CV Însoțitor de bord | Obține jobul dorit cu un CV perfect

Călătorind spre țărmuri îndepărtate. Zburând deasupra norilor. Să devii însoțitor de bord este jobul de vis al aproape tuturor. Trebuie să învingi o mulțime de concurenți. Cum să te asiguri că CV-ul tău de însoțitor de bord iese suficient de mult în evidență pentru a-ți obține interviul? Nu îți face griji. Suntem pe cale să decolăm.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Pune-ți centurile de siguranță în timp ce vom zbura împreună, pas cu pas, spre CV-ul perfect. Acest ghid pentru CV-ul însoțitorului de bord îți va arăta:

 • Cum să scrieți un CV de însoțitor de bord care vă va aduce mai multe interviuri.
 • Sfaturi și exemple despre cum să pui abilitățile și realizările pe un CV de însoțitor de bord.
 • Cum să-ți descrii experiența pe un CV de însoțitor de bord pentru a obține orice loc de muncă pe care îl dorești.
💡TIPS & TRICKS: Citește șabloanele noastre pentru a scrie corect CV-ul tău de însoțitor de bord.

Însoțitor de zbor CV

Format corect însoțitor de zbor cv

De obicei, angajatorii companiilor aeriene au nevoie de doar 6 secunde pentru a scana un CV și a lua în considerare un candidat pentru un interviu. Înainte de a începe să scrii, efectuează verificări alegând cel mai bun format de CV de însoțitor de bord. Iată cum să formatați un CV pentru joburile de însoțitor de bord:

 • În partea de sus, adaugă numele și adresa ta, oferind detalii personale relevante.
 • Include în CV-ul de însoțitor de bord cu un obiectiv de carieră sau o declarație rezumativă.
 • Enumeră istoricul muncii tale și adaptează-l a descrierea postului de însoțitor de bord.
 • Detaliază realizările educaționale și abilitățile de însoțitor de bord.
 • Adaugăi câteva secțiuni suplimentare pentru a te asigura că CV-ul tău de însoțitor de bord se distinge de ceilalți candidați.
 • Alege un font excelent pentru CV pentru a te asigura că totul este ușor de citit de către managerul de angajare al companiei aeriene.
 • Nu uita să atașezi o scrisoare de intenție de însoțitor de bord împreună cu CV-ul tău.
💡TIPS & TRICKS: Trimite CV-ul pentru locuri de muncă pentru echipaj de zbor în format PDF. Documentele Microsoft Word și alte formate similare tind să arate ciudat pe anumite dispozitive, așa că îi vei ușura munca angajatorului companiei aeriene.

Însoțitor de zbor CV

Obiectiv sau rezumat? Ce să alegi pentru CV-ul tău de însoțitor de bord?

Primul pas către un însoțitor de bord puternic și câștigător la interviu? Un obiectiv sau un rezumat convingător al CV-ului de însoțitor de bord. Atunci când ai experiență de muncă de însoțitor de bord, optează pentru rezumatul CV-ului. Rezumatul de carieră te prezintă ca și candidat pentru postul de însoțitor de bord, îți exprimă dorința oficială de a candida pentru acest rol și vorbește despre experiența ta anterioară, abilitățile de însoțitor de bord și trecutul profesional. O realizare numerotată dovedește că ești la fel de talentat precum spui. Iată un exemplu de rezumat al unui CV de însoțitor de bord cu experiență:

EXEMPLU CORECT
Însoțitor de zbor plăcut, orientat spre siguranță, cu o experiență de peste 3 ani în cadrul unui echipaj de cabină internațional. Am obținut cel mai mare grad de satisfacție a pasagerilor. Caut să îmi dezvolt în continuare abilitățile de însoțitor de bord și să continui să ofer servicii de top clienților, alăturându-mă companiei X în calitate de însoțitor de bord senior.
EXEMPLU GREȘIT
Am fost însoțitor de bord în ultimii 2 ani. Pe lângă cunoștințele mele privind sarcinile de însoțitor de bord, responsabilitățile de la bucătărie și procedurile de siguranță, am efectuat și diverse sarcini de emitere a biletelor (de exemplu, scanarea biletelor, îmbarcarea) în perioadele de vârf.

