CV Asistent Social | Ce trebuie să scrii ca să ieși în evidență

Evaluare medie pentru acest șablon

5,0
Din 1recenzii ale clienților

Asistenții sociali sunt profesioniști care ajută oamenii să facă față provocărilor din viața lor. Când aplici pentru o poziție de asistent social este esențial să ai un CV care să prezinte experiența și abilitățile tale valoroase. Un CV bine structurat te poate ajuta să progresezi în carieră, să găsești o nouă poziție unde te poți afirma și unde poți face un bine celor din jurul tău.

Noi suntem aici pentru tine și te vom ajuta să construiești un CV care îți va scoate în evidență aptitudinile. Prin intermediul acestui ghid vei putea să:

  • Vezi cele mai bune exemple de CV asistent social
  • Poți să punctezi bine toate aptitudinile ca să te faci remarcat pe piața muncii
  • Înveți să ai un CV complex despre experiența anterioară în câmpul muncii și aptitudinile tale personale

Modelele noastre de CV sunt gândite în așa fel încât să poți structura clar informația în doar câteva minute.

Model CV Asistent Social

Ion Ionescu
Asistent Social
iionescu@gmail.com
0740002104

Rezumat
Asistent social cu 3 ani de experiență. Momentan, mă aflu în căutarea unei noi provocări, a unei noi oportunități de îmbunătățire a tratamentului oferit persoanelor cu nevoi de asistență social paliativă. În cadrul rolurilor mele anterioare, pe lângă activitățile zilnice, m-am implicat mereu în proiecte și am încercat să inițiez programe de ajutorare socială, implicand peste 100 de asistenți sociali și ajutând peste 200 de persoane cu nevoi sociale acute. În prezent, vreau să-mi pun în aplicare cunoștințele pentru a continua procesul de ajutorare a acestor persoane.

Experiență
Aprilie 2018 -Prezent
Asistent Social – Direcția de Asistență Socială București

  • Am coordonat o echipă de 100 de asistenți sociali în programe de îngrijire paliativă
  • Prin intermediul programelor coordonate de mine, am îngrijit peste 200 de persoane cu nevoi speciale
  • Am optimizat serviciile de asistență socială ținând cont de nevoile reale ale bolnavilor
  • M-am ocupat de raportare, situații administrative și financiare

Educație
Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
Licență, Intervenția Asistenței Sociale în Îngrijirea Paliativă
2010-2013

Competențe

  • Expertiză în îngrijirea paliativă
  • Modul psihopedagogic
  • Comunicare interpersonală. Comunicare interactivă
  • Lucru în echipă
  • Managementul timpului

Certificate

  • Certificat de exercitare a profesiei

Cum să scrii un CV de asistent social

Un CV construit corespunzător îți poate aduce cu ușurință locul de muncă mult dorit. Cu cât acesta este mai bine organizat, cu atât își va fi mai ușor să îți structurezi informațiile profesionale, iar modelele noastre de CV-uri te vor ajuta găsești cea mai bună soluție pentru tine. Iată cum îți recomandăm să gândești informația pe care trebuie să o incluzi în CV:

Câteva cuvinte despre tine

Fiind o meserie mai specială, este important ca viitorul tău angajator să vadă că ești un om dedicat, cu intenții bune și disponibilitate de a-i ajuta pe ceilalți. Îți recomandăm să mizezi pe faptul că ești o persoană de nădejde, serioasă, mereu orientată către nevoile celorlalți. Și, bineînțeles, să scrii câteva cuvinte despre motivele pentru care ai ales această meserie.

Contact

În antet, include datele tale personale pentru ca potențialii angajatori să te contacteze cât mai ușor: numărul de telefon, adresa de e-mail și, dacă există, un link către un site profesional, de tipul Linkedin.

Rezumat profesional

Include un rezumat profesional care oferă informații scurte dar cuprinzătoare despre calificările tale, cum ar fi câți ani ai lucrat în domeniul asistenței sociale și care sunt obiectivele tale profesionale. 

Experiență de muncă

Oferă detalii despre experiențele tale anterioare de lucru ca asistent social. Poți include stagiile sau voluntariatele.

