CV Infirmieră | Cum să -l scrii pentru a obține postul dorit

Evaluare medie pentru acest șablon

3,5
Din 2recenzii ale clienților

Domeniul medical a luat amploare în ultima perioadă, pozițiile pentru personal medical și auxiliar fiind tot mai căutate. Pentru a obține o poziție de infirmiera la locul de muncă dorit este nevoie de un cv infirmieră bine structurat, pe care te vom învăța în continuare să îl creezi.

Deși atunci când ne gândim la spitale primele persoane care ne vin în minte sunt doctorii și asistentele medicale, infirmierele au poate cel mai important rol atunci când ne referim la bunăstarea pacienților.

Criteriile eliminatorii pentru un post de infirmieră sunt studiile gimnaziale și să fi absolvit școala de infirmiere. Cu toate acestea, indiferent de nivelul de pregătire, primul pas făcut de angajatori este citirea CV-ului de infirmieră. În funcție de acesta decid dacă să meargă sau nu mai departe cu un candidat. Astfel, pentru a-ți mări șansele de a trece la etapa următoare, poți să-ți redactezi un cv infirmieră original, iar noi te vom îndruma.

Cu ajutorul ghidului nostru vei putea să:

  • Te familiarizezi cu aspectul unui cv de infirmieră bun, inspirându-te din modelele pe care ți le oferim
  • Îți creezi propriul cv de infirmieră care să atragă atenția angajatorilor
  • Știi ce să completezi la experiența chiar dacă nu ai mai fost angajat până acum

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vom parcurge împreună. Dacă nu ai timpul sau răbdarea necesară pentru a parcurge tot articolul, însă dorești să impresionezi angajatorul cu cv-ul tău, ți-am pregătit un model de cv infimieră pe care îl poți completa rapid, îți trebuie doar câteva minute.

Exemplu de CV infirmieră

Dana Predescu
Infirmieră
dpredescu@gmail.com
0725934222

Rezumat profesional
Lucrez ca infirmieră de peste 8 ani, asigurând bunăstarea și igiena fiecărui pacient în orice moment al zilei. În momentul de față, caut un loc nou de muncă unde să mă pot dezvolta profesional și unde să pot îmbunătăți experiența din spital a cât mai multor pacienți. În poziția mea actuală, mă asiguram că fiecare pacient este pregătit pentru intervenții, că ajungea la timp la consultații și analize și că starea lui de spirit era una pozitivă. Doresc să aduc bunăstarea și atenția față de pacienți alături de pasiunea și dedicarea mea pentru această profesie la noul loc de muncă.

Experiență
Mar 2014 -Prezent
Spitalul Universitar- Infirmieră
Am fost responsabilă de bunăstarea a 200 de pacienți pe lună.
Printre atribuțiile zilnice s-au numărat:

  • Dezinfectarea zilnică a suprafețelor și schimbarea lenjeriei pacienților
  • Pregătirea pacienților pentru diferitele examinări
  • Ajutarea pacienților imobilizați și deplasabili la efectuarea toaletei zilnice, asigurându-mă că sunt respectate normele de igienă
  • Poziționarea pacienților imobilizați alături de brancardieri și asistente
  • Participarea la instruiri periodice
  • Transportul lenjeriei curățate în containere speciale urmând circuitele prestabilite

Dezinfectarea temeinică a suprafețelor a redus infecțiile spitalicești cu 30% pe lună.
Am învățat 5 angajați noi în cei 8 ani de activitate.

Educație
Curs infirmier Crucea Roșie
Decembrie 2011-Februarie 2012

Competențe

  • Comunicare cu pacienții
  • Lucru în echipă
  • Adaptabilitate
  • Rezistență la stres
  • Atenție la detalii
  • Rapiditate
  • Efort fizic prelungit

Statistici și salarii pentru infirmiere

Poziția de infirmieră este una din ce în ce mai căutată în ultima vreme, spitalele având nevoie de tot mai mulți angajați în acest domeniu. În consecință, sporurile pentru acest loc de muncă au crescut. Salariul de început este unul de aproximativ 3000 RON net, acestuia adăugându-se sporuri de noapte, de weekend, ore suplimentare, dar și crescând în funcție de vechimea și experiența în domeniu.

