CV Director de conturi | Aplică pentru jobul visat cu cel mai bun CV

Un director de cont servește ca intermediar între clienți și o companie care furnizează servicii, gestionează echipa de conturi și, de asemenea, supervizează creativii și alți membri ai personalului pentru a se asigura că proiectele îndeplinesc așteptările clienților și sunt livrate la timp și în limitele bugetului.

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Directorul de cont prezintă idei clienților, elaborează strategii pentru produse noi și coordonează evenimente.

💡TIPS & TRICKS: Un post de conducere necesită un CV pe măsură. Află cum poți scrie un CV perfect din șabloanele noastre.

Atribuții și responsabilități ale directorului de cont

Un director de cont supraveghează cerințele zilnice necesare pentru a îndeplini sarcinile pentru conturile de publicitate și relații publice. Acest post propune noi clienți, stimulează vânzările și gestionează o echipă de oameni dedicați conturilor, lucrând atât cu angajații interni, cât și cu clienții interni sau externi pentru a îndeplini obiectivele. Exemple de sarcini pe care un director de cont ar putea fi nevoit să le îndeplinească includ:

  • Prezentarea conceptelor și rezumarea rezultatelor în timpul mai multor întâlniri cu clienții
  • Generarea de vânzări pentru conturile clienților
  • Crearea de strategii pentru conturi, conducând proiecte de la concepție până la execuția finală
  • Stabilirea de scopuri și obiective pe care echipele interne să le urmeze
  • Respectarea termenelor limită și a bugetelor de proiect
  • Lucrul cu echipele pentru a dezvolta materiale, a coordona evenimente și a oferi sprijin și direcție
  • Supravegherea personalul și proiectele, motivând și îndrumând personalul pentru a atinge obiectivele și a produce materiale de succes pentru clienți, precum și oferind feedback
  • Menținerea relațiilor și servirea drept punct de contact și de legătură pentru clienți

Director de conturi CV

Ce face un director de cont?

Un director de cont de succes va lucra în domeniu de mai mulți ani. Candidatul potrivit poate avea un trecut de director de cont cu experiență sau poate fi pregătit să își asume volumul de muncă și responsabilitățile suplimentare în cadrul unei prime promovări în această poziție, de la un rol de director de cont junior sau de reprezentant de cont. Există mai multe competențe și calificări pe care un director de cont ar trebui să le aibă, printre care:

  • Diplomă de licență sau master în comunicare, marketing, relații publice, jurnalism sau limba engleză și cursuri relevante de formare
  • 5+ ani de lucru într-o agenție de publicitate, relații publice sau in-house
  • Abilități excepționale de povestire și scriere
  • Abilitatea de a gestiona mai multe proiecte și de a prospera sub presiune
  • O mentalitate creativă și capacitatea de a gândi inovator
  • Abilități excepționale de prezentare
  • Abilitățile dovedite sau experiența în vânzări pot fi utile
  • Abilități de gestionare a timpului, de organizare și de conducere
  • Abilități solide de comunicare și negociere

Cerințe privind experiența directorului de conturi

Un director de cont trebuie să aibă ani de experiență în gestionarea mai multor echipe și proiecte. În mod tradițional, candidații trebuie să aibă între 5 și 7 ani de experiență, deși stagiile și programele pot fi considerate experiență. Competențele de bază în domeniul informaticii sunt necesare pentru a îndeplini această funcție. Experiența anterioară în vânzări și în gestionarea clienților este, de asemenea, o abilitate utilă pentru un director de cont.

Director de conturi CV

Structura pentru director de conturi cv

Atunci când îți redactezi CV-ul, împarte-l în următoarele secțiuni principale:

  • Nume și date de contact – Include numele și datele tale de contact, pentru ca cititorul să știe cine eștii și cum să te contacteze.
  • Profilul CV-ului – Un scurt paragraf care rezumă abilitățile și experiența ta și subliniază de ce ești potrivit pentru rolul respectiv.
  • Lista de competențe principale – O listă rapidă și punctată a celor mai relevante competențe ale tale.
  • Experiența profesională – O listă structurată a experienței tale profesionale în ordine cronologică inversă. Include data, anul sau ani (exemplu: 2011-2017, 2013-2019 sau 2006), orașul în care ți-ai desfășurat activitatea, cum ar fi bucurești.
  • Studii – Un rezumat al calificărilor relevante sau al formării profesionale pe care le-ați absolvit.
  • Hobby-uri și interese – O secțiune opțională, care ar trebui folosită numai dacă hobby-urile tale sunt relevante pentru locurile de muncă la care candidezi.
💡TIPS & TRICKS: Este important să respecți structura unui CV de manager. Folosește șabloanele noastre în acest sens.