Educație

Pentru a îndeplini cerințele minime de educație pentru o poziție de asistent social, trebuie să te asiguri că incluzi informații complete despre numele facultății pe care ai urmat-o și diploma pe care ai obținut-o. 

Certificări

Angajatorii pot solicita să ai o licență sau o certificare în asistență socială de la o instituție acreditată, așa că trebuie să te asiguri că incluzi aceste certificări în CV-ul tău.

Structură

Există trei tipuri de formate folosite în redactarea unui CV care te pot ajuta să obții jobul respectiv:

  • Formatul funcțional – unde e important să se pună accentul pe abilități
  • Formatul clasic – unde e important să se pună accentul pe experiență și pe pozițiile ocupate
  • Formatul hibrid – o combinație între cele două formate, funcțional și clasic

Dacă ești la început de drum și nu ai o experiență vastă, însă știi că aptitudinile tale sociale pot compensa lipsa experienței, atunci îți recomandăm formatul funcțional. Aici e important să mizezi pe educație, pe obiectivele profesionale și pe valorile după care îți dorești să îți construiești cariera.

Dacă deja ai o anumită experiență, mizează pe cunoștințele pe care le-ai dobândit în acele joburi. De asemenea, este bine să incluzi și recomandări din partea foștilor angajatori sau din partea familiilor cu care ai colaborat de-a lungul timpului, pentru a-ți susține experiența.

În cazul în care consideri că nu mai ești la început, dar nu ai suficientă experiență, poți miza pe formatul hibrid, care te va ajuta să te pui în valoare mixând cele două laturi, educațională și profesională.

Antet

Felul în care e structurat începutul CV-ului e important pentru atragerea atenției viitorului angajator. E esențial să menționezi în CV informații clare și concise, să îi fie ușor celui care citește să te contacteze. Antetul te ajută să structurezi aceste informații, însă sunt comune câteva greșeli pe care cei care aplică la un job le fac des când scriu această introducere. Iată la ce ne referim:

CORECT
Ion Ionescu
Asistent Social
ionescu@gmail.com
+40740002104
https://www.linkedin.com/in/iionescu
INCORECT
Asistent Social
Ion Ionescu
Iony2736@gmail.com
+40740002104
Str. Secuilor, sector 4,
București, România

Ce putem observa urmărind cele două exemple de mai sus:

  • Nu e indicat să începi structura CV-ului cu titulatura jobului tău. Începe cu numele tău
  • Folosește un e-mail profesionist, fără prescurtări sau cuvinte colocviale. Ideal este să fie o adresă de tipul nume@mail.com
  • Dacă ai un profil de Linkedin cu informații suplimentare, e important să îl incluzi și pe acesta în antet
📢Dacă ai referințe, proiecte personale  sau inițiative importante la care ai luat parte, poți să le scrii și pe acestea în CV.

Un pas foarte important în alcătuirea CV-ului este fotografia pe care o incluzi la începutul acestuia. Este important pentru angajator să aibă acest prim contact direct cu viitorul angajat.

Experiența este esențială pentru un asistent social

Secțiunea aceasta este cea mai importantă atunci când redactezi un CV de asistent social. Este secțiunea unde cei care recrutează își dau seama dacă ești un candidat demn de luat în considerare.

Atunci cand redactăm informațiile despre experiența noastră e indicat să începem cu ultima funcție ocupată, pentru că, pe de o parte este cea mai experimentată funcție pe care ai ocupat-o până acum în cariera ta și, pe de altă parte, îi dă ocazia angajatorului să înțeleagă ce fel de aptitudini ai și mediul din care vei veni la noul loc de muncă.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când menționezi experiența profesională este acela că trebuie să redactezi totul într-o notă cât mai personală, nu tehnică. Pe viitorul angajator nu îl interesează atât de mult fișa postului pe cât îl interesează ce ai învățat din acel loc de muncă, ce contribuție ai avut în cadrul proiectelor în care ai lucrat. Cu cât relatarea ta e mai personală cu atât cel care te recrutează va avea mai multă încredere în competențele tale și în capacitatea ta de a asimila cunoștințe. Iată cum îți poți prezenta experiența profesională într-o lumina cât mai bună:

CORECT
Mai 2019-Prezent
Asistent social
Direcția de Asistență Socială
  • Am asigurat legături permanente cu spitalele de pediatrie și maternitățile din sectorul în care mi-am desfășurat activitatea în scopul de a asigura o soluționare a situațiilor copiilor aflați în risc de părăsire
  • Am coordonat activitățile de prevenire a abandonului în medii defavorizate
  • Am participat la consilierea mamelor din medii defavorizate ce riscau să își abandoneze copiii din motive financiare
  • Soluţionarea dosarelor copiilor pentru care erau înregistrate solicitări de integrare în diverse medii (familii etc.)
INCORECT
Mai 2019 -Prezent
Asistent Social
Direcția de Asistență Socială
  • Coordonare activități interne
  • Consiliere
  • Soluționarea dosarelor
  • Coordonare instituții

Dacă vrei ca CV-ul tău să fie apreciat de către viitorii angajatori, adaugă informații despre instituțiile cu care ai lucrat și folosește cuvinte ce inspiră acțiune precum am colaborat, am soluționat, am lucrat la/împreună cu, am participat.

Cum îți construiești CV-ul chiar dacă nu ai foarte multă experiență

În cazul în care nu consideri că ai experiența necesară, folosește un șablon pentru CV-ul de asistent social, șablon care te va ajuta să îți structurezi ideile. E indicat să:

  • Menționezi un proiect important din facultate sau în timpul liber la care ai contribuit
  • Scrii despre un curs în domeniu urmat în facultate sau în afara ei, unde să menționezi ce competențe ai dobândit

Aceste sfaturi te pot ajuta și în cazul în care ai experiența necesară, dar nu ști cum să o structurezi.

E important să-ți pui în evidență educația

În domeniul asistenței sociale, educația este esențială întrucât cunoștințele dobândite în facultățile și școlile de profil sunt esențiale în buna desfășurare a meseriei. În general, în cazul acestor posturi, angajatorii se așteaptă să vadă o astfel de certificare. În secțiunea dedicată educației menționează numele diplomei obținute, ce ai învățat în cadrul anilor de studii, specifică ce calificare ai obținut, din partea cărei instituții acreditate și care au fost principalele cursuri la care ai luat parte. Iată mai jos cum poți sublinia cât mai bine și eficient studiile educaționale în CV-ul tău:

Educație
Diplomă de Licență în Asistență Socială
Universitatea București- Facultatea Sociologie și Asistență Socială,
2010-2013
  • Introducere în îngrijirea paliativă
  • Suicidologie integrativă
  • Asistența Socială a persoanelor cu pierderi și traume
  • Managementul voluntariatului
  • Consiliere individuală și de grup

Asistentul social – competențe în CV

În funcție de tipul de serviciu social pentru care ești specializat, trebuie să te centrezi pe competențele specific acelui tip de asistență. De exemplu, un tip de serviciu este cel de asistență social-medicală, unde trebuie să mizezi și pe cunoștințele medicale, de îngrijire, pe care le-ai dobândit de-a lungul timpului. Pe lângă aptitudinile practice, mai există și o serie de soft skills care îți pot aduce un plus și îți accentuează calitățile personale – empatia, buna organizare, disponibilitatea.

Dacă nu ști ce să evidențiezi, te poți inspira din descrierea inclusă de viitorul angajator

în profilul candidatului ideal din anunțul poziției pe care vrei să o obții. Iată o serie de câteva exemple de hard skills- competențe în domeniu și soft skills- competențe sociale/personale.

Hard skills

  • Studii sociale
  • Cursuri de prim ajutor
  • Activități de voluntariat
  • Lucru direct cu persoane cu nevoi speciale

Soft skills

  • Empatie
  • Persoană organizată
  • Flexibilitate
  • Capacitate de coordonare
  • Amabilitate
  • Receptivitate

Experiența ta profesională –cum să scrii un rezumat care să atragă atenția 

Această secțiune de introducere este foarte important pentru orice viitor angajat. Este cartea de vizită prin intermediul căreia îl poți convinge pe viitorul tău angajator că ești persoana cea mai potrivită pentru acest loc de muncă. E sufficient să scrii câteva cuvinte despre experiența ta și despre obiectivele personale și profesionale pe care le ai odată cu nou tău început. De asemenea, e important să povestești și despre rolul pe care l-ai avut în cadrul joburilor anterioare.