Dacă ești o persoană căreia îi place să comunice, să cunoască oameni noi și să ajute la bunăstarea pacienților din spitale, un cv de infirmieră alături de terminarea unui curs de 1-3 luni de infirmiere te va ajuta să obții poziția dorită.

Cum poți scrie un cv de infirmieră chiar dacă nu ai experiență

Calitățile principale ale unei infirmiere sunt: buna comunicare, rapiditatea reacțiilor,  lucru cu oamenii, dar și atenția la detalii. Cv-ul unei infirmiere o să fie diferit de cel al unui programator sau al unui arhitect prin prisma naturii meseriei. Desigur, există anumite reguli generale în redactarea unui cv care trebuie respectate indiferent de poziția pentru care aplici. Ce trebuie să iei în considerare când redactezi un cv este că te vei adresa unei persoane din departamentul: resurse umane, care cel mai probabil nu are la fel de multe cunoștințe tehnice în domeniu. Astfel, va trebui să te asiguri că cv-ul tău poate fi înțeles de oricine.

Mai jos vei găsi anumite elemente esențiale în scrierea unui CV și cum să completezi aceste părți chiar ți fără experiență.

Aspect

Dacă începi prin a defini structura cv-ul tău de infirmieră, vei avea mult mai puțin de muncă. De asemenea, te vei putea asigura astfel că nu ratezi nimic important din experiența și calificările sau aptitudinile tale.  după ce ai selectat un șablon cv infirmieră, îți mai rămâne doar să completezi câmpurile necesare.

Că când vine vorba despre un cv de infirmieră, îți sugerăm să folosești următoarea ordine a secțiunilor tale:

  • Antet: aici vă trebui să menționezi numele și datele tale de contact (e-mail și număr de telefon).
  • Rezumatul activității profesionale
  • Istoricul tău profesional, care cuprinde pozițiile ocupate anterior, principalele sarcini, dar și performanțele obținute la locurile de muncă
  • Educație: aici poți scrie despre ultima formă de studii absolvită, dar și despre anumite cursuri de formare
  • Calificări și competențe
  • Alte secțiuni pe care le consideri importante precum: limbi străine, diplome obținute sau poate chiar și publicații

Cv-ul tău de infirmieră ar trebui început cu o parte introductivă,unde te prezinți și apoi oferi angajatorului informațiile tale de contact (telefonul și e-mailul) unde acesta să poată lua legătura ușor cu tine. Această secțiune trebuie neapărat să fie prima, celelalte secțiuni putând fi inversate dacă vrei să pui accent pe ceva anume.

Format și structură

De obicei când ne referim la scrierea unui cv acesta poate avea trei tipuri diferite de format în funcție de calificările și dorințele candidatului și anume:

  • Format funcțional, bazat în principal pe competențe este potrivit candidaților fără experiență.
  • Format clasic: se vor enumera pozițiile punând cea mai recentă funcție prima. Este un format potrivit în special candidaților care lucrează de mai mulți ani.
  • Formată hibrid: o combinație între cele două tipuri de formate.

În cazul cv-ului de  infirmieră, sugerăm formatul clasic, deoarece în acest domeniu și experiența are o pondere destul de mare. Cea mai nouă poziție ocupată este prima pentru că acolo teoretic aveai mai multă experiență, iar responsabilitățile și activitățile desfășurate ar trebui să fie cele mai complexe la ultima poziție ocupată.

Dacă alegi să folosești șablonul de cv infirmieră,  nu va trebui să depui la fel de mult aport și doar să completezi câmpurile precum îți este indicat.

📢Vorbește despre realizările tale și nu enumera atribuțiile din fișa postului când îți scrii despre experiența profesională și nu depăși o pagină.

Antet și informații de contact

Primul lucru pe care un angajator dorește să știe legat tine este numele și cum te poate contacta. Toate acestea se vor regăsi în antetul cv-ului tău. Încearcă să menții totul clar și concis.

În multitudinea de cv-uri pe care le-am văzut, am observat câteva greșeli care se repetau în mai multe cv-uri. Pentru a nu face aceleași greșeli, mai jos găsești un o variantă corectă și una incorectă pentru această secțiune.