Sfaturi pentru crearea unui profil de CV puternic

  • Fii concis: Cele mai bune profiluri de CV sunt scurte, clare și foarte relevante pentru rolul vizat. Din acest motiv, cel mai bine este să scrii 3-4 rânduri de informații de nivel înalt, deoarece orice altceva în plus ar putea fi ratat.
  • Adaptează-l: Dacă recrutorii nu văd că eștii potrivit în câteva secunde, este posibil să îți închidă CV-ul imediat. Profilul CV-ului tău ar trebui să corespundă îndeaproape cerințelor esențiale enumerate în anunțul de angajare, așa că asigură-te că le analizezi înainte de a-l scrie.
  • Nu adăuga un obiectiv: Evită să discuți despre obiectivele tale profesionale în profilul CV-ului – dacă consideri că sunt necesare, menționează-le pe scurt în scrisoarea de intenție în schimb.
  • Evită clișeele: Clișeele de genul „un gânditor cu vederi albastre și o atitudine de inițiativă” s-ar putea să îți sune impresionant, dar, de fapt, nu îi spun recrutorului prea multe despre tale. Concentrează-te pe evidențierea faptelor și a abilităților concrete, deoarece recrutorii sunt mai susceptibili să le ia în considerare.

Director de conturi CV

Ce să incluzi în profilul CV-ului tău de director de cont?

Rezumat al experienței

Demonstrează că ești potrivit pentru posturile vizate, oferind un rezumat la nivel înalt al experienței tale de muncă anterioare, inclusiv industriile în care ai lucrat, tipurile de angajatori și tipul de roluri în care ai experiență anterioară.

Competențe relevante

Angajatorii trebuie să știe ce competențe poți aduce organizației lor și, în mod ideal, doresc să vadă competențe care corespund postului vacant. Așadar, cercetează bine rolurile vizate și adaugă cele mai importante competențe de director de cont în profilul tău.

Calificări esențiale

Dacă locurile de muncă la care candidezi cer candidaților să aibă anumite calificări (cum ar fi audit), atunci trebuie să le adaugă în profilul tău pentru a îți asigura că sunt văzute de managerii care fac angajări.

💡TIPS & TRICKS: E important să menții un CV într-o singură pagină. Află din șabloanele noastre cum să reușești acest lucru.Secțiunea privind competențele de bază

Sub profilul tău, creează o secțiune de competențe principale pentru a face ca cele mai relevante competențe ale tale să iasă în evidență în fața cititorilor. Aceasta ar trebui să fie alcătuită din 2-3 coloane de puncte de prezentare a competențelor tale relevante. Înainte de a face acest lucru, consultă descrierea postului și faci o listă cu toate competențele, specializările sau cunoștințele specifice necesare.

Director de conturi CV

Experiența de muncă / istoric de carieră

Acum, că recrutorii au o imagine de ansamblu a competențelor și abilităților tale, trebuie să treci la detalii despre istoricul carierei tale. Oferă-le o perspectivă mai amănunțită asupra a ceea ce poți face prin crearea unei liste detaliate a experienței tale relevante.

Începe cu rolul tău actual și parcurge în sens invers toate posturile relevante pe care le-ai ocupat.

Poate fi vorba și de muncă independentă, cu contract sau voluntariat, atâta timp cât are legătură cu rolul pentru care candidezi.

Structurează-ți rolurile

Un text lung și neîntrerupt este cel mai mare coșmar al recrutorilor, dar secțiunea privind experiența profesională poate ajunge cu ușurință să arate astfel dacă nu ești atent.

Începe cu un rezumat de 1-2 propoziții despre rolul tău în ansamblu, detaliind care a fost obiectivul postului tău, cui ai raportat sau pe cine ai condus și pentru ce tip de organizație ai lucrat.

Responsabilități cheie

Folosind puncte ușor de citit, notează responsabilitățile tale zilnice în cadrul rolului. Asigură-te că prezinți modul în care te-ai folosit abilitățile și cunoștințele din domeniun financiar, audit etc.

