde mica afacere sau cauți un post cu normă întreagă, există momente în care este posibil să fie nevoie să scrii un CV în calitate de proprietar de afacere. Actualizându-ți CV-ul în mod regulat, poți furniza rapid unul atunci când acesta este solicitat, mai ales în anul 2023.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților
💡TIPS & TRICKS: În acest ghid, dar și în alte articole de pe site îți vom arăta cele mai de succes șabloane de CV-uri.

Patron CV

Ce este un CV de proprietar de afaceri?

Un CV de proprietar de afacere este un document formal care oferă o prezentare generală a calificărilor profesionale ale proprietarului. Acesta evidențiază trecutul educațional și profesional, abilitățile și formarea ta. Chiar dacă intenționezi să continui să lucrezi pe cont propriu, este totuși o idee bună să ai un CV actualizat. Băncile sau investitorii îți pot cere să furnizezi unul înainte de a aproba un împrumut sau de a investi în afacerea ta. De asemenea, este posibil să decizi să candidezi pentru o oportunitate în altă parte. În acest caz, menținerea unui CV actualizat îți asigură că incluzi toate realizările pe care le-ai obținut în propria afacere.

Cum să scrii un patron cv

Primul pas în procesul de redactare a CV-ului este să înțelegi ce elemente trebuie să includă CV-ul tău. Majoritatea CV-urilor respectă un format standard și ar trebui să cuprindă următoarele secțiuni personale și profesionale pentru această activitate:

  • Antetul CV-ului
  • Rezumatul CV-ului (cunoscut și ca profil sau declarație personală)
  • Secțiunea privind istoricul angajărilor
  • Secțiunea privind competențele din CV
  • Secțiunea privind educația

Ai un pic de libertate în cadrul fiecărei secțiuni (cea mai mare parte în rezumat, despre care vom intra în detalii mai târziu), dar cheia pentru a crea un CV câștigător pentru un manager de afaceri este mesajul pe care îl transmiți, precum și stilul și tonul pe care îl folosești pentru a transmite acest mesaj. Este o idee bună să greșești pe partea de formalitate (nu să fii pretențios sau rigid), cu excepția cazului în care știi că acea cultură a companiei la care candidezi este foarte informală.

În acest scop, fă verificările necesare: cercetează compania înainte de a îți finaliza CV-ul și scrisoarea de intenție. Află tot ce poți, astfel încât CV-ul tău să se adreseze direct managerului care face angajările și să arate că înțelegi compania și nevoile acesteia.

Un CV orientat către companie îi va arăta managerului care face angajări că dorești să lucrezi pentru el, nu doar să obții un loc de muncă. Această strategie este mult mai eficientă și are toate șansele de a obține un interviu. Ține cont de aceste sfaturi atunci când începi să îți formulezi CV-ul:

  • Transmite mesajul tău direct managerului de angajare, folosind tonul și stilul optim pentru fiecare companie.
  • Analizează anunțul de angajare și folosești cuvinte-cheie și fraze care îți vor optimiza șansele de a trece de selecția sistemului de urmărire a candidaților. Alege un model de CV și încă o machetă care să facă o impresie vizuală profesională.

Aceste lucruri sunt valabile atât pentru piața din România cât și pentru Europa.

Patron CV

Secțiuni care trebuie incluse într-un CV de proprietar de afaceri

Iată secțiunile pe care trebuie să le incluzi în timp ce îți scrii CV-ul de patron:

Informații de contact

În partea de sus a CV-ului, include numele, e-mailul, telefonul și adresa ta. De asemenea, poți oferi încă un canal de contact alternativ, dacă este necesar. Verifică de două ori informațiile de contact pentru a îți asigura că sunt actuale și corecte. În funcție de tipul de afacere pe care o deții, poate dorești, de asemenea, să iei în considerare includerea adresei site-ului tău web sau a unui link către un portofoliu online.

Rezumat profesional

Rezumatul profesional este partea introductivă a CV-ului tău și este foarte importantă, mai ales în 2023. Acesta include una până la trei propoziții personale care detaliază anii de experiență în domeniu și informațiile de background. De asemenea, poate oferi o prezentare generală a sectoarelor industriale care te interesează. Aceasta este secțiunea în care vei declara capacitățile și îți vei evidenția experiența ca proprietar de afacere.

Patron CV

Experiența profesională

Folosește această secțiune pentru a evidenția istoricul tău de muncă și realizările pe care le-ai obținut în cadrul afacerii tale în toți acești ani de experiență. Enumeră aceste experiențe sub formă de puncte individuale, folosind verbe de acțiune puternice la timpul prezent pentru a descrie responsabilitățile din rolul tău actual și verbe la timpul trecut pentru a descrie realizările din pozițiile anterioare, perioada (luni și ani în care ai lucrat acolo). Încearcă să evidențiezi realizările specifice și impactul pe care l-ai avut asupra afacerii, folosind cifre pentru a arăta rezultatele cuantificabile. Chiar dacă aplici pentru un job în afara țării, cum ar fi în orice țară din Europa, ține cont de aceste sfaturi.

Educație

Această secțiune trebuie să includă detalii despre calificările și educația ta. Asigură-te că menționezi numele instituției unde ai studiat și perioada în care ai urmat cursurile. Dacă ai o diplomă de licență și una de masterat, pune prima în listă cea mai recentă diplomă.