CORECT
Dana Predescu
Infirmieră
dpredescu@gmail.com
0725934222
https://www.linkedin.com/in/dpredescu
INCORECT
Infirmieră
Dana Predescu
dpredescu@gmail.com
0725934222
Str. Teilor, sect 2,
București, România

Avem și câteva sfaturi referitoare la secțiunea antet a cv-ului:

  • Nu începe cu funcția actuală, deoarece nici atunci cand faci cunoștință cu cineva nou nu începi prin a spune mai întâi ce funcție ai, ci cu numele tău
  • Începe prin a-ți scrie numele complet
  • Sub nume vei trece adresa ta de email personală, nu cea de serviciu, una profesională, de unde să reiasă numele tău ca în exemplul de mai sus
  • Sub adresa de email vei trece numărul tău de telefon
  • Nu completa adresa unde locuiești în cv- poți menționa doar orașul dacă îl consideri relevant
  • Dacă ai un cont pe Linkedin, poți menționa link-ul de la profilul tău
📢 Dacă ai un site sau un blog în care vorbești despre experiența profesională, poți să îl menționezi în CV.

Dacă să includem sau nu o poză cu noi este un subiect destul de dezbătut când ne referim la scrierea unui cv. Deși aceasta nu este un element cu caracter obligatoriu, fotografia oferă o notă personală

Adăugarea unei fotografii este apreciată și aduce o notă personală cv-ului. Poți să omiți fotografia dacă nu este solicitată și dacă crezi că nu te ajută să obții poziția dorită.

Experiența- cheie în activitatea infirmierelor

Când completezi cv-ul de infirmieră, cel mai mare accent ar trebui să fie pe experiența profesională. Încearcă să menționezi realizările tale sau îmbunătățirile pe care le-ai adus în activitatea profesională pentru a-ți ușura și eficientiza munca. Acesta este și secțiunea pe care recrutorii pun cel mai mare accent.

Ideal ar fi să începi cu cea mai recentă poziție ocupată  și apoi să treci primele tale poziții sau experiențe în domeniu.

Foarte important este însă, atunci când detaliez experiența, să nu iei fix ce scrie în fișa postului ci mai degrabă să te concentrezi mai mult pe realizările tale. Pune accent pe ce ți-a plăcut să faci, ce îmbunătățiri ai adus sau cum ai reușit să faci experiența pacienților din spitale să fie una plăcută. Nu trebuie să scrii mult, poți chiar să le treci cu liniuțe: una sub cealaltă.

Uite și un exemplu de cum ar trebui să arate pe experiența dar și un contraexemplu de cum să nu redactezi această secțiune.

CORECT
Mar 2012 -Prezent
Infirmieră
Spitalul Universitar București
  • Dezinfectarea zilnică a suprafețelor și schimbarea lenjeriei pacienților
  • Pregătirea pacienților pentru diferitele examinări
  • Ajutarea pacienților imobilizați și deplasabili la efectuarea toaletei zilnice, asigurându-mă că sunt respectate normele de igienă și reducând astfel infecțiile spitalicești cu 30%
  • Poziționarea pacienților imobilizați alături de brancardieri și asistente pentru a le asigura un confort maxim
  • Participarea la instruiri periodice pentru a mă perfecționa
  • Transportul lenjeriei curățate în containere speciale urmând circuitele prestabilite
INCORECT
Mar 2012 -Prezent
Infirmieră
Spitalul Universitar București
  • Schimbare lenjerii pacienți
  • Dezinfectare suprafețele din salon
  • Pregătire profesională
  • Igienă pacienți
Dacă vrei ca cv-ul tău de infirmieră să iasă în evidență, completează performanța și activitățile tale cu cifre pentru a demonstra realizările tale, precum: am îngrijit de 100 de pacienți pe lună, am instruit 6 noi infirmiere, am lucrat 30 de ore consecutive, am redus cu 20% …

Nu ai experiență, dar cam știi cum să redactezi un cv infirmieră, atunci poți oferi detalii despre ce ai învățat la cursurile de infirmiere  pe care le-ai urmat, punând accent pe partea practică și pe contribuția personală.

