Activitățile de lucru tipice pentru coordonatorii de evenimente sunt contactarea și asigurarea unor vorbitori cheie, promovarea evenimentului, asigurarea respectării reglementărilor legale și de sănătate, organizarea facilităților și angajarea unor furnizori de servicii terțe.
Pe baza modelelor noastre de CV-uri, un bun coordonator de evenimente demonstrează abilități excelente de organizare, abilități de comunicare și negociere, de gestionare a timpului, creativitate și orientare spre rezolvarea problemelor. Cei care doresc să lucreze în industria de planificare a evenimentelor ar trebui să includă în CV-ul lor o diplomă în marketing sau în managementul ospitalității.
Caracteristici ale unui coordonator de evenimente cv
Unui CV de coordonator de evenimente nu ar trebui să îi lipsească niște categorii esențiale.
Rezumat
În declarația rezumatul tău profesional, prezintă pe scurt experiența și trecutul tău, subliniind abilitățile și punctele forte care corespund cu ceea ce caută angajatorul.
Competențe
Organizează această secțiune în două categorii: aptitudini dificile (cum ar fi „administrarea bugetului”, „logistica evenimentelor”, „programarea” sau „gestionarea furnizorilor și a vânzătorilor”) și aptitudini transversale (cum ar fi „adaptabilitatea”, „gândirea critică”, „gestionarea timpului” sau „serviciul clienți”).
Să îți arăți talentele în CV este o necesitate. Secțiunea privind competențele din CV îți oferă spațiul necesar pentru a face acest lucru. În calitate de coordonator de evenimente, trebuie să incluzi în candidatura ta un amestec de competențe fizice și transversale. Competențele hard includ „gestionarea bugetului” și „raportare și analiză”, în timp ce competențele soft pot fi „o bună comunicare” și „gestionarea timpului”. Ești un bun polivalent. Asigură-te că această secțiune a CV-ului tău este cât mai echilibrată posibil. Iată, mai jos, câteva competențe pe care le poți menționa în CV:
- Serviciul clienți
- Managementul evenimentelor
- Dezvoltarea relațiilor
- Conducerea și îndrumarea personalului
- Luarea deciziilor în ritm rapid
- MS Office
- Managementul furnizorilor
- Negocierea contractelor
- Relația cu furnizorii
Experienta
Pentru locurile de muncă actuale și anterioare, include datele de angajare și trei până la cinci puncte care să sublinieze principalele îndatoriri și realizări. Limitează această secțiune la locurile de muncă din ultimii zece ani și concentrează-te asupra sarcinilor și realizărilor care se referă în mod specific la coordonarea de evenimente. De exemplu: „Am colaborat cu managerii europeni de vânzări și marketing pentru a gestiona evenimente și târguri comerciale care găzduiau în medie 700 de vizitatori.”
Educație
Toate acreditările tale educaționale, inclusiv gradele, diplomele, certificările și formarea specializată, ar trebui să fie enumerate în această secțiune. De exemplu: o diplomă în domeniul ospitalității, finalizarea unui curs de planificare a evenimentelor corporative sau un certificat în domeniul managementului de evenimente. Nu uita să menționezi numele și locația școlii sau institutului.
Formatul CV-ului tău
În funcție de experiența ta, este posibil să preferi unul dintre următoarele formate de CV:
CV funcțional – Ai abilitățile necesare pentru a planifica un eveniment extraordinar, dar nu ai un istoric de muncă extins care să o dovedească? Atunci acest format de CV este recomandat.
CV combinat – Combinând atât formatul „funcțional”, cât și cel „cronologic inversat”, un CV combinat se concentrează atât pe abilități, cât și pe experiența de muncă. Spre deosebire de CV-ul funcțional, poți folosi un CV combinat dacă ai o experiență de muncă bogată.
După ce ai selectat cel mai potrivit format, trebuie să îți planifici aspectul CV-ului. Pentru a obține o prezentare profesională, îți recomandăm:
- Marginile - Margine de un inch pe toate laturile
- Font - Alege un font unic, dar profesional
- Mărimea fontului - Folosește un font de 11-12pt pentru textul normal și 14-16pt pentru anteturi
- Spațiere între rânduri - Utilizează o spațiere între rânduri de 1,0 sau 1,15
Dacă nu poți coordona aspectul CV-ului tău, managerii de angajare nu vor avea încredere în tine pentru a coordona evenimente. În cazul în care designul nu este punctul tău forte, nu te panica. Noi suntem aici ca să te acoperim. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre regulile de aur pentru a crea un CV impecabil de la zero:
De făcut
- Folosește spațiul în avantajul tău. Managerul de angajare nu vrea să citească un CV cu aspect "încărcat".
