Chelner CV | Exemple și modele pentru download

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 2recenzii ale clienților

Meseria de chelner este una dintre cele mai căutate joburi de pe piața românească și este printre cele mai populare în rândul studenților și a celor la început de carieră. Acest job este destinat celor ce își doresc un loc de muncă stabil și sunt în cautare de un venit stabil. Știai totuși că unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de obținerea unei slujbe de ospătar este un CV bine structurat? Un CV de chelner construit după criteriile noastre te poate pune în evidență față de ceilalți aplicanți și iți poate conferi un avantaj enorm.

În următoarele rânduri vei învăța tot ce trebuie să știi despre alcătuirea unui CV complet și modele ce te pot îndruma spre rezumatul tău profesional perfect.

Exemplu de CV de Ospătar

Ion Gheorghe
Chelner – Ospătar
Cluj-Napoca, România
07712341234
iongheorghe@gmail.com

Sumar
Chelner-ospătar cu o experiență de 4 ani în domeniu, fost lucrător la unul dintre cele mai mari restaurante din oraș. Îmi doresc să continui a profesa în acest domeniu și să îmi perfecționez abilitățile și în alte aspecte ce țin de domeniu. Persoană motivată și serioasă, mă adaptez ușor la orice tip de responsabilitate. Comunicativ și respectuos, doresc să ofer servicii de înaltă calitate clienților și îmi place să mă asigur că au parte de o experiență calitativă.

Experientă Profesională
Restaurant Happy Fish – 4 ani: Am profesat ca și chelner – ospătar pe ture de noapte și am asitat la instruirea noilor angajați. Am oferit clienților sugestii bazate pe meniul restaurantului și am de-escalat orice fel de situații neplăcute ce au putut să apară. Lucrul în echipă a fost extrem de important pe parcursul acestor ani și colegialitatea a făcut ca echipa să performeze la standarde înalte.

Educație și Formare

  • Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj Napoca – Specialitatea Turism și Alimentație
  • Curs Barman și Ospătar – Cook Academy
  • Curs Telecomunicații – Online Group

Limbi Străine Cunoscute

  • Limba Română  –  Nivel Nativ
  • Limba Engleză  –  Nivel Mediu
  • Limba Italiană –  Nivel Mediu
  • Limba Franceză –  Nivel Mediu

Aptitudini şi competenţe personale

  • Comunicarea eficientă și rezolvarea conflictului
  • Lucrul în echipă și buna întreținere a relațiilor între colegi
  • Experiență în acordarea de servicii cu mare interes spre oferirea unei experiențe inedite
  • Abilitatea de a învăța meniul și de a oferi sugestii bazate pe placul clienților
  • Respectarea normelor muncii și a regulilor de bază
  • Punctualitatea și lucrul pe perioade mari
  • Abilitatea de a lucra ore suplimentare
  • Abilitatea de a lucra ture de noapte

Alte Competente Profesionale & Caracteristici

  • Cunoștinte PC avansate
  • Cunoșinte operare casă de marcat – POS avansate
  • Abilități de rezolvare a conflictelor

Permis de Conducere
Categoria B

Statisticile locurilor de muncă pentru ospătari în România

În România meseria de ospătar poate să fie una dintre cele mai bine plătite din această categorie de joburi din pricina a multor factori. În funcție de de locație și de politică, salarile de bază pot varia intre 1390 și 4000 de LEI net iar o parte mare din câștigurile încasate se vor face din tips (bacșiș). După studii recente, media zilnică de bacșiș pe care o obține un ospătar în Romania este de 55 de lei.

⚠️ Important: Ține-ți cont că aceste sume pot varia drastic în funcțiie de angajator, locația restaurantului și sezonul turistic.

Cum se scrie un CV de ospătar

Scrierea unui CV complet începe cu o întrebare. Aceasta este: ce vrei să transmiți despre tine? Cu toate acestea, a creea un rezumat profesional nu înseamnă doar să enumerați joburile anterioare într-un document și să-l trimiteți companiei alese. Este o treabă meticuloasă care necesită cunoașterea anumitor trucuri și secrete ale lumii recrutării.

Mai jos, vom enumera cele mai importante aspecte ale CV-ului tău și cum poți să le elevezi pentru a te evidenția, a merge la mai multe interviuri și a obține jobul mult dorit.

Layout

Primul aspect de care va ține cont un angajator este cat de bună este aranjarea în pagină a CV-ului tău. Există diferite secțiuni ale unui CV și fiecare are o ordine și o ierarhie diferită. Totuși, pentru a nu deruta recrutorul și pentru a fi mai ușor de citit, un sfat pentru CV este să indicați începutul fiecărei secțiuni cu un titlul corespunzător. Mai jos, vei afla și ce titluri trebuie să nu lipsească din rezumatul tău. Cateva lucruri de care să ții cont sunt:

  • Ai grijă ca tot conținutul să fie aliniat și bine așezat în foaie, mai ales dacă dorești să iți printezi CV-ul pentru a-l preda angajatorilor.
  • Ține cont de regulile de punctuație și folosește titluri adecvate pentru a face conținutul cât mai ușor de citit.
  • Dacă incluzi imagini, asigură-te că dimensiunile sunt potrivite și nu ocupă mai mult de 25-35% din pagină.
  • În cazul propozitiilor, asigură-te că acestea nu depășesc 10-15 cuvinte și că nu oferi prea multe detalii.
📌 Tip: Asigră-te că folosești diacritice pentru a face textul și mai ușor de citit pentru angajatori. Dacă deja ai întocmit CV-ul, există o soluție. Pe internet poți găsi multe site-uri ce te pot ajuta să le adaugi într-un timp extrem de scurt.