Nu ai experiență și nu știi nici de ce include cv, atunci te sfătuim să arunci un ochi peste șabloanele cv infirmieră, care te pot ajuta în acest sens.

Pune accent pe educație

Pentru a deveni infirmieră trebuie să urmezi un curs de una până la trei luni de infirmiere.  în secțiunea de educație trebuie să completezi în numele cursului obținut, calificarea pe care ai primit-o, alături de instituția care a emis diploma, perioada în care ai urmat aceste studii, dar și ce ai învățat acolo.

Uite cum poți redacta secțiunea de educație din cv-ul tău:

Educație
Curs infirmier Crucea Roșie
Decembrie 2011-Februarie 2012
Transportul pacientului
Hrănirea și hidratarea pacientului
Igienizarea spațiului unde se află pacientului
Monitorizarea stării de sanatate a pacientului

Competențe necesare pentru infirmiere

În principiu, infirmierele ar trebui să aibă cunoștințe legate de dezinfectarea suprafețelor spațiului unde se află pacientul, despre hrănirea și igiena personală a acestuia, dar și legate de monitorizarea stării de sănătate a acestuia.

Competențelor de mai sus se adaugă și anumite competențe cunoscute drept soft skills. În cazul profesiei de infirmieră, acestea țin mai mult de capacitatea de organizarea a timpului, abilități de comunicare, rezistență la stres. Uneori, aceste competențe pot cântări mai mult decât competențele specifice domeniului când vine vorba despre alegerea unui candidat.

Dacă vrei ca cv-ul tău să iasă în evidență,te sfătuim ca în secțiunea de competențe să completezi atât cu competențe specifice domeniului precum: monitorizarea stării de sănătate a pacientului, cât și cu abilitățile tale prepcum: rezistența la stres. Dacă nu știi cu exactitate ce competențe să incluzi îți recomandăm să arunci un ochi peste profilul candidatului ideal al postului pentru care candidezi sau să te uiți la ce au scris alții în cv-uri similare.

Vezi lista de mai jos pentru a te ajuta în acest sens.

Competențe de domeniu

  • Transportul pacientului
  • Hrănirea și hidratarea pacientului
  • Igienizarea spațiului unde se află pacientului
  • Monitorizarea stării de sanatate a pacientului
  • Transportul corect al lenjeriei

Abilități

  • Managementul timpului
  • Lucru în echipă
  • Rezistență la stres
  • Comunicare eficientă
  • Reacții rapide

Rezumatul profesional: cartea ta de vizită

Secțiunea rezumatului profesional este una relativ recentă și o vei vedea în primele rânduri ale cv-ului.

Este că atunci când vrei să știi dacă să iei o carte și te hotărăști să citești partea de pe spate, unde apare rezumatul.În doar câteva cuvinte va trebui să convingi angajatorul să citească mai departe cv-ul tău iar mai jos vei găsi un exemplu și un contraexemplu pentru a te ajuta în acest sens.

Exemple

CORECT
Lucrez cu dedicare de peste 8 ani ca infirmieră și doresc să-mi folosesc cunoștințele, abilitățile, dar și experiența pentru a îmbunătăți experiența pacienților din Spitalul Monza. În perioada lucrată în cadrul Spitalului Universitar București, mă ocupam lunar de aproximativ 100 de pacienți și am reușit să reduc rata infecțiilor spitalicești cu 30%.
INCORECT
Infirmieră cu peste 8 ani de experiență, doresc să mă angajez la Spitalul Monza pentru a-și aplica cunoștințele și abilitățile într-un mediu nou.
📢 Pentru secțiunea de prezentare te poți inspira din cv-uri similare sau poți adăuga cuvinte cheie pentru poziția pentru care candidezi.

Secțiuni adiționale pentru un cv de infirmieră

Dacă ai completat toate secțiunile până acum, teoretic ai avea un cv complet. Cu toate acestea,  trăim într-o lume în care concurenta pentru locurile de muncă este una destul de mare. Dacă dorești să duci cv-ul de infirmieră la următorul nivel, o poți face folosind iute de anumite secțiuni adiționale.