Competențe

Aceasta este secțiunea în care poți enumera orice expertiză relevantă pe care o ai. Ar trebui să iei în considerare adăugarea oricărui detaliu pe care consideri că este un avantaj pentru proprietatea afacerii sau postul pentru care candidezi. De asemenea, dacă știi limbi străine, menționează acest lucru.

Patron CV

Certificări

Aceasta este secțiunea în care enumeri premiile, distincțiile și certificările pe care le-ai obținut de-a lungul educației, carierei și deținerii unei afaceri. Poți include premii legate de muncă, poziții de conducere, concursuri și burse.

Sfaturi pentru elaborarea unui CV de excepție

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scrii un CV grozav în calitate de proprietar de mică afacere:

Alege titlul potrivit al postului

În calitate de antreprenor, ar trebui să evidențiezi rolul pe care l-ai deținut în cadrul afacerii tale și anul. Adesea, proprietarii sunt responsabili de toate aspectele afacerii lor, inclusiv de serviciul clienți, marketing și vânzări. Poți preciza că ești proprietarul afacerii sau CEO sau poți fi mai specific dacă acest lucru te ajută să pari mai calificat pentru un anumit rol. De exemplu, un fost proprietar de mică afacere care candidează pentru un post de director de marketing poate afirma că a deținut acest rol în cadrul companiei sale.

Alege un format bun

Formatele CV-urilor pot varia, deși cele mai comune sunt un CV cronologic, care se concentrează mai mult pe experiența profesională, sau un CV funcțional, care pune accentul pe abilități. Alege un format potrivit pentru realizările și abilitățile tale. Un CV funcțional este bun pentru o persoană cu lacune în experiența de muncă. Dacă a trecut mult timp de când nu ai mai lucrat pentru altcineva – sau dacă nu ai lucrat niciodată – acesta poate fi cel mai bun format pentru a îți prezenta capacitățile.

Evidențiază-ți competențele de bază

Competențele și experiența sunt cel mai mare argument de vânzare pentru un proprietar de mică afacere interesat să obțină un sponsor sau un partener. Pentru a elabora un CV puternic, concentrează-te pe abilitățile care te-au ajutat să îți gestionezi afacerea. De asemenea, dacă aplici pentru un loc de muncă, mai degrabă decât pentru a căuta un partener sau un investitor, includerea abilităților relevante în CV-ul tău te poate ajuta să treci de sistemul de urmărire a recrutării, un program conceput pentru a respinge CV-urile care nu îndeplinesc anumite calificări.

Patron CV

Competențe cruciale pe care să le incluzi în CV-ul tău de proprietar de afacere

Iată câteva aptitudini pe care poate vei dori să le evidențiezi pentru a face o primă impresie puternică, indiferent cine îți citește CV-ul:

Management general

Proprietarii de afaceri sunt implicați în fiecare aspect al afacerii lor, așa că este important să discuți despre abilitățile tale de management. Acest lucru poate implica abilitatea de a crea și de a realiza obiective și de a gestiona operațiunile zilnice.

Organizare

Rolul unui proprietar de mică afacere implică jonglarea cu mai multe sarcini în același timp. Poți evidenția abilitatea ta de a rămâne organizat și de a delega sarcini atunci când este necesar pentru a îți menține afacerea în bună stare de funcționare.

Leadership

Proprietarii de afaceri mici sunt lideri, așa că este important să indici capacitatea ta de a conduce și de a supraveghea angajații pentru a-ți atinge obiectivele. Conducerea implică, de asemenea, capacitatea de a-i motiva pe ceilalți și de a împuternici echipele să își facă treaba.

Formare și recrutare

Proprietarii de afaceri sunt adesea responsabili de intervievarea și recrutarea candidaților la un loc de muncă și de selectarea finaliștilor pentru interviul final al echipei executive. De asemenea, proprietarii de afaceri pot lua parte la formarea noilor angajați, așa că asigură-te că incluzi acest lucru în CV-ul tău.

Planificarea strategică

Un alt aspect principal al muncii unui proprietar de afacere este definirea obiectivelor și valorilor pentru o companie și crearea de planuri strategice pentru a-i ajuta pe angajați să atingă aceste obiective. Prin urmare, este important să arăți că ai abilități puternice de luare a deciziilor și de planificare în CV-ul tău.

💡TIPS & TRICKS: Folosește un șablon de CV pentru postul de patron.

Întrebări frecvente

Ce trebuie să includă CV-ul tău?

Primul pas în procesul de redactare a CV-ului este să înțelegi ce elemente trebuie să includă CV-ul tău. Majoritatea CV-urilor respectă un format standard și ar trebui să cuprindă următoarele secțiuni:

  • Antetul CV-ului
  • Rezumatul CV-ului (cunoscut și ca profil sau declarație personală)
  • Secțiunea privind istoricul angajărilor
  • Secțiunea privind competențele din CV
  • Secțiunea privind educația

Patron CV

Ce este un CV de proprietar de afaceri?

Un CV de proprietar de afacere este un document formal care oferă o prezentare generală a calificărilor profesionale ale proprietarului. Acesta evidențiază trecutul educațional și profesional, abilitățile și formarea ta.

Ce înseamnă un rezumat profesional?

Rezumatul profesional este partea introductivă a CV-ului tău. Acesta include una până la trei propoziții care detaliază anii de experiență în domeniu și informațiile de background. De asemenea, poate oferi o prezentare generală a sectoarelor industriale care te interesează. Aceasta este secțiunea în care îți declari capacitățile și îți evidențiezi experiența ca proprietar de afacere.

 

Articole similare