Iată cum ar trebui să gândești acest rezumat, dar și ce exprimări să eviți:

Exemple

CORECT
Asistent social cu o experiență de peste 4 ani în domeniul îngrijirii persoanelor cu nevoi speciale, care își dorește să ajute în continuare bolnavii ce necesită asistență permanentă. În cadrul Direcției de Asistență Socială București am coordonat și implementat acțiuni ce au avut drept rezultate îngrijirea paliativă a peste 50 de persoane fără adăpost, ce aveau nevoie imediată de atenție.
INCORECT
Asistent social cu o experiență de peste 4 ani, ce își dorește să se alăture echipei dumneavoastră.
📢 Dacă nu ești sigur de structura prezentării, te poți inspira din fișa postului respectiv sau din anunțuri similare.

Cum poți aduce un plus CV-ului tău

După ce ai inclus informațiile obligatorii legate de educație și experiență profesională, e indicat să incluzi în CV și informații suplimentare, care te vor ajuta să ieși în evidență și să obții jobul dorit.

De multe ori, candidații completează doar secțiunile principale ale CV-ului și nu se mai concentrează pe informațiile adiționale care le pot oferi recrutorilor o perspectivă pozitivă în ceea ce privește candidatul.

Dacă nu ști exact cum ar trebui să incluzi și alte secțiuni în CV-ul tău, îți explicăm mai jos cum poți începe acest demers:

  • Grupează informațiile pe secțiuni separate ca să poată ieși mai ușor în evidență
  • Mizează pe experiența ta, fie că vorbim despre experiența de la locul de muncă sau despre informațiile acumulate în cadrul experienței tale educaționale

Limbi străine

Dacă cunoști cel puțin o limbă străină, menționează acest lucru în CV, alături de nivelul de cunoaștere – începător, mediu, avansat.

Pe site-ul nostru poți găsi șabloane pentru CV asistent social care te ajută să structurezi cât mai bine această informație.

 Publicații

Dacă ai publicat vreun articol, o lucrare de cercetare sau ai participat în cadrul unui proiect important, poți adăuga aceasta experiență în CV într-o secțiune separată pentru a ieși și mai mult în evidență.

E important pentru recrutori să vadă că ești o persoană active, deschisă spre cunoaștere, care nu se rezumă doar la activitățile de zi cu zi ale jobului.

Cum îți poți optimiza CV-ul de asistent social

E important să ții cont de câteva sfaturi pentru a avea un CV de asistent social cât mai corect și consistent:

  • Verifică de câteva ori CV-ul înainte de a-l trimite pentru a te asigura că nu ai greșeli gramaticale
  • E important ca asistenții sociali să își pună în evidență latura empatică. Asigură-te că ai punctat acest lucru atât în descrierea personală cât și în experiențele profesionale anterioare
  • Un aspect esențial de adăugat în cv-ul de asistent social sunt certificările specifice domeniului. Chiar dacă doar ai făcut un curs sau ai început procesul de obținere a unei certificări în domeniu, poți să le pui în cv-ul tău.

Completează-ți CV-ul cu o recomandare sau cu o scrisoare de intenție

Dacă vrei să ieși și mai mult în evidență odată ce aplici la un job, adaugă o scrisoare de intenție concisă aplicației.

Prima dată, menționează cum vei aborda preocupările și provocările angajatorului. Apoi, explică cum îl vei ajuta pe angajator să-și atingă obiectivele, iar la final explică de ce îți dorești să lucrezi în acest loc.

De asemenea, poți include și recomandări din cadrul fostelor locuri de muncă, pentru a-ți întări capacitățile profesionale.

Exemple de CV-uri de lucrător social

 

scrierea unui cv de lucrător social șabloane cv lucrător social
cv cu experiență pentru lucrător social nici o experiență cv pentru lucrător social

Articole similare