Format și structură

Există multe tipuri de șabloane pentru CV-uri, asigură-te că îl folosește pe acela ce se pliază cel mai bine pe aptitudinile tale. Nu dorești să ai o secțiune de hobby-uri, dacă ai doar câteva de enumerat. În schimb, dorești să evidențiezi punctele tale forte.

Spre exemplu: dacă ai studii avansate, dorești să structurezi CV-ul în jurul acestor acreditări și să le pui în evidență pe cât de mult posibil.

Titlu și informații de contact

Fiecare CV trebuie să înceapă mereu cu informațiile tale de bază precum metode de contact și evident, numele tău. Poți include numărul de telefon, rețele de socializare acceptabile precum LinkedIn sau chiar și adresa personală în cazul în care consideri că este necesar.

Un exemplu bun ar fi:

CORECT
Ion Gheorghe
Chelner – Ospătar
Cluj-Napoca, România
07712341234
iongheorghe@gmail.com

Un exemplu negativ:

INCORECT
Chelner – Ospătar
Gheorghe
Cluj

Pentru majoritatea joburilor de chelner, aspectul fizic plăcut se numără printre cele mai importante criterii de selecții. De aceea, recomandăm să adaugi și o poză reprezentativă în CV pentru a-ți spori șansele de a fi chemat la interviu. Poza nu trebuie să fie prea formală dar este recomandat să fie decentă și să exprime încredere și pozitivitate.

Demonstrează-ți experiența ca ospătar

Poate că acel loc de muncă pe care l-ați avut în timpul unei veri de liceu este relevant pentru un CV de student sau un CV fără experiență. Dar adevărul este că pentru candidații cu vechime în muncă de câțiva ani, acest tip de angajare anterioară nu adaugă nimic la CV-ul lor.

În mod similar, s-ar putea să-ți fi început cariera de comerciant, dar ulterior te-ai hotărât să devii profesor, așa că experiența ta în comerț nu va fi utilă în CV-ul tău academic.

Unul dintre sfaturile pentru a face un CV bun este să includeți doar locurile de muncă anterioare care sunt relevante pentru postul de chelner.

Încearcă să le menționezi doar pe cele care arată că ai abilitățile pe care compania le caută. În mod similar, dacă ai suficientă experiență recentă, nu includelocuri de muncă care au mulți ani. Joburile pe care l-ai avut acum mai bine de 10 sau 15 ani nu vor avea atât de multă greutate pe CV-ul tău. și cel mai bine este să economisești spațiul respectiv pentru conținut mai actual.

Iată mai jos două exemple concrete de listare a joburilor relevante în domeniul ospitalității pe care le poți folosi ca și model în CV-ul tău.

Exemplu 1:

Chelner – Restaurant Dambul Morii ( 2014 – 2019) – Am lucrat pe funcția de chelner / ospătar pentru acest restaurant situat în Brașov. Lucrând în trei schimburi am deprins abilități practice ce m-au ajutat pe viitor în perfecționare și în interacțiune cu clienții.

Ospătar – Hotel Lux – Mamaia ( 2013 – 2016) –  Pe perioada sezonului estival am avut ca responsabilități interacțiune cu clienții și servirea lor la masă. Am asistat și ca ajutor de bucătar și am ajutat la instruirea noilor agajați.

Dacă nu aveți experiență…

Dacă nu ai multe de povestit despre experiența precendetă, recomandăm să vorbești mai mult despre trăsăturile tale de caracter și principile tale. Spre exemplu, poți să informezi persoanele de la departmentele de recurtare că ești o fire dornică să învețe, muncitoare și una care pune principile de bază pe primul loc. Poți exprima bucuria de a lucra în acest domeniu și orice calitate personală ce o consideri ca un atuu pentru a obține această poziție.

Descrieți-vă educația

În mod tradițional, secțiunea de educație se află sub secțiunea de experiență a CV-ului tău. Cu toate acestea, dacă nu ați avut multe locuri de muncă anterioare, sunteți student sau tocmai ați absolvit, vă recomandăm să vă mutați educația chiar sub obiectivul de carieră și înainte de experiență. Astfel poți începe cu cea mai puternică secțiune a ta.

La fel ca și la experiența de muncă, este necesar să specifici doar educația ce este relevantă jobului, fără să excluzi liceul și facultatea.

Exemple de listări corecte ale instutiților de invățămant:

Liceul Teoretic Ioan Blaj (2011-2015) – Profil Alimentație și Turism
Colegiul National Grigore Moisil (2019 – Prezent) – Profil Informatică
⚠️ Important: Nu lista unitățile  de învățămât mai jos de liceu. Dorești să transmiți informație relevantă, iar școala primară sau grădinița nu fac parte din acestea.