Realizări cheie

În cele din urmă, adaugă informații de impact prin evidențierea a 1-3 realizări cheie pe care le-ai obținut în cadrul rolului. Nu reușești să te gândești la o realizare? Dacă a avut un impact pozitiv asupra companiei tale, contează. De exemplu, ai putut crește profiturile companiei, ai îmbunătățit procesele sau ceva mai simplu, cum ar fi faptul că ți-ai depășit așteptările pentru a rezolva problema unui client.

Director de conturi CV

Secțiunea educației

În continuare, ar trebui să enumeri educația și calificările tale. Aceasta poate include calificările formale, precum și calificările și/sau formarea profesională specifică sectorului de director de cont. În timp ce absolvenții de liceu și cei care au terminat recent studiile ar trebui să includă multe detalii aici pentru a compensa lipsa experienței de muncă, candidații cu experiență ar putea beneficia de o secțiune de educație mai scurtă, deoarece secțiunea privind experiența de muncă va fi mai importantă pentru recrutori.

Interese și hobby-uri

Această secțiune este în întregime opțională, așa că va trebui să îți folosești propria judecată pentru a îți da seama dacă merită să o incluzi. Dacă hobby-urile și interesele tale ar putea să te facă să pari mai potrivit pentru locul de muncă la care visezi, atunci merită cu siguranță să le adaugi. Interesele care au legătură cu industria, sau hobby-uri precum echipele sportive sau voluntariatul, care prezintă abilități transferabile valoroase, ar putea merita să fie incluse în CV-ul făcut de tine.

Sfaturi de formatare

Lungime: Crezi că un CV de cinci pagini îi va impresiona pe recrutori? Te înșeli! Chiar dacă ai tone de experiență cu care să te lauzi, recrutorii nu au timp să citească CV-uri prea detaliate. Păstrează-l scurt, concis și relevant – un CV de două pagini A4 sau mai puțin este perfect.

Lizibilitate: Asigură-te că CV-ul tău este ușor de citit și că are un aspect profesional, aplicând câteva trucuri simple de formatare. Punctele cu buline sunt excelente pentru a face paragrafele mari mai ușor de digerat, în timp ce formatarea titlurilor cu text bold sau colorat îl va ajuta pe cititor să găsească rapid informațiile de care are nevoie.

Design: În general, cel mai bine este să te limitezi la un design simplu al CV-ului, deoarece designurile ciudate sau elaborate rareori aduc un plus de valoare candidaturii tale. Un font clar, modern și o schemă de culori subtile funcționează perfect și permit ca abilitățile, experiența și realizările tale să vorbească de la sine.

Întrebări frecvente

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim despre un rol de director de conturi:

Ce face un director de cont bun?

Directorii de cont buni au aptitudini transversale puternice care le permit să ofere clienților de nivel înalt servicii excepționale și personalizate. Ei sunt foarte atenți la detalii și sunt perspicace în ceea ce privește nevoile clienților și modul în care le pot îndeplini. Pentru a fi eficienți, directorii de cont trebuie să aibă cunoștințe aprofundate despre industrie, inclusiv despre metodele și platformele pe care le pot folosi pentru a-și ajuta clienții. De obicei, aceștia au experiență în gestionarea unei echipe și în pregătirea acesteia pentru implementarea strategiilor la nivel înalt.

Care este diferența dintre un Account Director, un Account Manager și un Account Executive?

Directorii de cont sunt, de obicei, angajați de nivel superior care supervizează managerii de cont și executivii de cont. Reprezintă, practic, conducerea. Executivii de cont au un rol de vânzări și se ocupă de achiziția de noi clienți prin urmărirea de clienți potențiali și sprijinirea acestora în semnarea unui contract. Account Executives raportează managerilor de cont, care se asigură că nevoile zilnice ale clienților sunt tratate conform programului. Aceștia duc la îndeplinire viziunea stabilită de conducerea firmei. Acest rol este diferit de un rol la curtea de conturi la stat.

Directorii de cont au responsabilități diferite în diferite industrii? Există o legătură cu un rol la curtea de conturi?

Directorii de cont au, în general, responsabilități similare, indiferent de locație (București sau nu) sau de tipul de cont pe care îl gestionează. Directorii de cont pentru firmele de design și directorii de cont pentru relații publice se întâlnesc cu clienții, elaborează strategii și deleagă sarcini. Aceștia trebuie să aibă cunoștințe și abilități specifice industriei pentru a discuta în mod inteligent strategiile cu clienții și pentru a fi capabili să-și îndrume echipa. Un rol la curtea de conturi la stat, de exemplu, este diferit față de un rol de director de cont într-o companie.

Articole similare