Exemplul greșit enumeră pur și simplu sarcinile obișnuite ca și cum ar fi realizări (nu sunt). În exemplul corect, însă, se arată cât de mult a fost iubit candidatul de către pasageri, cu o mențiune a gradului ridicat de satisfacție al acestora.

Dacă nu ai experiență de însoțitor de bord, nu îți face griji!

Folosește obiectivul CV-ului. Declarația obiectivului îi spune companiei aeriene despre aspirațiile tale profesionale ca viitor însoțitor de bord, în loc să o lase să se concentreze pe lipsa ta de experiență. Și aici, totuși, include o  realizare cu cifre din trecutul tău profesional.

Iată câteva exemple de obiective de însoțitor de bord pe un CV fără experiență:

EXEMPLU CORECT
Supervizor prietenos și responsabil cu relațiile cu oaspeții pentru un mare lanț hotelier. Am obținut cele mai mari scoruri regionale de satisfacție a clienților. Caut să-mi însuflețesc pasiunea pentru călătorii prin dezvoltarea alături de echipa de la compania aeriană X.
EXEMPLU GREȘIT
Sunt supervizor de hotel fără experiență în industria aviatică, dar mulți oameni spun că învăț repede. Sunt foarte motivat, îmi place să zbor, iar turbulențele nu mă deranjează atât de mult.

Folosește abilitățile și realizările transferabile de la locurile de muncă anterioare sau de la studiile universitare pentru a le arăta că vei fi un însoțitor de bord perfect pentru începători.

💡TIPS & TRICKS: Personalizează-ți modelul de CV de însoțitor de bord folosind numele companiei aeriene în declarația ta de obiectiv sau de rezumat. Acest lucru arată companiei aeriene care îți analizează CV-ul că nu ai trimis pur și simplu un CV generic.

Cum să incluzi corect experiența ta de însoțitor de bord în CV?

„Liber la decolare.” VreI să auzii acest lucru de la controlul traficului aerian și atunci când specialistul în resurse umane al companiei aeriene îți citește CV-ul perfect de însoțitor de bord. Cum, te întrebi? Subliniază-ți experiența într-un mod atrăgător! Dacă ai experiență de însoțitor de bord include:

 • Posturile pe care le-ai mai ocupat până acum
 • Perioada în care ai lucrat la compania respectivă
 • Abilități și realizări concrete

Însoțitor de zbor CV

Abilitățile unui însoțitor de bord

Evidențiază-ți abilitățile de însoțitor de bord în CV-ul tău! Toate CV-urile arată la fel. Cum îi arătăm recrutprului că al tău nu este la fel? Trebuie să punem în valoare cele mai bune abilități ale CV-ului tău de însoțitor de bord. O secțiune de abilități pe CV-ul tău pentru însoțitorii de bord este esențială, dar numai cele potrivite. De asemenea, nu trebuie să adaugi nici prea multe și nici prea puține. Cum adăugăm exact ceea ce trebuie? Să ne gândim la acest lucru ca la serviciul de masă pe un zbor pe distanțe lungi. Dar aici, să servim mai întâi clasa economică, făcând o listă cu câteva abilități generice hard și soft pe care să le punem pe un CV de însoțitor de bord.