- Adaugă un strop de culoare. Lucrezi într-o industrie creativă, așa că îți poți permite să îți arăți personalitatea.
- Asigură-te că acest conținut al CV-ului tău este ușor de parcurs. Cu cât este mai ușor de citit, cu atât mai mari sunt șansele tale.
De evitat
- Nu folosi prea multe stiluri sau mărimi de fonturi diferite. Nu vrei ca CV-ul tău să arate dezordonat.
- Include orice grafică sau imagini suplimentare. Ține cont de faptul că un CV este un document formal.
- Nu lăsa structura la voia întâmplării. Trebuie să ai secțiuni clare, completate cu anteturi lizibile.
Întrebări frecvente
Mai jos, vom vedea cele mai întâlnite întrebări în ceea ce privește postul de coordonator de evenimente.
Cum ar trebui să îți formatezi CV-ul?
Dacă ai o mulțime de experiență în coordonarea de evenimente pe care să o evidențiezi, optează pentru un format de CV cronologic, care începe cu secțiunea privind istoricul muncii. Ar trebui să optezi pentru un format de CV combinat dacă ai mai puțină experiență, dar poți totuși să prezinți realizări și abilități profesionale relevante. Dacă ești la început de drum în industrie, formatul de CV funcțional va pune în valoare abilitățile și calificările pe care le ai deja, în cel mai bun mod.
Cum ar trebui să îți redactezi CV-ul dacă vrei să faci următorul pas în carieră?
Concentrează-te pe realizările și abilitățile tale legate de postul respectiv, cum ar fi următoarele:
- Exemple de proiecte sau sarcini în cadrul cărora ai obținut recunoaștere sau ai depășit o anumită provocare (de exemplu, lucrul cu un buget limitat sau abordarea unor schimbări de program sau de loc).
- Evidențiază exemple în care ai gestionat sau ai colaborat cu echipe cu mare succes.
- Exemple de domenii specifice de specializare (de exemplu, petreceri corporative sau expoziții comerciale).
- Certificări sau cursuri de formare suplimentare pe care le-ai primit și care au legătură cu coordonarea de evenimente, cum ar fi certificarea în domeniul managementului de proiect.
Ce informații trebuie să conțină CV-ul tău?
E foarte important ca CV-ul tău să respecte o anumită structură. Iată care sunt categoriile pe care trebuie să le abordezi.
Rezumat
În declarația rezumatul tău profesional, prezintă pe scurt experiența și trecutul tău, subliniind abilitățile și punctele forte care corespund cu ceea ce caută angajatorul.
Competențe
Organizează această secțiune în două categorii: aptitudini dificile (cum ar fi "administrarea bugetului", "logistica evenimentelor", "programarea" sau "gestionarea furnizorilor și a vânzătorilor") și aptitudini transversale (cum ar fi "adaptabilitatea", "gândirea critică", "gestionarea timpului" sau "serviciul clienți").
Să îți arăți talentele în CV este o necesitate. Secțiunea privind competențele din CV îți oferă spațiul necesar pentru a face acest lucru. În calitate de coordonator de evenimente, trebuie să incluzi în candidatura ta un amestec de competențe fizice și transversale. Competențele hard includ "gestionarea bugetului" și "raportare și analiză", în timp ce competențele soft pot fi "o bună comunicare" și "gestionarea timpului". Ești un bun polivalent. Asigură-te că această secțiune a CV-ului tău este cât mai echilibrată posibil. Iată, mai jos, câteva competențe pe care le poți menționa în CV:
- Serviciul clienți
- Managementul evenimentelor
- Dezvoltarea relațiilor
- Conducerea și îndrumarea personalului
- Luarea deciziilor în ritm rapid
- MS Office
- Managementul furnizorilor
- Negocieri de contracte
Istoricul muncii
Pentru locurile de muncă actuale și anterioare, include datele de angajare și trei până la cinci puncte care să sublinieze principalele îndatoriri și realizări. Limitează această secțiune la locurile de muncă din ultimii zece ani și concentrează-te asupra sarcinilor și realizărilor care se referă în mod specific la coordonarea de evenimente. De exemplu: "Am colaborat cu managerii europeni de vânzări și marketing pentru a gestiona evenimente și târguri comerciale care găzduiau în medie 700 de vizitatori."
Educație
Toate acreditările tale educaționale, inclusiv gradele, diplomele, certificările și formarea specializată, ar trebui să fie enumerate în această secțiune. De exemplu: o diplomă în domeniul ospitalității, finalizarea unui curs de planificare a evenimentelor corporative sau un certificat în domeniul managementului de evenimente. Nu uita să menționezi numele și locația școlii sau institutului.