Competențe pentru CV-ul de ospătar

Știi deja că abilitățile sunt foarte relevante în orice CV, dar acum trebuie să înveți să echilibrezi abilitățile hard și soft.

Abilitățile specifice sau aptitudinile hard sunt abilități tehnice care sunt legate de cunoștințele specifice unei poziții. Poate fi manipularea unui software, cunoașterea unui limbaj de programare sau aplicarea unei anumite metode.

Competențele soft, pe de altă parte, sunt abilități care sunt legate de personalitatea candidatului și de modul lor de a trata cu alte persoane, cum ar fi comunicarea, munca în echipă sau empatia.

Unul dintre sfaturile noastre pentru CV-ul este să vă asigurați că includeți ambele categorii în secțiunea de competențe.

Exemple de Abilități Specifice

  • Cunoștințe de calculator avansate
  • Operare casă de marcat
  • Cunoașterea a mai multor limbi
  • Cunoașterea zonei în care activează restaurantul
  • Cunoașterea meniului
  • Abilitatea de a oferi sugesti bazate pe preferințele clienților

Exemplu de Abilități Soft

  • Rezolvarea conflictelor
  • Abilitati comunicative
  • Abilitati de lucru in echipa
  • Abilitati de munca sub presiune
  • Abilitati decizionale
  • Creativitate
  • Empatie

Rezumat profesional

În cazul în care dorești să povestești mai mult despre trecutul tău profesional, poți efectua un rezumat profesional în care să explici în cateva propoziții despre cariera ta și persoana ta. Aici te poți lega de ce cunoștințe personale ai deprins de la aceste locuri de muncă și care sunt motivațille tale personale.

Exemplu Corect
Dupa 4 ani de muncă ca și ospătar, am deprins cunoțințe mari în servirea clienților cu profesionalism si maniere. Am învățatat cât de important este să oferi o experiență plăcută celor ce servesc masa și cum poți să te asiguri că toată lumea este satisfăcută.
Exemplu Gresit
Îmi place foarte mult să fiu ospătar deoarece este o meserie frumoasă. Am lucrat ceva timp ca ospătar și mi s-a părut foarte fain, de asta și îmi doresc să am un job in domeniu din nou.

Secțiuni suplimentare pentru CV-ul unui ospătar

În funcție de situație, poți opta să adaugi elemente suplimentare CV-ului tău pentru a-l complimenta și pentru a-ți spori șansele să fii chemat la un interviu.

Limba

Multe restaurante iți vor cere să ai cunoșințe de limbi străine. Este important să le listezi in CV și să precizezi nivelul de cunoștinte. Recomandare este să le incluzi și pe cele pe care le stăpânești mai puțin și să fii sincer cu nivelul lor de cunoaștere. Un angajator va aprecia sinceritatea.

Voluntariat

Poți adauga și în CV, acte de voluntiarat de care ești mândru și dorești să le evidențiezi. Acestea iți pot spori șansele de recrutare și arată angajatorului profesionalismul și devotamentul tău.

Concluzie

În incheiere, creerea unui CV de chelner / ospătar necesită la fel de multă muncă ca orice alt tip de CV. Cu cât investești mai mult în el, cu atât șansele de a obține jobul mult dorit cresc substanțial. Secretul este însă să ții cont de toate aspectele menționate mai sus și să le folosești în defavoarea ta.

  • Respectă regulile de așezare în pagină
  • Adaugă informații de actualitate și ce te pot ajuta la noul job
  • Scrie un rezumat profesional ce sumarizează experiența ta
  • Adaugă după caz, aspecte cheie ce te favorizează precum aptitudi, limbi cunoscute sau voluntariat

Completați-vă CV-ul cu o scrisoare de intenție

În cazul în care doriți, mai puteți adaugă pe lângă CV, o scrisoare de intenție în care să ilustrați de ce vă doriți să lucrați pentru compania respectivă. În acest text puteți să va spuneți motivele propriu-zise dar și atribuțiile pe care le ai și consideri că te pot face apt pentru acest job. Poți accessa scrisorile noastre de intenție atunci când iți creezi un CV. Șabloanele noastre te pot ajuta să obții jobul mult dorit!

Întrebări frecvente

Trebuie să îmi schimb CV-ul pentru fiecare job?

O tehnică bună când aplici la mai multe joburi este să ai un CV universal la care poți adaugă după caz informații ce te pot ajuta să obții un anume job de ospătar. Nu recomandăm schimbarea întregului CV dar poți să îl ajustezi de la angajator la angajator.

Există CV-ul perfect?

Deși toată lumea și-ar dori CV-ul perfect, din nefericire, acesta nu există.  Asta nu înseamnă ca trebuie să te dai bătut. Urmând un set de reguli, poți ajunge să impresionezi departementele de recrutare și să iți sporești șansele considerabil de mult. De aceea este extrem de important să urmezi sfaturile de mai sus, pentru a te asigura ca acesta este cât mai aproape de acest titlu.

Articole similare