💡TIPS & TRICKS: Competențele hard sunt abilități și know-how specifice (de exemplu, utilizarea interfonului aeronavei). Competențele transversale sunt atribute dezvoltate de sine, dobândite în viață (de exemplu, empatie, adaptabilitate). Împreună, acestea fac împreună un bun însoțitor de bord. Abilități pentru CV-ul însoțitorului de bord pe care le poți include în CV sunt:
 • Empatie
 • Orientarea spre siguranță
 • Gestionarea timpului
 • Întreținerea și utilizarea punții de comandă a avionului
 • Abilități de comunicare
 • Operarea interfonului aeronavei
 • Abilități de colaborare
 • Abilități de prezentare
 • Competențe lingvistice
💡TIPS & TRICKS:  Încearcă acest lucru: scrii o cantitate supradimensionată de abilități într-o coloană Excel, cu un număr (1-10) de importanță și relevanță pentru echipajul de zbor în coloana adiacentă. Apoi, elimină din ele până când rămâi cu cele mai importante 5-6 puncte.

Însoțitor de zbor CV

Adaugă alte secțiuni pentru un CV eficient de însoțitor de bord

Vom apela acum la ingredientul nostru secret: secțiunile suplimentare ale CV-ului. De ce?

Secțiunile suplimentare ale CV-ului fac CV-ul mai individual. Aici veți enumera câteva lucruri relevante de care ești mândru.

Limbi străine cunoscute – limba engleză ți altele

Cunoaști o altă limbă? Ar putea fi foarte utilă pentru un CV de însoțitor de bord și poate chiar necesară, în funcție de locul în care zburi. Cunoașterea unei alte limbi străine îți va extinde orizonturile și oportunitățile de însoțitor de bord. Și vei câștiga mai mult!

Experiență de voluntariat

Ai fost voluntar într-un context în care ți-au fost puse în evidență aptitudinile intersociale? Menționează neapărat acest lucru!

Hobby-uri și interese

Iată câteva interese și hobby-uri care s-ar potrivi bine cu un CV pentru însoțitorii de bord:

 • Ani de experiență ca și călător – am vizitat peste 35 de țări în ultimii 5 ani.
 • Pasionat de fitness și de exerciții fizice.

Călătoriile sunt de la sine înțelese. Dragostea de a face exerciții arată că ești în formă fizică – un plus pentru un job solicitant precum cel de membru al echipajului de cabină.

Scrie o scrisoare de intenție

În calitate de însoțitor de bord, vei avea o uniformă strictă și standarde de stil – cam ca aceste secțiuni ale CV-ului. Scrisoarea de intenție a CV-ului de însoțitor de bord este locul în care poți include informații pe care nu ai mai avut loc să le incluzi în CV. Iată câteva sfaturi de mare zbor pentru a livra o scrisoare de intenție excelentă:

 • Explică de ce te interesează îndatoririle de însoțitor de bord.
 • Oferă nume – numește-l managerul de angajare și compania aeriană pentru a personaliza scrisoarea de intenție.
 • Demonstrează de ce au nevoie de tine pentru acest post de însoțitor de zbor.
💡TIPS & TRICKS:  Cercetează online compania aeriană și menționează ceva anume care îți atrage atenția. Acesta este un lucru pe care un CV nu îl poate include și le va atrage cu adevărat atenția! Și nu uita, Utilizează un șablon de CV pentru rezultate maxime!

Însoțitor de zbor CV

Întrebări frecvente

Care este vârsta minimă pentru a lucra ca însoțitor de bord?

Cei care doresc să lucreze ca însoțitori de bord trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Cu toate acestea, unele companii aeriene cer ca însoțitorii de bord să aibă cel puțin 21 de ani înainte de a putea fi angajați.

Ce face un însoțitor de bord atunci când avionul este în aer?

Însoțitorii se asigură că pasagerii au parte de cele mai bune condiții. De asemenea, aceștia ascultă orice zgomot neobișnuit și efectuează controale de siguranță pe tot parcursul zborului.

Care sunt competențele necesare pentru a lucra ca însoțitor de bord?

Pentru a lucra ca însoțitor de bord sunt necesare următoarele competențe:

 • Bune abilități de comunicare
 • Bune abilități de relaționare
 • Bune abilități de servire a clienților
 • Abilități excelente de luare a deciziilor
 • Capacitatea de a fi atent la tot ce se întâmplă în jur

Articole similare