În principiu, conform statisticilor, numai 5% dintre candidați au și alte secțiuni în afară de cele principale. Astfel, aceste secțiuni, deși nu sunt obligatorii, îți vor oferi un mic avantaj față de concurență.

De ce ar trebui să adaugi și alte secțiuni în cv-ul tău?

  • Infirmierele au în general cam aceleași calificări și aceeași pregătire. Astfel, pentru a ieși în evidență trebuie să vii cu ceva în plus.
  • Secțiunile separate pot evidenția alte calități, aptitudini sau certificări pe care le ai.

Mai jos ți-am pregătit câteva exemple de secțiuni adiționale cu care poți completa cv-ul tău:

Limbi străine

Dacă mai cunoști și alte limbi în afară de română, ar fi bine să le treci în cv. Poziția de infirmieră presupune lucrul cu oamenii, ceea ce înseamnă că te-ai putea întâlni și cu pacienți străini. Astfel, orice limbă cunoscută ți-ar putea aduce beneficii adiționale, chiar dacă nu o vorbești la un nivel nativ.

Dacă nu ai idee cum poți completa cv-ul de infirmieră cu limbile străine cunoscute, munca ta poate fi ușurată cu ajutorul unui șablon pentru cv infirmieră. Acesta te va putea ajuta să completezi cu ușurință limbile cunoscute, dar și nivelul acestora.

Publicații

Dacă ai vreo publicație precum: articol, jurnal, lucrare de cercetare sau chiar și carte, poți completa detaliile în această secțiune.

Certificări

Aici poți enumera alte certificări obținute precum o diplomă de curs de prim ajutor sau alte certificări relevante. Chiar dacă abia ai început un curs, poți trece acest lucru în cv.

Cum să optimizezi cv-ul de infirmieră

Odată ce ai terminat de redactat cv-ul de infirmieră, te sfătuim să faci următoarele verificări:

  • Asigură-te că nu ți-au scăpat greșeli ortografice sau de gramatică. Mai citește cv-ul încă o data pentru a fi sigur
  • Folosește-te de cifre pentru a vorbi despre performanța ta- fie că este vorba de câți pacienți ai îngrijit pe zi/lună/an
  • Dacă nu ai experiență, scrie despre ce ai făcut în perioada cursurilor, despre partea practică
  • Prezentarea este cea care captează atenția angajatorului- nu o lăsa liberă
  • Utilizează cuvinte cheie și alte secțiuni pentru a capta atenția angajatorului

Rezumat: cum să scrii un cv perfect de infirmieră

Dacă vrei să-ți crești șansele de a obține postul de infirmieră, asigură-te că:

  • Începi cv-ul cu numele tău și oferi detalii despre cum să fii contactat
  • Rezumi în 2-3 propoziții competențele și experiența din spitale
  • Completezi prezentarea pentru a atrage cititorul
  • Folosești formatul clasic pentru a-ți prezenta experiența
  • Folosești cuvinte cheie pentru a prezenta educația ta
  • Menționezi atât competențele cât și abilități
  • Adaugi secțiuni pentru certificate, diplome, limbi străine și nu numai pentru ceva în plus

Adaugă o scrisoare de intenție

Acum că cv-ul tău de infirmieră este gata, pentru a fi un candidat și mai bun, deși nu este obligatoriu, să atașezi și o scrisoare de intenție.

Scrisoarea de intenție poate fi scurtă, ba chiar este recomandat să nu depășească o pagină. Vei menționa la început cum o să încerci să reacționezi la principale provocări ale angajatorului. Vei continua prin a povesti un pic despre reușitele tale în locul anterior de muncă. Apoi, vei finaliza prin a vorbi despre de ce îți dorești acest loc de muncă

📢 Încearcă să nu trimiți aceeași scrisoare de intenție la fiecare poziție la care aplici, personalizeaz-o.

Întrebări Frecvente

Dacă am permis de conducere îl menționez în cv?

Deși nu este un criteriu obligatoriu pentru poziția de infirmieră, ți-ar putea aduce un beneficiu.

Pot trimite același ce vii la toate posturile pentru care aplic?

În principiu da, dar îți recomandăm să-l adaptezi în funcție de cerințele angajatorului Sau să atașez și o scrisoare de intenție personalizată.

Articole similare